Κατέβασαν τον πομπό της ΕΡΑ Ιωαννίνων παραμονή πρωτοχρονιάς

Την επιχείρηση «σκοτάδι» που ξεκίνησε από τις 11 Ιουνίου με το «μαύρο» που επέβαλε στην ΕΡΤ επιχειρεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση βάζοντας στο στόχαστρο μόνο την Εληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ) Ιωαννίνων. Οι …ενοχλητικές φωνές και η κριτική που ασκείται στη βάρβαρη και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική έθεσε σε εγρήγορση τα «παπαγαλάκια» της εξουσίας. Τις τελευταίες ώρες οι φήμες κάνουν λόγο για οριστικό λουκέτο με το κατέβασμα του μοναδικού πομπού της τοπικής ΕΡΑ προκειμένου να σιγήσει ο ιστορικός σταθμός που εκπέμπει στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για περισσότερο από 60 χρόνια.
Κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας υιοθέτησαν τα ελάχιστα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και, όπως φαίνεται, απαίτησαν την επιβολή μιας ακόμα αντιδημοκρατικής και κατασταλτικής ενέργειας. Οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Τηλεόρασης υπάκουσαν στην κυβερνητική προσταγή και στη συνέχεια έδωσαν τη δική τους εντολή για το κατέβασμα του μοναδικού πομπού προκειμένου να απαλλαγούν από την «ενοχλητική» δημοσιογραφία, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά μόνο την ΕΡΑ Ιωαννίνων. Οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ στη χθεσινή συνέλευση αποφάσισαν να αντιταχθούν σ’ αυτή την απόφαση και να την αποτρέψουν, καλώντας ταυτόχρονα σε εγρήγορση συλλογικά όργανα, κόμματα, φορείς και πολίτες της πόλης και του νομού Ιωαννίνων, καθώς και της Ηπείρου. Ο τοπικός Ραδιοσταθμός ανήκει πρωτίστως στους πολίτες, τους φορείς και τους χιλιάδες ακροατές, οι οποίοι, αν επιβληθεί τελικά το κατέβασμα του πομπού, θα στερηθούν την ενημέρωση και την ψυχαγωγία που προσφέρει η ΕΡΑ Ιωαννίνων και γενικότερα η ΕΡΑ.
Τη Δευτέρα 30/12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΑ επισκέφθηκε το δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο τον οποίο και ενημέρωσε για τις επικείμενες εξελίξεις. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξή του στους εργαζόμενους της ΕΡΑ και δήλωσε ότι θα παρέμβει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να συνεχιστεί η εκπομπή του σήματος και του προγράμματος μέσω της μοναδικής πλέον συχνότητας. Την ίδια μέρα το μεσημέρι, επίσης, το θέμα τέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστα Κωτσαντή, και σήμερα αναμένεται η έκδοση ψηφίσματος που ουσιαστικά θα στηρίζει τη λειτουργία της ΕΡΑ Ιωαννίνων.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/12185-katebasan-ton-pompo

Το ηλιθίας εμπνεύσεως και ανόητης πρακτικής σχέδιο για κλείσιμο της ΕΡΤ συνεχίζει να υλοποιείται από τη χούντα του Σαμαρά, εδώ και 7 μήνες δεν έχουν αποδείξει τίποτε άλλο από τη χαζομάρα τους.

Το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ μασήθηκε αυτούσιο σε κάτι ταμεία-τρύπες του προϋπολογισμού ενώ ένα καινούργιο χαράτσι 3€ έρχεται από σήμερα για τη ΝΕΡΙΤ, μια εταιρεία-φάντασμα με μηδενικό έργο που θα διαδεχθεί την ΕΡΤ.

Στην ΔΤ ακόμα ψάχνουν διευθυντάδες και προσωπικό λένε, αλλά όσοι καταφέρανε να παρακολουθήσουν κάποιες εκπομπές είδαν και όλα τα κοματόσκυλα μαζεμένα να δουλεύουν εκεί. Δεν φαίνεται να έχει σημασία αν ξέρουν να γράφουν σωστά τη λέξη «Τίρανα» αλλά έχει σημασία πως είναι ένα ακόμη πεδίο ηρωισμού των κομματικών μηχανισμών και της δειλίας των απολυμένων.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: