Φασίστες επιτέθηκαν οργανωμένα στο στέκι Ρεσάλτο, video

Με την κάλυψη μπάτσων κάθε είδους, 80 φασισταριά https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/p1250047.jpgαπό όλη την Αθήνα έκαναν διαφημιστική πορεία του βόθρου τους σε γειτονιές του Πειραιά, χτες. Το μεσημέρι επιτεθηκαν στο αναρχικό στέκι Ρεσάλτο με πέτρες, οι 15 σύντροφοι απάντησαν οργανωμένα και τα φασισταριά έφυγαν, αφήνοντας πίσω σπασμένα τα παράθυρα ενός γειτονικού σπιτιού, μερικά αυτοκίνητα και μηχανάκια. Αμεσα καλέστηκε πορεία που συμμετείχαν 400-500 άνθρωποι που πορεύτηκαν στις γύρω γειτονιές.

4 μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής, τα θρασύδειλα φασιστοειδή έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο Κερατσίνι, 100 περίπου άτομα, στις συνοικίες της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων.  Κατεβαίνοντας την οδό Τσαλδάρη, βεβήλωσαν το σημείο θανάτου του Παύλου Φύσσα -τον οποίο οι ίδιοι δολοφόνησαν- σβήνοντας συνθήματα, ποιήματα και αφιερώσεις δεκάδων ανθρώπων και καταστρέφοντας πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων «Πλουμπίδης». Μια ξεκάθαρη «ανάληψη ευθύνης» πλέον της δολοφονίας από πλευράς τους, που μέχρι στιγμής δεν την αποδέχονταν, έχοντας «αδειάσει» τον μαχαιροβγάλτη τους Ρουπακιά.

Στο πέρασμά τους κατέβασαν και άλλα πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων, έσβησαν αντιφασιστικά συνθήματα, λέρωσαν τοίχους με εμετικά φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα ενώ φτάνοντας, στην πλατεία Λαού, στα Ταμπούρια, κινήθηκαν επιθετικά προς τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ (100μ από την πλατεία). Προφανώς, στην προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στις περιοχές του Πειραιά τις τελευταίες βδομάδες, έχουν ενοχληθεί από τη δυναμική αντίσταση που έχουν συναντήσει από τον κόσμο του αγώνα (την προηγούμενη βδομάδα εμφανίστηκαν στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού και έγραψαν τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Κορυδαλλού Pasamontana).

Οι μισοί περίπου εισήλθαν στην οδό Ερμού και επιτέθηκαν στο στέκι, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και μηχανάκια περίοικων, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αποκλείσει την οδό Κωνσταντινουπόλεως μπλοκάροντας τα διερχόμενα οχήματα και προσφέροντας έτσι κάλυψη στην ομάδα επίθεσης. Οι 15 συντρόφισσες και σύντροφοι που βρίσκονταν στο στέκι εκείνη την ώρα υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το εγχείρημα και μετά από πεντάλεπτη σύγκρουση κατόρθωσαν να τους απωθήσουν. Αποδεικνύοντας ότι ο συλλογικός συντροφικός αγώνας χωρίς διαβαθμίσεις «ικανότητας» και φύλου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, όταν αυτά δεν έχουν την ενεργό στήριξη των δυνάμεων καταστολής. Οι πολλές μηχανές ΔΙΑΣ, βέβαια, που συνόδευσαν τους φασίστες μετά την επίθεσή τους μέχρι την αποχώρησή τους από το Κερατσίνι, δεν προχώρησαν σε καμία προσαγωγή. Παρότι οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης-σύγκρουσης και παρότι αρκετοί φασίστες (αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή) αποχώρησαν χρωματισμένοι με μπογιά στα ρούχα τους. Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί ότι το κυριότερο γεγονός που επιβεβαιώνει τον αντικοινωνικό, τραμπούκικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, είναι η καταστροφή με πέτρες των τζαμιών των παραθύρων και της πρόσοψης του διπλανού σπιτιού, παρότι ο ιδιοκτήτης τούς φώναζε ότι είναι σπίτι και μέσα υπάρχει μικρό παιδί. Από τις δεκάδες πέτρες που πετάχτηκαν προς το σπίτι οι περισσότερες έπεσαν στο παιδικό δωμάτιο και αν το κοριτσάκι δεν είχε φυγαδευτεί από τους γονείς της θα είχε τραυματιστεί σοβαρά ή θανάσιμα.

Ακολούθησε άμεσο αντιφασιστικό κάλεσμα στην πλατεία Λαού και αυθόρμητη διαδήλωση στα Ταμπούρια και την Αμφιάλη (στους δρόμους που είχαν περάσει νωρίτερα οι φασίστες) από 400 και πλέον αντιφασίστες και αντιφασίστριες, που έσβησαν παράλληλα τα φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους. Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων της περιοχής και τη στήριξη πολλών αλληλέγγυων-αγωνιζόμενων ανθρώπων από τις γύρω περιοχές του Πειραιά και διάφορες συνοικίες της Αθήνας.

Οι φασίστες είναι τα πιστά σκυλιά του κράτους και του κεφαλαίου -όσο κι αν συνεχίζουν να το παίζουν αντισυστημικοί- που έπεσαν σε δυσμένεια από τα αφεντικά τους (πιθανώς προσωρινή) λόγω τάσεων αυτονόμησης και μιας σειράς ανεξέλεγκτων κινήσεων-επιλογών τους, όπως οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.  Θα το πούμε για άλλη μια φορά: στις γειτονιές της προσφυγιάς, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, οι φασίστες, τα τάγματα εφόδου τους και οι υποστηρικτές τους, δεν είναι απλά ανεπιθύμητοι αλλά εχθροί. Φασίστες δολοφόνοι δε χωράτε στις γειτονιές μας. Και αυτό θα το επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513348

Σε αυτή εδώ τη συλλογικότητα πιστεύουμε πως η συμμορία των χρυσάβγουλων εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Το μεν ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε τη συμμορία για να μειώσει την εκλογική δύναμη της ΝΔ και να τη φέρει σε συναλλαγή για την εξουσία στις προηγούμενες εκλογές, πράγμα που πέτυχε, ενώ η ΝΔ την έχει για να μαζεύει τους οπαδούς της που φεύγουν από το μαντρί, επαναλαμβάνοντας την παλιότερη τακτική με το ΛΑΟΣ που έχει εξαφανιστεί πιά. Η συμμορία όμως έχει και απαιτήσεις, νταβατζηλίκια, προστασίες, οργανωμένες επιθέσεις και εργολαβίες, όχι μόνο για να κερδίζουν αλλά και για να μην αφήνουν τους μικροαστούς να ξεφύγουν παραπέρα, σκορπώντας τους τον τρόμο.

Η προσχηματική φυλάκιση κάποιων αγράμματων από τη συμμορία έγινε μόνο μετά από παρέμβαση του επίτροπου Μούζιενς μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ετοιμάζονται να βγάλουν έξω καθώς έρχονται εκλογές το Μάιο.

Με οπαδούς που ήδη φεύγουν και τα λεφτά κομένα από τη βουλή, κρυφές χρηματοδοτήσεις φαίνεται πως συντηρούν γραφεία  σε όλη την Ελλάδα με 5-10 οπαδούς. Οι περιοχές τους άλλωστε το μαρτυρούν, πήραν δρόμο από τα νότια προάστια, δεν πάτησαν καν στις ακριβές περιοχές και με τα χίλια ζόρια κρατάνε καμιά 10ριά γραφεία σε όλη την Ελλάδα.

Η συμμορία υιοθετεί την πλέον εύκολη στην κατανόηση  ιδεολογία του φασισμού με εθνικιστικές αναφορές, όχι γιατί είναι πατριώτες αλλά γιατί έτσι είναι πιό εύκολη η προσέλκυση οπαδών.

Αφού λοιπόν η εξουσία προωθεί τη συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχουμε παρά να συγκρουστούμε ανοιχτά μαζί τους χωρίς καμία συνδιαλλαγή, όπου κι όποτε εμφανιστούν, όπως ήδη γίνεται εδώ και χρόνια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: