Προσωρινά ελεύθερη η απολυμένη της ΕΡΤ για χρέος σε ασφαλιστικό ταμείο

Δόθηκε αναβολή εκτέλεσης της ποινής για 1 μήνα προκειμένου να τακτοποιήσει το θέμα της οφειλής. Ο εισαγγελέας όρισε στα 6.000 ευρώ την εξαγορά της ποινής, τα οποία υποχρεούται να καταβάλει εντός 30 ημερών. Θα γίνει προσπάθεια να καταπέσει η ποινή φυλάκισης και να μην χρειαστεί να πληρώσει και αυτά τα χρήματα.

Προηγήθηκε κράτησή της στο κωλάδικο Μελισσίων ανήμερα Χριστουγέννων !

Η απολυμενη της ΕΡΤ που την παραμονή των Χριστουγέννων, συνελήφθη για χρέη προς ασφαλιστικό ταμείο οδηγήθηκε την Τετάρτη το πρωί,  με παρουσία αλληλέγγυου δικηγόρου στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εκεί ο εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδιος, αφού ήταν εισαγγελέας υπηρεσίας, ενώ απαιτείται εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών.
Έτσι, οδηγήθηκε και πάλι στο κρατητήριο, περιμένοντας αύριο να υπάρξει εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, ώστε να αιτηθεί αναστολή εκτέλεσης ποινής.
Σε ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης απολυμένων της ΕΡΤ διαβάσαμε:
«Στα κρατητήρια θα περάσει Χριστούγεννα απολυμένη της ΕΡΤ εξαιτίας ενός μικρού χρέους σε ασφαλιστικό ταμείο. Για το χρέος αυτό είχε καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση.
Η εργαζόμενη της ΕΡΤ, μόνη μητέρα με 2 παιδιά, δεν είχε κάνει αίτηση στη ΔουΤου και μετά τη διακοπή καταβολής των αποζημιώσεων η οικονομική κατάσταση όπως και των υπολοίπων συναδέλφων της οι οποίοι συνεχίζουν ακόμα απλήρωτοι να κρατάνε ζωντανή την ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, ήταν αρκετά δύσκολη.
Η εργαζόμενη ειδοποίησε με ένα τηλεφώνημα ότι δεν θα μπορούσε να προσέλθει στη βάρδια της και ενημέρωσε τους συναδέλφους της για την αιτία.
Γίνεται έκκληση, να αφεθεί τουλάχιστον ελεύθερη, με κάποια εγγύηση, μέχρι τη δίκη προκειμένου να κάνει Χριστούγεννα με τα παιδιά της.»
 

Σημ. «βάρδια» εννοούν την παρουσία στο απεργειακό πρόγραμμα όπου έχουν οριστεί βάρδιες συμμετοχής.

πηγές:

http://katalipsiesiea.blogspot.gr/

http://www.ertopen.com

Η ουσία είναι πως οι νόμοι τους δεν ήταν απλά αυστηροί σε αυτή την περίπτωση αλλά ξεφτίλισαν κάθε έννοια δικαιοσύνης και κοινωνικής αναλγησίας. Φαίνεται πως φοβήθηκαν μη χάσουν τα πολλά χρήματα που οφείλει μια απολυμένη, την ώρα που λαμόγια και αφεντικά κάθε είδους αναζητούνται ή «αναζητούνται» με τεράστιες οφειλές πάνω τους.

Η εξουσία εξάντλησε κάθε όριο και φαίνεται  επικίνδυνα παλαβός ο εισαγγελέας που πιτσεύει πως θα βρεθούν 6.000 € από μιά απολυμένη εργαζόμενη μητέρα, για να τα επιβάλει.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: