Κόσμος περιφρουρούσε σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ-που βάφτισαν ΕΟΠΥΥ

Ένταση επικρατούσε από το πρωί της Δευτέρας έξω από τις μονάδες eopyy-diamartyriaυγείαςτου ΕΟΠΥΥ καθώς γιατροί και προσωπικό προσπαθούν να αποτρέψουν το κλείσιμό τους.

Οι διευθυντές των μονάδων του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα έλαβαν την Πέμπτη υπηρεσιακό έγγραφο από τον πρόεδρο του Οργανισμού, με τους οποίο τους ενημέρωνε για επείγουσα παράδοση όλου του υλικού των μονάδων και στη συνέχεια τη σφράγιση και το κλείσιμό τους μέχρι και σήμερα Δευτέρα!Τα πολυϊατρεία, θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους».
Τα ιατρεία του ΙΚΑ έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά με χρήματα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, αλλά ο υπερυπουργάρας μπουμπούκος με εντολή του Σαμαρά και των αφεντικών του τα υφαρπάζει στήνοντας ένα νέο ΕΣΥ δύο ταχυτήτων όπου όλοι θα πληρώνουν τα πάντα, μεταβιβάζοντας κάτι που δεν του ανήκει σε ένα νέο φορέα.
Πολλοί κατέβηκαν στο δρόμο για να υπερασπιστούν τα ιατρεία από το κράτος-ληστή. Οπως θα δείτε, για άλλη μιά φορά ηλικιωμένοι κατέβηκαν  για τα αυτονόητα, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια…
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης – Αγίου Δημητρίου αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτήριο στη διοίκηση, ενώ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολυϊατρείο κα  κάλεσμα στους πολίτες «να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας».
Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά  προχώρησε σε συγκέντρωση από τις 7:30 το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και στην επαρχία.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στα πολυϊατρεία της Καλλιθέας, του Νέου Κόσμου,της Νίκαιας, του Ηρακλείου Κρήτης και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας.
Στη Ζάκυνθο είχαν κηδεία
Η απάντηση του υπουργάρα στο θέμα με τη συνδρομή  των γνωστών του δημοσιογράφων που φροντίζουν να τον εξυψώνουν
καθημερινά.
Στην Αργυρούπολη κατέβηκαν ακόμη και οι πασόκοι (ένεκα εκλογών) ενάντια στο κλείσιμο. Αν και βγήκε μια φήμη για επέμβαση των μπάτσων, τελικά μόνο 2 φάνηκαν με 3 υπαλλήλους που εκδιώχτηκαν.
Στου Ζωγράφου, οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν τη σφράγιση.
Στην Πτολεμαϊδα ακόμη ψάχνονται…
Στην Ιεράπετρα πάντως είναι περισσότερο ενημερωμένοι και αποφασισμένοι αν και δεν έκλεισαν γιατί μάλλον τους ξέχασαν.
Στη Λάρισα ήταν πιό οργανωμένα τα πράγματα αφού μπήκε μπροστά το εργατικό κέντρο της πόλης αφήνοντας τους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών στην ουρά.
Και η επιτροπή ανέργων με συνολικώτερες διεκδικήσεις στο ΙΚΑ Κυψέλης στη Δροσοπούλου
Παραθέτουμε επιπλέον video, επιλέξτε τα λινκ:
Αξιοπρόσεκτη η παρακάτω ανακοίνωση:

Εμείς, οι συλλογικότητες του Ν. Κόσμου και της Ν. Σμύρνης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, ντόπιοι και μετανάστες, οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ,

 

* Διεκδικούμε την ελεύθερη πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την ενίσχυση των δομών με προσωπικό με σταθερή σχέση εργασίας, την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, το να μην πληρώνουμε για γιατρό, εξετάσεις και φάρμακα, που έχουμε ήδη πληρώσει με τις ασφαλιστικές εισφορές μας και με τη φορολογία μας. Με λίγα λόγια, απαιτούμε την κοινωνική ασφάλιση που μας στερεί ο νέος νόμος για την ΠΦΥ που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας και καταργεί το δικαίωμά μας στην δημόσια δωρεάν φροντίδα υγείας και στην πρόνοια.

 

* Είμαστε αντίθετοι στις διαθεσιμότητες, δηλαδή στις απολύσεις, των εργαζομένων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ που προβλέπονται στον νέο νόμο της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ, και στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των υγειονομικών.

 

Στη συγκυρία που ένας στους τρεις είναι άνεργος, που όσοι δουλεύουν και οι συνταξιούχοι έχουν απωλέσει σημαντικό ποσοστό των εισοδημάτων τους, που η νεολαία μας καταδικάζεται στην μετανάστευση ή στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία, στον γενικότερο εργασιακό μεσαίωνα που επιβλήθηκε με μια σειρά αντεργατικών νόμων, η κατάργηση των δημόσιων δομών υγείας θα φέρει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

 

Οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ δεν είναι περιουσία των κυβερνήσεων ούτε των διορισμένων διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, για να ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Είναι χτισμένες με τον μόχθο των ανθρώπων της εργασίας και ανήκουν σ΄εμάς.

 

Εμποδίζουμε το σφράγισμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, που δρομολογήθηκε απο την κυβέρνηση. Υπερασπιζόμαστε όσα μας ανήκουν.

 

Καλούμε κάθε κάτοικο, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους συνταξιούχων και τις συλλογικότητες που παλεύουν για τα κοινωνικά αγαθά και τα εργατικά δικαιώματα, σε

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Νέος Κόσμος, Αθήνα

16 Φεβρουαρίου 2014

Σε συντομία:
-ΚΑΛΕΣΜΑ 18/02/2014 στις 08:00 πμ στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παγκρατίου Κόνωνος 54-56.  Σήμερα 17/2/ εμποδίστηκε να μπει το»λουκέτο».
-Συνεχίζεται η περιφρούρηση του κτιρίου του ΕΟΠΥΥ [πρώην ΙΚΑ] στην Βασ. Αλεξάνδρου & Σαρανταπόρου [απέναντι από τον Ταξιάρχη], στο Περιστέρι.
-Σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία καλεί το ΠΑΜΕ και διοργανώνει την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην Αθήνα συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Υγείας, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.
Πηγές
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: