Συνδικαλισταράδες στη Θεσσαλονίκη υπέρ εργοδότη, νέο κρούσμα

Μετά τη γελοία ανακοίνωση συνδικαλιστών της χαλυβουργίας για φτηνό ρεύμα στα αφεντικά τους, νέο κρούσμα με μέλη του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης για την ΑΓΝΟ.

Σε συνέντευξη που έδωσαν χτες,  η πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων στην ΑΓΝΟ και του ΕΚ Θεσσαλονίκης, ζήτησαν την παρέμβαση του κράτους, για να φύγει ο Κολιός από την ΑΓΝΟ, να καθαρίσει από τα βάρη και να γίνει ξανά «δελεαστική» σε πιθανούς επενδυτές, που θα αναλάβουν να τη λειτουργήσουν.

Είπαν ότι εδώ και ένα χρόνο έχει απορριφθεί η αίτηση που κατέθεσε η εργοδοσία για υπαγωγή της ΑΓΝΟ στο άρθρο 99 και η επιχείρηση δε δουλεύει. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 13 μήνες. Οι 130 από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και η εργοδοσία επέβαλε σε περίπου 190 την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, που προβλέπουν   μείωση των μισθών κατά 20%, το δικαίωμα του εργοδότη να προχωρήσει σε απόλυση του 15% του προσωπικού που απασχολεί, επιπλέον 40 ατόμων και να προχωρά σε -εν πολλοίς μονομερείς-εργασιακές μεταβολές   για δύο χρόνια.

Ανασύνταξη από το http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7851524&publDate=28/2/2014

Δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε πρωτόγνωρο, οι θαλασσομένοι εργοδότες της πλάκας σαν τον Κολιό, βάζουν τα τσιράκια τους στα σωματεία να πιέζουν για μικρότερα έξοδα, δηλαδή, φτηνότερους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, λιγώτερα έξοδα, λιγώτερες εισφορές.  Πρόσφατα ανακοινώθηκε κάτι ανάλογο από σωματείο χαλυβουτγών για να έρθει μιά μέρα μετά η ανακοίνωση για φτηνώτερο φυσικό αέριο κατά 15% αναδρομικά από τον Ιούνιο, μονο που στην τελικά κατανάλωση θα είναι κάτω από 10% και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αφού η ΔΕΠΑ είναι σχεδόν ισόβιος κακοπληρωτής των Ρώσων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: