Οι μπάτσοι ανέθεσαν σε γιατρούς τους Κούρδους απεργούς πείνας

Σε προηγούμενο θέμα αναφερθήκαμε σε Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που το κράτος θέλει να εκδόσει στην Τουρκία αν και κινδυνεύει η ζωή τους ή η ελευθερία τους εκεί. 4 βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 24 Σεπτεμβρίου. Το κράτος ανέθεσε σε γιατρούς τη συνέχεια και το σωματείο εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας την καταγγέλει.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

Δελτίο τύπου

Κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας της 7ης Νοεμβρίου, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μας οι δύο από τους τέσσερις Κούρδους απεργούς πείνας, μετά από εντολή του εισαγγελέα για αναγκαστική νοσηλεία. Έκτοτε, νοσηλεύονται στη Β΄ Παθολογική Κλινική.

Όπως πολύ γρήγορα πληροφορηθήκαμε, επικοινωνώντας μαζί τους, οι ίδιοι αρνήθηκαν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Εξακολουθούν να αρνούνται τόσο τη νοσηλεία τους, όσο και την οποιαδήποτε παροχή ιατρικής βοήθειας.

Δύο παρατηρήσεις:

Οι Ερντογάν Τσακίρ και Μεχμέτ Γιαϊλά είναι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες και βρίσκονται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας να μην εκδοθούν στην Τουρκία, όπου κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του τουρκικού κράτους. Αιτούνται, και οι τέσσερις, πολιτικό άσυλο. Ο αγώνας τους είναι, λοιπόν, κατεξοχήν πολιτικός.
Η άσκηση καταρχήν της ιατρικής, αλλά και της νοσηλευτικής επιστήμης, διέπεται από κανόνες ηθικής και δεοντολογίας. Ο 1ος από αυτούς τους κανόνες είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα και στη θέληση του ασθενούς. Με άλλα λόγια,το δικαίωμα του καθενός και της καθεμίας από εμάς να αρνηθούμε ιατρική παρέμβαση είναι αναφαίρετο και απαραβίαστο.
Οι δύο αυτές παρατηρήσεις μας υποχρεώνουν να καλέσουμε την Πολιτεία να σταματήσει να μετατοπίζει τις ευθύνες στις πλάτες των γιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας, που καταλαβαίνουν ότι χρησιμοποιούνται ως πιόνια σε ένα «στημένο» παιχνίδι και που, είτε πράξουν έτσι είτε αλλιώς, γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν είτε για «αμέλεια», είτε για «παραβίαση» της θέλησης του ασθενούς.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιλύσει άμεσα ένα θέμα κατεξοχήν πολιτικό, που άπτεται του αγώνα του κουρδικού λαού.

Βούλα, 10/11/2013

Το Δ.Σ.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1501311

Η ανακοίνωση του σωματείου δεν άρεσε στους μπάτσους !!!!

Απειλες δέχθηκε το σωματειο εργαζομένων του νοσοκομειου όταν εκπροσωποι του προσπαθησαν να τοιχοκολλήσουν το δελτιο τυπου που είχαν εκδόσει νωρίτερα την ίδια μέρα. Απειλήθηκαν από αστυνομικούς με αυτόφωρο επειδή στην ανακοίνωση αναφέρονταν τα ονόματα των απεργών πείνας και ‘παραβιάζονταν έτσι τα προσωπικά δεδομένα τους’!!!!

Η «άκυρη» παρέμβαση των μπάτσων, εκτός από την  ασφαλήτικη παρουσία τους στο νοσοκομείο, δείχνει και τη στάση του κράτους στο ζήτημα, καθώς  οι ίδιοι οι απεργοί πείνας έχουν ανακοινώσει τα προσωπικά τους στοιχεία εδώ και πολλές μέρες, διαδικτυακά αλλά και με κείμενα που μοιράστηκαν, πανό αλληλέγγυων και έντυπα. Σε μιά τέτοια παρέμβαση στην πλατεία Συντάγματος προσήχθηκαν και κατηγορούνται για ρύπανση μετά από μήνυση του Καμίνη 3 αλληλέγγυοι.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
13 Νοέμβριου 2013  Στις 12.00 Μεσογείων 96
OΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΒΙΑΙΑ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 50η  ΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!
Κανείς αγωνιστής από την Τουρκία δεν πρέπει να εκδοθεί!
Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!
1.      Απαιτούμε, ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, να μην εκδοθούν στην Τουρκία με άδικες αποφάσεις, ανθρώπων που το μόνο τους επιβαρυντικό είναι πως αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό τους.
2.      Υποστηρίζουμε πολιτικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο το μόνο μέσο που απέμεινε στους υπό έκδοση
αγωνιστές και στους συντρόφους τους, την απεργία πείνας για να στείλουν έτσι στον ελληνικό λαό το μήνυμα πως η αλληλεγγύηείναι πιο δυνατή από την καταστολή.
Κανείς αγωνιστής από την Τουρκία δεν πρέπει να εκδοθεί!
Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΟ  ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ!
Την Παρασκευή  15 Νοέμβριου 2013
για τον ERDOGAN CAKIR στις 09.30
για τον HASAN BIBER στις 14.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ 29η ΜΕΡΑ!

Η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Στις 07 Νοέμβριου το βράδυ 
 μεταφέρθηκαν βίαια στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας ο  ERDΟGAN ÇAKIR και ο MEHMET YAYLA, ενώ οιAHMET DUZGUN YÜKSEL   και HASAN BIBER μεταφέρθηκαν 
στο νοσοκομείο των φυλακών. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει χορηγηθεί 
καμιά θεραπεία αφού οι ίδιοι αρνιούνται την οποιαδήποτε παρέμβαση στον αγώνα τους. Τα μελή της επιτροπής αλληλεγγύης είναι από το πρωί μπροστά στο νοσοκομείο.
 
Λευτεριά στους αγωνιστές, κάτω τα χέρια του κράτους
 
Advertisements

One Trackback to “Οι μπάτσοι ανέθεσαν σε γιατρούς τους Κούρδους απεργούς πείνας”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: