Παιχνίδι με τις καταγγελίες για μη πληρωμή δώρου Χριστουγέννων

To παιχνίδι παίζεται μεταξύ ΓΣΕΕ και κράτους, η μεν ΓΣΕΕ υπολογίζει πως θα γίνουν 6.250 καταγγελίες και το υπουργείο λέει πως μέχρι στις 10 το πρωί σήμερα είχαν γίνει μόλις 866 καταγγελίες για 142 επιχειρήσεις και 17 εργοδότες αναζητούνται στα πλαίσια του αυτόφωρου.Που είναι η αλήθεια?

Οι καταγγελίες πέρυσι έφτασαν τις 7.294 και αφορούσαν 1450 επιχειρήσεις. Το κράτοςπροσπαθεί να εμφανίσει τους επιχειρηματίες ικανοποιημένους από τα μέτρα αφαίρεσης αποδοχών από τους εργαζόμενους, αλλά οι εκβιασμοί που έγιναν και γίνονται από εργοδότες είναι συγκλονιστικοί. Μερικά παραδείγματα:

-Με το κόλπο της μελλοντικής καταβολής εργοδότες απέσπασαν υπογραφές εργαζόμενων ότι τους καταβλήθηκε το δώρο, χωρίς αυτό να γίνει.

-Αλλοι δίνουν τρόφιμα, κουπόνια και είδη έναντι της αξίας.

-Αλλοι εκβιάζουν ωμά και τρομοκρατούν ώστε να αποφύγουν την καταβολή.

-Εμπορος αυτοκινήτων δίνει εκθεσιακά αυτοκίνητα αντί του δώρου και οφειλόμενων αποδοχών

-Πρατήριο καυσίμων έδινε πετρέλαιο.

Η ουσία είναι πως πολλοί εργοδότες δεν έχουν να πληρώσουν αφού η ντόπια χούντα επέβαλε μειώσεις αποδοχών αντί αύξηση και ενδυνάμωση της παραγωγικότητας πυροβολώντας στα πόδια της οικονομίας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι απλά βρήκαν πρόσφορο έδαφος και τα κάνουν αφού το προσόν της αλητείας είναι ικανό και απαραίτητο προσόν να είναι κάποιος επιχειρηματίας σήμερα.

Επειδή δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη, περιμένουμε πως οι εργαζόμενοι θα καταληστευτούν άλλη μία φορά, η φτώχεια θα επεκτείνεται συνεχώς και ακόμη λιγώτερα αφεντικά θα βρεθούν υπόλογοι έναντι του κράτους για τέτοιες αδικίες. Οι αριθμοί των καταγγελιών δεν δείχνουν τίποτα. Η φτώχεια των εργαζόμενων και η αύξηση των ανέργων και των πεινασμένων δείχνει τα πάντα.

 

Σχολιάστε