Κλειστή η κεντρική θέρμανση στις μισές πολυκατοικίες της Αθήνας

Το θέμα γνωστοποίησε το ΑΠΕ μεταδίδοντας ανακοίνωση της Εταιρείας Παροχής Αερίου  Αττικής που αναπαράγεται από πολλά μέσα. Είναι από τις ελάχιστες ανακοινώσεις φορέα που δίνει στοιχεία και αφορά την φτώχια και την ανέχεια.

Κλειστή παραμένει φέτος τον χειμώνα η κεντρική θέρμανση στο 44% των πολυκατοικιών της Αθήνας που έχουν λέβητες πετρελαίου, όταν τον περυσινό χειμώνα το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 33%.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής Χρ. Μπαλάσκας, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της εταιρείας για τη χρηματοδότηση του 50% του κόστους εγκατάστασης συστημάτων αυτονομίας για ζεστό νερό, μαγείρεμα και θέρμανση με φυσικό αέριο.

Περίπου 250.000 διαμερίσματα στην Αθήνα αναζητούν λύση για τη θέρμανσή τους και, όπως αναφέρθηκε, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ετοιμάζει αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να γίνει εύκολη η εγκατάσταση αυτονομίας στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση.

… λόγω της οικονομικής δυσπραγίας αλλά και του ήπιου χειμώνα η συνολική κατανάλωση μειώθηκε κατά 11%, οδηγώντας σε μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 18% το 2013 και των κερδών μετά από φόρους κατά 31%. Την ίδια ώρα, οι νέες συνδέσεις των νοικοκυριών εμφανίζονται μειωμένες κατά 33%. Αντίθετα, οι επαγγελματικές συνδέσεις αυξήθηκαν κατά 27%.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: