24ωρες απεργίες στον Kanaki

24ωρη απεργία είχαν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον Kanaki, ενώ εξήγγειλαν και δεύτερη για αύριο Τρίτη.

Μέσα από γενικές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι   αντιδρούν στην άρνηση της εργοδοσίας να καταβάλει ολόκληρο το μισθό του Οκτώβρη, την ώρα που   χρωστάει  δεδουλευμένα δύο μηνών. Προηγήθηκαν περικοπές του πριμ και του επιδόματος γάμου, ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμών  έχουν  ξεκινήσει από το Φλεβάρη του 2012.

Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

 

«Ο Όμιλος Φιλίππου που ανήκει και η εταιρία «ΚΑΝΑΚΙ» πρωτοστατεί στα αντεργατικά μέτρα σε ένα σωρό εταιρείες όπως στη ΦΑΓΕ με απολύσεις και 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία στο τμήμα της αποθήκης, στην ΕΒΓΑ με προσλήψεις νέων εποχικών εργατών με αμοιβή 511ευρώ μικτά, με μειώσεις έως 15% στο υπόλοιπο προσωπικό, στο ΜΟΡΝΟ κατάργηση του επιδόματος γάμου καθώς και μειώσεις μισθών, περικοπές μισθών, επιδομάτων και κατακτήσεων σε ΕΛΜΠΙΣΚΟ, ΒΙΣ, ΜΙΜΙΚΟ (Εύβοια) κα.

Είναι ξεκάθαρο πως για να επιτεθεί στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων χρησιμοποιεί τους αντεργατικούς νόμους που του έχουν δώσει απλόχερα οι Κυβερνήσεις, η ΕΕ και τα κόμματα … που για άλλη μια φορά παίρνουν θέση για το ποιο είναι το πραγματικό τους αφεντικό και δεν είναι άλλο από τα ξένα και ντόπια μονοπώλια και όχι οι εργάτες,…

Γι’ αυτό καλούμε τους εργάτες του «ΚΑΝΑΚΙ» να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η λογική ότι μπορεί ο καθένας μόνος του να παλέψει στο χώρο του την κατάσταση απέτυχε. Εσείς οι εργαζόμενοι του «ΚΑΝΑΚΙ» είστε η πιο τρανή απόδειξη γι’ αυτό. Ας αναρωτηθεί ο καθένας μπορούμε ο καθένας μόνος του να αντιμετωπίσει τον Φιλίππου, τον κάθε βιομήχανο του κλάδου; Δείτε πώς οργανώνονται οι εργοδότες, φτιάχνουν ενώσεις προσώπων, φτιάχνουν καινούργια κόμματα κα. Εμείς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με γερό κλαδικό Συνδικάτο για να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο κλάδου αυτή η επίθεση που θα μεγαλώσει. Να κλείσουν τα αυτιά στα παπαγαλάκια της εργοδοσίας που λένε τα ίδια σε όποιο εργοστάσιο ξεσπάει κινητοποίηση, «θα κλείσει το εργοστάσιο, θα μας απολύσουν, θα μειώσουν τους μισθούς κα.»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, μην τους ακούτε! Τα ίδια λένε παντού. Κανένα εργοστάσιο δεν το έκλεισε ο αγώνας των εργατών, αλλά το κυνήγι για μεγαλύτερο κέρδος του εργοδότη….»

Εξαιρετικά τα ευχολόγια του ελεγχόμενου από το ΠΑΜΕ Συνδικάτου τροφίμων, μόνο που εδώ και  σχεδόν σε όλες τις παρόμοιες κινητοποιήσεις χρειάζεται και κάτι παραπάνω, έμπρακτη υποστήριξη, αλληλεγγύη, οργάνωση, κοινά πράγματα δηλαδή που έλειψαν από αγώνες αφήνοντας την πίκρα του χαμένου ξεροκόματου στο στόμα των εργαζόμενων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: