Δεύτερος εργάτης νεκρός στη ΔΕΗ Πτολεμαΐδας

Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, δύο εργαζόμενοι στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους
Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο εργαζόμενος απασχολούνταν στον τομέα περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) και βρέθηκε νεκρός στον χώρο αποκατάστασης εδαφών, ενώ, όπως σημειώνεται, την ώρα του δυστυχήματος ήταν μόνος του.
Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ένας 56χρονος εργαζόμενος της ΔΕΗ είχε σκοτωθεί στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, όταν στην προσπάθειά του να σπρώξει μία πλωτή κατασκευή, έπεσε σε τεχνητή λίμνη και παρασύρθηκε στον βυθό της.
Με αφορμή το πρώτο εργατικό δυστύχημα, το σωματείο εργαζομένων «Σπάρτακος», σε ανακοίνωσή του, υπενθύμιζε στους εργαζόμενους την αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των κανονισμών ασφαλείας, ενώ, παράλληλα, σημείωνε οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών θα πρέπει να είναι καθημερινοί και σε 24ωρη βάση.
Μετά και το δέυτερο εργατικό δυστύχημα, η ΓΕΝΟΠ καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να διερευνήσει άμεσα τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1516393

 

Δηλώσεις της πλάκας από σωματείο που έχει δώσει κάποιες μάχες αλλά μάλλον αγνοούν την αξία της ζωής. Πέρα απ΄ αυτό, αξιοσημείωτη η μουγκαμάρα που τους έπιασε για τα μέτρα ασφαλείας, καθώς συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στη σχετική επιτροπή. Πως αποδέχτηκαν να εργάζονται μόνοι και οι δύο εργαζόμενοι σε εργασίες επικίνδυνες? Πως ζητούν έλεγχο και έρευνα από τον εργοδότη ΔΕΗ και δεν ερευνούν μόνοι τους τα αίτια των δύο θανάτων?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: