Σε απεργία πείνας Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες για πάνω από 40 μέρες, σήμερα δικάστηκε ένας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
Το Σάββατο 09. Νοέμβριου .2013 ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 17.00
ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΒΙΑΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ

 

Η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Χθές μεταφέρθηκαν βίαια στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας οι   Erdοğan Çakır καιMehmet Yayla, ενώ οι Ahmet Yüksel   και Hasan Biber μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει χορηγηθεί καμιά θεραπεία αφού οι ίδιοι αρνιούνται την οποιαδήποτε παρέμβαση στον αγώνα τους. Τα μελή της επιτροπής αλληλεγγύης είναι απο το πρωί μπροστά στο νοσοκομείο.
Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Νοέμβρη, γύρω στις 1.30μμ, η δίκη του συνδικαλιστή, συγγραφέα και ποιητή Χασάν Μπιμπέρ στον Άρειο Πάγο, για την υπόθεση της έκδοσής του  στην Τουρκία. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την επόμενη Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 2 μ.μ.

Ο Μπιμπέρ, φανερά καταβεβλημένος από την απεργία πείνας (σήμερα στην 46η  μέρα) μίλησε για τις διώξεις του στην Τουρκία  και την αίτηση ασύλου του από το ελληνικό κράτος. Στην απολογία του, ανάμεσα σε άλλα είπε ότι διώκεται για την πολιτική του δράση, επειδή είναι συνδικαλιστής.

Στην κατάθεσή του ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο Τάσος Κουράκης, είπε ότι ο Χασάν Μπιμπέρ κινδυνεύει  ιδιαίτερα αν εκδοθεί  στην Τουρκία,   λόγω της  συνδικαλιστικής του δράσης σε διεθνές επίπεδο. Ο δικηγόρος  Δημήτρης Σαραφιανός  και ο συνδικαλιστής Παύλος Αντωνόπουλος ήταν παρόν ως μάρτυρες υπερασπίσεις.
Ο Μπιμπέρ δήλωσε ότι θα συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι στο τέλος.
Ως επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν  καταγγέλλουμε την επίθεση και την βιαία μεταφορά των πολιτικών κρατούμενων στον νοσοκομείο. Το Ελληνικό κράτος θα είναι υπεύθυνο για ό,τι συμβεί λόγω της απεργίας πείνας.
 Καλούμε όλους τους φορείς, συνδικάτα και κόμματα να συμπαρασταθουν  αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ  ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!

http://oagonas.blogspot.gr/

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Νοέμβρη, γύρω στις 1.30μμ, η δίκη του συνδικαλιστή, συγγραφέα και ποιητή Χασάν Μπιμπέρ στον Άρειο Πάγο, για την υπόθεση της έκδοσής του  στην Τουρκία. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την επόμενη Παρασκευή.

Ο κρατούμενος, φανερά καταβεβλημένος από την απεργία πείνας (σήμερα στην 46η μέρα) μίλησε για τις διώξεις του στην Τουρκία, που έχουν ξεκινήσει από το 2003, και την αίτηση ασύλου του από το ελληνικό κράτος. Στην απολογία του, ανάμεσα σε άλλα είπε ότι διώκεται για την πολιτική του δράση, επειδή είναι συνδικαλιστής:

«(…) το 2003 έκαναν έφοδο στο σπίτι μου και με χτύπησαν μπροστά στα παιδιά μου. Με ανέβασαν στα βουνά (…)με είχαν κρεμάσει από τους καρπούς, μου έκαναν ηλεκτροσόκ. Έγινε δικαστήριο και αφέθηκα ελεύθερος. (…) Μετά ένα μήνα ξανάρθαν στο σπίτι μου με πήραν (…) μου χτύπαγαν το κεφάλι σε σίδερα και τζάμια.  Τότε είχαν κατέβει σε απεργία διαρκείας οι ναυτεργάτες σε 70 λιμάνια για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψή μου. Το 2004, μετά από παρόμοια συνωμοσία με φυλάκισαν για 5 1/2 μήνες, στην Άγκυρα, για προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης. Αφέθηκα ελεύθερος και το 2010 μού επιβλήθηκε ποινή 7 χρόνων. Τότε ζήτησα άσυλο στην Ελλάδα μεάλλο όνομα για να μη με εντοπίσουν».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του κρατουμένου, ο Χασάν Μπιμπέρ δεν θα ‘πρεπε να εκδοθεί στην Τουρκία, αφενός γιατί εκκρεμεί η αίτηση ασύλου του και αφετέρου διότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης απαγορεύεται η επαναπροώθηση, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα αν εκδοθεί στην Τουρκία. Οι συνήγοροι ανέφεραν τα γνωστά «Λευκά Κελιά» ή Φυλακές «Τύπου F» στην Τουρκία,  τα βασανιστήρια, τις κατασκευασμένες συλλήψεις και την μη απόδοση δικαιοσύνης στην Τουρκία.

Στην κατάθεσή του ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο Τάσος Κουράκης, είπε ότι ο Χασάν Μπιμπέρ κινδυνεύει  ιδιαίτερα αν εκδοθεί  στην Τουρκία,   λόγω της  συνδικαλιστικής του δράσης σε διεθνές επίπεδο, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην Τουρκία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην αρχή της δίκης η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να της αναφέρει ο Χασάν Μπιμπέρ τους τίτλους των έξι βιβλίων που έχει γράψει, τον εκδοτικό οίκο που εκδόθηκαν και επίσης ρώτησε αν κυκλοφορούν ελεύθερα αυτά τα βιβλία  στην Τουρκία.

Λεπτομέρεια από τη δίκη: η άρνηση του αστυνομικού-φύλακα του Χασάν Μπιμπέρ να βγάλει τις χειροπέδες από τον κρατούμενο ενώ το είχε ζητήσει επανειλημμένα η πρόεδρος του δικαστηρίου. Αφού διαμαρτυρήθηκε αρκετές φορές – ότι πρόκειται για «ειδικό κρατούμενο» – τελικά αφαίρεσε τις χειροπέδες.

 

—————————————————————————————————————

Να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας και απεργός πείνας, Ερντογάν Τσακίρ, αποφάσισε το Εφετείο Αθηνών. Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, είχε εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και για έναν ακόμη Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα, τον Μεχμέτ Γιαϊλά.

Ο Τσακίρ θα πρέπει να περιμένει έως τις 15 Νοεμβρίου, οπότε ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση για έκδοσή του στη Γαλλία.

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1500832

 

One Trackback to “Σε απεργία πείνας Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες για πάνω από 40 μέρες, σήμερα δικάστηκε ένας”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: