Συνεχίζουν την απεργία μέχρι την Παρασκευή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με το υπουργείο Υγείας. Την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Κοντό, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου ώς και τις 13 Δεκεμβρίου 2013.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται ανυποχώρητος διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθούν οι γιατροί του οργανισμού από το μέτρο της κινητικότητας.

Ηδη έχουν σταλεί σε 700 γιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, που διατηρούν ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, ειδοποιητήρια για τη λήξη της σύμβασής τους, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Υγείας το πόρισμα της αξιολόγησης για τις ειδικότητες που χρειάζονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το υπουργείο «θα βρει τη λύση» εάν συνεχιστεί η απεργία. «Ως υπουργείο τους καλέσαμε σε διάλογο, δώσαμε έναν μήνα μορατόριουμ για να γίνει ο διάλογος με καθαρά χαρτιά, τους είπαμε αυτοί που είναι πάνω από κάποια ηλικία να τους κρατήσουμε για να μην βρεθούν οι άνθρωποι ξαφνικά σε δυσκολίες. Όλα αυτά απερρίφθησαν» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ χαρτί που θα υπογράψω για να πω ο τάδε εξαιρείται του νόμου δεν υπάρχει περίπτωση».

Επισήμανε, τέλος, πως οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε μετά τη συνέχισή της δεν ισχύουν.

Πάντως, την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσε η δήλωση του Αδ.Γεωργιάδη ότι λόγω της απεργίας εξετάζεται να δοθεί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πρόσβαση για συνταγογράφηση στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας χαρακτήρισε, σύμφωνα με το Έθνος, ανεφάρμοστη και απεργοσπαστική την πρόταση του υπουργού Υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, η εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων γίνεται κατόπιν ραντεβού που, λόγω των κενών σε γιατρούς, ορίζεται έπειτα από αρκετούς μήνες, μερικές φορές μάλιστα ορίζεται έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο. Κατά συνέπεια, όπως ανέφερε, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να αναπληρώσουν τα νοσοκομεία τα προβλήματα που προκαλούνται τώρα από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Απόσπασμα από το http://prezatv.blogspot.gr/2013/12/13_1956.html

 

Ομως το θέμα πάει αλλού και μάλιστα σε απίστευτη εκδοχή

https://pbs.twimg.com/media/BaqakX-IQAAcP-_.jpg

Από e-mail του μπουμπούκου

hot_doc_41_.jpg

Σε μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα στην κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Το HOT DOC αποκαλύπτει ότι μία μέρα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας για τα φάρμακα στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα το σπίτι γνωστού φαρμακοβιομήχανου. Και το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο έγινε κάτι τέτοιο και μάλιστα λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Τι διαπραγματευόταν κρυφά και γιατί; Ποιο είναι το κρυφό παζάρι στο οποίο επέλεξε να πάει ο υπουργός με ύφος και συμπεριφορά αλεπούς; Και μάλιστα την ίδια ώρα που ο ίδιος κόπτονταν σε non paper του υπουργείου Υγείας, να μην ψηφιστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε απώλειες δύο δις. ευρώ στα κέρδη των πολυεθνικών;

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση του κ. Γεωργιάδη όχι μόνο εκθέτει τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση.

Κρατάμε μόνο την είδηση καθώς τα υπόλοιπα είναι δόλωμα για να πουλήσει το περιοδικό φύλλα

..Ενώ οι απεργοί σε ανακοίνωσή τους γράφουν μεταξύ άλλων:

«Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης -»βλέπε απορρύθμισης»- που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά; Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά; Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του; Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων…Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητική για όλους μας οι μεταλλάξεις του υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές».

Φαίνεται πως οι γιατροί έχουν δίκιο αλλά δεν παρουσιάζουν όλο το πρόβλημα.

Το σύστημα υγείας, εκτός από γιατρούς που πληρώνονται με εξευτελιστικές αμοιβές, έχει και γιατρούς που πληρώνονται αδρά και πλάγια από τους ασθενείς, έχει φαρμακοβιομήχανους που εξακολουθούν να θησαυρίζουν ακόμη και μέσα στην κρίση, έχει ανοησίες της τρόικα που παρουσιάζονται σαν εντολές προς εκτέλεση από τους φασίστες της κυβέρνησης, έχει και πολλούς εξαθλιωμένους.

Είδαμε ανάπηρους να παύουν να είναι ανάπηροι μέχρι να ξανα-διαπιστωθεί πως είναι πράγματι αλλά να χάσουν το ξεροκόματο-επίδομα για κάποιους μήνες, αρκεί να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες. Δεν ξεχνάμε τα δημοσιεύματα και την πλύση εγκεφάλου για τις μαϊμού συντάξεις, αλλά κανείς δεν ανακοίνωσε τελικά πόσες ήταν !

Μέσα στην εξαθλίωση ασθενών και εργαζομένων στον κλάδο υγείας υπάρχει και ένας ηλίθιος υπουργάρας που κόβει πιστώσεις και κάνει βλακείες προσπαθώντας να μας πείσει με όρους μεσημεριανής τηλεπώλησης.

Η υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται στα χέρια ενός μπουμπούκου !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: