Coca Cola, συνεχίζεται η αλητεία του Δαυίδ, 115 μέρες απεργίας

cocΣυγκεντρώσαμε εδώ μερικές ειδήσεις σχετικά με την απεργία στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικώτερα για τους απεργούς εκεί.

Τη σύλληψη απεργών της «Coca-Cola» επειδή πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση ζήτησε ο Δήμος Κοζάνης, την Παρασκευή 17/1. Εκπρόσωπος του δήμου έκανε καταγγελία στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρεις απεργοί με την κατηγορία της «ρύπανσης». Μετά από παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και συνδικαλιστών, οι τρεις απεργοί αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο.

http://www.rizospastis.gr

Το ΠΑΜΕ καλεί συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς την Τετάρτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Βέροια: Μποϋκοτάζ σε προϊόντα της κόκα – κόλα ζήτησαν απολυμένοι της επιχείρησης

 

coca cola

Στήριξη στον αγώνα τους ζήτησαν οι απολυμένοι της κόκα – κόλα μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη. Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Βέροιας και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αντιπροσωπεία τους παραβρέθηκε και πήρε τον λόγο.

Ο εκπρόσωπος των απολυμένων τόνισε ότι η εταιρεία αν και είχε κερδοφόρα πορεία, επέλεξε να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και να το μεταφέρει στην Βουλγαρία για μεγαλύτερα κέρδη, αφήνοντας χωρίς δουλειά τους εργαζομένους. «Εμάς στην Βόρειο Ελλάδα μας θέλουν μόνο ως καταναλωτές. Αν και κέρδιζαν έφυγαν στην Βουλγαρία για μεγαλύτερα κέρδη. Είμαστε εδώ και 110 ημέρες στον δρόμο. Μπορούμε να τους χτυπήσουμε μόνο με μποϋκοτάζ, να μην καταναλώνουμε τα προϊόντα τους» τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι το κάλεσμα στήριξης που απηύθυναν στις τοπικές κοινωνίες βρήκε απήχηση και ήδη οι πωλήσεις έχουν μειωθεί στην Βόρειο Ελλάδα.

http://www.pliroforiodotis.gr

 

Τα ψηφίσματα συμπαράστασης στην απεργία είναι πολλά.  Χαρακτηριστική η παρακάτω ανακοίνωση απεργών στην εταιρεία Τσάνταλη

«Εμείς οι απεργοί του εργοστασίου της επιχείρησης ΤΣΑΝΤΑΛΗ καταγγέλλουμε τη διεύθυνση της πολυεθνικής Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον για την αδιάλλακτη αντεργατική στάση της που ενώ έβγαλε τεράστια κέρδη και συνεχίζει να βγάζει από το καταναλωτικό κοινό της βόρειας Ελλάδας έχει κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, το μοναδικό από την Κέρκυρα μέχρι την Ορεστιάδα, και έχει μεταφέρει «αντικείμενά» του στην Βουλγαρία.

Όπως αναφέραμε και σε ψήφισμά μας το Νοέμβριο, το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης «η εισαγωγή προϊόντων από την Βουλγαρία και άλλες χώρες αποτελεί πρόκληση για όλους τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, γιατί βλέπουν ότι η κατανάλωση των προϊόντων της πολυεθνικής εταιρείας δεν συμβαδίζει με τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας».

Οι συνάδελφοί μας δίνουν για πάνω από εκατό (100) μέρες έναν μεγάλο αγώ-να για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και ενάντια στη συνεχιζόμενη αποβιομη-χάνιση της περιοχής μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τον αγώνα τους, που είναι και δικός μας αγώνας.

Συμμετέχουμε στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της πολυεθνικής εταιρείας και βγάζουμε ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στα προϊόντα Αμίτα, Φάντα, Κόκα Κόλα και νερό ΑΥΡΑ μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να ακυρωθούν οι απολύσεις των συναδέλφων μας. Καλούμε για μια ακόμη φορά τη διεύθυνση της πολυεθνικής εταιρείας να αντιληφθεί τις ευθύνες της απέναντι στην τοπική κοινωνία και οικονομία και να επανα-λειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης».

http://www.enet.gr/

 

 

Ηδη εχει κηρυχθεί απεργία διαρκείας από το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης

απεΟλες αυτές τις μέρες οι απεργοί προσπαθούν να διαδώσουν το μήνυμα της απεργίας τους και καλούν σε μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας  του ληστή Δαυίδ. Αρκετές συλλογικότητες και σωματεία προσπαθούν να στηρίξουν, ενώ το μήνυμα φαίνεται να έχει περάσει σε πολλούς. Προς το παρόν, ειδήσεις τους βρίσκονται στο https://twitter.com/cocacolastrike και σε αλληλέγγυες ιστοδελίδες.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: