Λουκέτο σε 3 συνεταιριστικές τράπεζες, στο δρόμο 220 εργαζόμενοι

220 εργαζόμενοι των 3 συνεταιριστικών τραπεζών βρίσκονται στο δρόμο από τη Δευτέρα, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για το κλείσιμό τους. Η ανακοίνωση λέει πως οι καταθέσεις πάνε στην Alpha Bank που θα αποφασίσει αν και πόσους εργαζόμενους θα απορροφήσει.

 

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος, με το  σύνολο των καταθέσεων που ανέρχονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ, να μεταφέρεται στην Alpha Bank.

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, μετά την παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους και με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών τους, προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας και στη μεταφορά του συνόλου των καταθέσεων στην Alpha Bank κατόπιν προσφοράς τής τελευταίας σύμφωνα με την κατά νόμο διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου.

Οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες θα τεθούν σε ειδική εκκαθάριση από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων, με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές ΑΕ. Τα κεφάλαια που είχαν κατατεθεί στους σχετικούς ενδιάμεσους λογαριασμούς για τους σκοπούς της αύξησης κεφαλαίου, επιστρέφονται στους δικαιούχους τους.

Από την πλευρά της η Αlpha Bank με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι η εν λόγω αναδοχή αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις και όχι σε άλλα στοιχεία ενεργητικού ή/ και παθητικού των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων των εν λόγω Τραπεζών θα ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα αρχίσει η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο καταστημάτων της Alpha Bank, αμέσως μετά την ενσωμάτωση των απαραίτητων δεδομένων των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών στα συστήματα της Τραπέζης.

Η Τράπεζα προτίθεται να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στο προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών (περίπου 220 εργαζόμενοι), μετά από διαδικασία επιλογής.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει λουκέτο Κυριακάτικα, μια προσφιλή τακτική αιφνιδιασμού εργαζόμενων και πελατών των συγκεκριμένων Τραπεζών.
Advertisements

One Comment to “Λουκέτο σε 3 συνεταιριστικές τράπεζες, στο δρόμο 220 εργαζόμενοι”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: