Πιάστηκε αρχιμπάτσος για ..εργασιακές και φορολογικές παραβάσεις

Πρόκειται για διοικητή τμήματος Ασφάλειας της Βορειοανατολικής Αττικής που οι συνέδελφοί του μπάτσοι δεν μας λένε ποιός είναι και ποιά επιχείρηση είχε, αλλά φαίνεται πως τον κατήγγειλαν.


Η σύζυγος του μπάτσου, φέρεται να διατηρούσε δύο επιχειρήσεις εστίασης, όπου αφεντικό ήταν ο συγκεκριμένος . Στις καταγγελίες τις οποίες ερεύνησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, διαπιστώθηκε ότι  κατά παράβαση άρθρων του κώδικα που ισχύει για τους ενστόλους, δεν τηρούσε ούτε το προβλεπόμενο ωράριο υπηρεσίας που ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται στην επερεσία , αλλά  «έδινε εντολές» στους υπαλλήλους του, στις επιχειρήσεις εστίασης και τηλεφωνικά από το τμήμα.
Καταγγελίες του αποδίδουν ευθύνες για κατάχρηση εξουσίας, αφού  υποχρέωνε ένστολο προσωπικό του τμήματος να απασχολούνται ως σερβιτόροι στις επιχειρήσεις τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι απασχολούσε και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Στα καταστήματα διαπιστώθηκαν  πλήθος παραβάσεων όπως εργασία ατόμων χωρίς άδεια εργασίας και στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών – βιβλιαρίων, για τις οποίες έκανε τον τυφλό και τον στραβό από την ιδιότητά του ως  Αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Σε  αποθήκη διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε ηλεκτρονικά συνδεδεμένες ταμιακές μηχανές, οι οποίες σε επικείμενο έλεγχο του ΣΔΟΕ  εξέδιδαν αποδείξεις που η επιχείρηση δεν είχε «κόψει» στα τραπέζια ενώ διαπιστώθηκε ότι αποδείξεις δε συνόδευαν ούτε τις παραγγελίες. Ακόμη, 29 ρολά χαρτοταινίας ταμειακής μηχανής, με εκτυπωμένες αποδείξεις τουλάχιστον δύο ετών (από το 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2014), 20 μπουκάλια με ποτά που δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης, και ένα περίστροφο, το οποίο κατείχε παράτυπα, καθώς κάνει δουλειά γραφείου και δεν δικαιολογείται όπλο.
Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο για κατάχρησης εξουσίας,  παράβαση  καθήκοντος,   παράνομη  οπλοκατοχή,  παράβαση της υγειονομικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κ.λπ.
Αναμένεται να περάσει Εισαγγελέα, ενώ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς έχει διαταχθεί και η σχετική  ΕΔΕ.
Για την ίδια υπόθεση έχουν τεθεί σε διαθεσημότητα μπάτσος 30 ετών  από την ίδια επερεσία που εργαζόταν στα καταστήματα εστίασης του συγκεκριμένου τομαριού, 30 ετών ανθυπομπάτσος-ειδικός φρουρός,  καθώς κι ένας   απόστρατος  54 ετών.

Το ωραίο είναι πως πιάστηκαν  κι 7 ακόμα εργαζόμενοι της επιχείρησης που επίσης παραπέμπονται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: