Επίθεση στο «Χωριάτικο» από αντιεξουσιαστές, ανάληψη ευθύνης

«ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» ΚΑΙ ΟΙ «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ» ΒΡΩΜΑΝΕ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ TRAFFICKING

Το Σάββατο 15/3 πραγματοποιήσαμε δράσεις σε 3 καταστήματα των αλυσίδων «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» στην Ομόνοια & «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ» στον Ευαγγελισμό και στο Μοναστηράκι. Αφού προσεγγίσαμε τα καταστήματα, πετάξαμε στο εσωτερικό τους αμπούλες βρώμας με σκοπό να σαμποτάρουμε την παραγωγή, ενώ παράλληλα πετάχτηκαν τρικάκια τα οποία ενημέρωναν πελάτες και περαστικούς για το ποιόν των αφεντικών των συγκεκριμένων αλυσίδων και για το τι κρύβεται πίσω από τις επιχειρήσεις αυτές.

Ακολουθεί το κείμενο που αναγραφόταν στα τρικάκια:

 

Οι φούρνοι «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ»,των αδελφών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ, είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών, από τα στριπτιτζάδικα και από τα «ραντεβού για μασαζ»

ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» ΚΑΙ ΟΙ «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ» ΒΡΩΜΑΝΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ

Ο Άγγελος και Αντώνης Γιαννακόπουλος, τα δύο αδέρφια/επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες 20 και πλέον φούρνων»το Χωριάτικο» και των «Αττικών Φούρνων» έχουν συλληφθεί ή διαφύγει της σύλληψης τους 2 φορές στο παρελθόν, με την κατηγορία ότι διευθύνουν κύκλωμα εξαναγκαστικής πορνείας, εμπορίας γυναικών και trafficking, που ελέγχει το 80% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα. Το 2008 και το 2010 σε επιχείρηση της αστυνομίας (λευκός άρτος) και του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία του «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ» (τότε ήταν στην Μιχαήλ Βόδα και Ιουλιανού, τώρα βρίσκονται στην Αγίου Μελετίου και Αχαρνών) και σε άλλους χώρους των Γιαννακόπουλων, μεταξύ των άλλων βρέθηκαν και τα εξής: έγγραφα και σφραγίδες από offshore εταιρεία – «Desena limited»- με έδρα την Κύπρο, που διαχειριζόταν 5 στριπτιτζάδικα στην Αθήνα, ανάμεσά τους το «Αλκατράζ» στην Λ.Συγγρού και το «star» στη Λ.Ηρακλείου. Οι επιχειρηματίες/νταβατζήδες διέθεταν και μία πολυκατοικία στη Λ.Ηρακλείου 29 όπου κρατούσαν φυλακισμένες τις γυναίκες που δίαφοροι πελάτες βίαζαν επί πληρωμή.

Το ελληνικό παράρτημα εμπορίας σαρκός συνεργαζόταν με αντίστοιχα μαφιόζικα κυκλώματα της Ρωσίας. Μέσω ταξιδιωτικού γραφείου και εταιρείας ευρέσεως εργασίας, έρχονταν σε επαφή με γυναίκες από Ρωσία,Λιθουανία,Πολωνία, και με υποσχέσεις για δουλειά στην Ευρώμη τις έφερναν στην Ελλάδα. Έκτοτε ξεκίναγε ο εφιάλτης γι’αυτές τις γυναίκες: έμεναν φυλακισμένες και εξαναγκάζονταν να εκδίδονται ή να δουλεύουν σε στριπτιτζάδικα. Οι νταβατζήδες Γιαννακόπουλοι με τους συνεργάτες τους τις εκβίαζαν μέσω των χαρτιών τους, των οικογενειών τους ή ακόμα και με την απειλή των ζωών τους.

Στη μαφιόζικη επιχείρηση, πέρα από τους φύλακες των γυναικών, τους <<μεταφορείς>>, τους λογιστές που εργάζονταν για λογαριασμό τους, υπήρχε και ενας απόστρατος μπάτσος, ο Κωνσταντίνος Κύρος, ο οποίος είχε αποταχθεί λόγω κατάχρησης 70 εκατομμυρίων δραχμών από το ταμείο του Τμήματος Αλλοδαπών. Ο συγκεκριμένος μπάτσος είχε σημαντικό ρόλο μέσα στην οργάνωση των νταβατζήδων μιας και λόγω των επαφών του μπορούσε να εξασφαλίζει χαρτιά για τις φυλακισμένες γυναίκες. Τώρα ο Κύρος είναι υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ»…

Παρά τις 31 συλλήψεις (μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Γιαννακόπουλος που κάθησε ένα χρόνο προφυλακισμένος), τις εφόδους, τις προφυλακίσεις και τις διώξεις που ασκήθηκαν στην πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας το 2008 (λευκός άρτος), τα μέλη του κυκλώματος αποφυλακίστηκαν και άμεσα συνέχισαν το εμπόριο και την εκπόρνευση των γυναικών. Μια γυναίκα που ξέφυγε από το κύκλωμα των νταβατζήδων, μια ανώνυμη επιστολή και ένα τηλεφώνημα στην πολωνική πρεσβεία, από μια φυλακισμένη γυναίκα, ήταν οι αφορμές ώστε η αστυνομία να διεξάγει την επιχείρηση Λευκός Άρτος Νο2, το 2010, και να προβεί πάλι σε 17 συλλήψεις. Καμία υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και οι νταβατζήδες /έμποροι σάρκας συνεχίζουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια με τις ευλογίες του κράτους και των δικαστών..

Σύντροφοι,συντρόφισσες

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1519142

 

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, η συγκεκριμένη επιχείρηση οχι μόνο ευθύνεται για εκπόρνευση γυναικών αλλά και για συνδέσεις με τα χρυσάβγουλα και τους μπάτσους, που τάιζαν επί χρόνια. Φαίνεται πως η προστασία δεν τους εξυπηρέτησε όταν άρχισαν οι καταγγελίες.

 

Ο «βασιλιάς του στριπτίζ» έγινε αυτοκράτορας του «χωριάτικου»

Toυ Γιώργου Πετρίδη

Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μια αλυσίδα φούρνων ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο, επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας ψωμί σε πολλούς εργαζομένους. Πρόκειται για την εταιρεία Το Χωριάτικο και τη θυγατρική της Αττικοί Φούρνοι, που ανήκουν στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ο άνθρωπος που ουσιαστικά κινεί όλα τα νήματα είναι ο 45χρονος Άγγελος Γιαννακόπουλος, ένα πρόσωπο με κινηματογραφικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με απίστευτες ιστορίες. Μέχρι και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ υπήρξε για ένα διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε ως «εγκέφαλος του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος» που έδρασε ποτέ στη χώρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τον κ. Γιαννακόπουλο υπήρξαν καταγγελίες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών για να νομιμοποιεί τις στριπτιζέζ του, ενώ ένα διάστημα κυκλοφορούσε έχοντας στο πλευρό του ως σύντροφο την πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη.

Σήμερα, μια σειρά από δίκες εκκρεμούν ακόμη εις βάρος του, ο ίδιος όμως έκανε στροφή και αποφάσισε να ασχοληθεί με το εμπόριο. Η εταιρεία Το Χωριάτικο περιλαμβάνει 19 εταιρικά καταστήματα, επτά αρτοποιεία franchise, τρία εταιρικά υπό κατασκευή, κεντρικές μονάδες παραγωγής σφολιατοειδών και ζαχαροπλαστικής, μέχρι και κέντρο αποθήκευσης και διανομής. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αρτοποιεία με την επωνυμία «Αττικοί Φούρνοι», τα οποία αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη θυγατρική της εταιρείας Το Χωριάτικο. Αφεντικό των «Αττικών Φούρνων» φέρεται ο γιος του κ. Γιαννακόπουλου, Γιώργος.

Όσοι γνωρίζουν τον κ. Γιαννακόπουλο κάνουν λόγο για έναν δαιμόνιο τύπο που μπορεί να στήνει και να οργανώνει ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις χωρίς να φαίνεται πουθενά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Αστυνομία και το ΣΔΟΕ τον κυνηγούσαν πολλά χρόνια για να καταφέρουν να τον «δέσουν» και να αποδείξουν ότι αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό «ροζ» κυκλώματος των Αθηνών.

Το 1999 και ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να είχε χοντρές άκρες στον χώρο των «ροζ» κυκλωμάτων, σκέφτεται επιχειρηματικά και ανοίγει στην οδό Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο, τον πρώτο φούρνο με την επωνυμία «Χωριάτικο». Μέχρι το 2003 άνοιγε κάθε χρόνο και ένα μαγαζί σε σημεία-κλειδιά τόσο του κέντρου όσο και περιφερειακών δήμων. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εταιρείας, «Η κρίση που περνάμε βρήκε “Το Χωριάτικο” έτοιμο να αντεπεξέλθει στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, αφού η τιμολογιακή πολιτική που έχτιζε τα προηγούμενα χρόνια, η νοικοκυρεμένη διαχείριση και η ανάπτυξη που είχε προηγηθεί με ίδια κεφάλαια, δεν δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας».

Την ίδια επεκτατική πολιτική με τους φούρνους «Το Χωριάτικο» ακολουθεί και η θυγατρική της εταιρείας Αττικοί Φούρνοι, που ξεκίνησε στα μέσα του 2012 ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στη συνέχεια στο λιμάνι της Ζέας, στη Νέα Σμύρνη, για να φτάσει τα έντεκα, με τελευταία αυτά του Κολωνακίου και της Μυκόνου. Αυτή τη στιγμή ο παλαιότερα αποκαλούμενος «βασιλιάς του στριπτίζ» ελέγχει το μεγαλύτερο ίσως δίκτυο φούρνων, που εξαπλώνονται προοδευτικά σε όλη την Ελλάδα.

Καταζητούμενος

Ήταν Ιούλιος του 2007 όταν η Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούσε την επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Vitrine» προκειμένου να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο «ροζ» κύκλωμα που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα. Αν και συνελήφθησαν 73 άτομα, το φερόμενο ως «μεγάλο αφεντικό» κατάφερε να βγει αλώβητο, αφού όλες οι παράνομες επιχειρήσεις ήταν στημένες μέσω offshore εταιρείας. Δεκαέξι μήνες αργότερα η Αστυνομία επιστρέφει. Αυτή τη φορά η επιχείρηση φέρει την κωδική ονομασία «Λευκός Αρτος» -και αυτό γιατί το φερόμενο big boss φερόταν να ξεπλένει το μαύρο χρήμα μέσω αλυσίδας φούρνων- και καταφέρνει να βάλει στο χέρι δεκαέξι άτομα, όχι όμως και τον υποτιθέμενο εγκέφαλο, ο οποίος κατάφερε και πάλι να το σκάσει. Το όνομα αυτού, σύμφωνα με την Αστυνομία, Αγγελος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε βαρύτατες κατηγορίες, αφού, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ήταν ο αρχηγός μιας οργάνωσης που εισήγαγε νεαρά κορίτσια από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τα έβαζε να δουλεύουν και να εκδίδονται σε δύο στριπτιζάδικα που είχε στην Αθήνα.

Τα τεράστια κέρδη που εισέπραττε από τη σεξουαλική εκμετάλλευση αυτών των γυναικών η Αστυνομία θεωρούσε ότι τα ξέπλενε στήνοντας επιχειρήσεις (φούρνους) και αγοράζοντας ακίνητα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμφανιζόταν ως ευυπόληπτος επιχειρηματίας, ευαισθητοποιημένος σε θέματα εκμετάλλευσης γυναικών, ενώ για ένα διάστημα ήταν χορηγός του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών, το οποίο ασχολείται με την αποκατάσταση κακοποιη­μένων γυναικών… Οπως προέκυψε από τη δικογραφία και το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, η εγκληματική οργάνωση μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας με την επωνυμία «West Line» εντόπιζε νεαρά και όμορφα κορίτσια από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και αφού τα παραπλανούσαν ότι θα εργάζονταν σε χώρες της Ευρώπης ως χορεύτριες, τα έστελναν στην Ελλάδα. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις παραλάμβαναν άλλα μέλη της οργάνωσης και αφού τις νομιμοποιούσαν με πλαστά λιθουανικά διαβατήρια και αιτήσεις πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφά τους, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με τους πελάτες των δύο strip show καταστημάτων που είχαν.

Ενώ οι έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος για το συγκεκριμένο κύκλωμα προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς, στις 15 Ιουνίου του 2008 έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας μια νεαρή Ρωσίδα ονόματι Μαρία, η οποία ουσιαστικά τους βοήθησε στο ξεκλείδωμα της υπόθεσης. Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από την Αστυνομία και κατέθεσε ενόρκως ότι τον Απρίλιο του 2008 «στρατολογήθηκε» από μέλη της οργάνωσης μέσω του γραφείου «West Line» στην πόλη Καμπαρόφσκ της Ρωσίας, με την υπόσχεση ότι θα βρει νόμιμη εργασία, αλλά στη συνέχεια την έστειλαν στην Ελλάδα, τη φυλάκισαν σε διαμέρισμα στο Καλαμάκι μαζί με άλλες νεαρές αλλοδαπές, για να καταλήξει να δουλεύει σε στριπτιζάδικο. Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση που έδωσε η νεαρή Ρωσίδα, έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας ένα έγγραφο από το προξενικό τμήμα της πολωνικής πρεσβείας στην Αθήνα που ανέφερε πως μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων επικοινώνησε μαζί τους ταραγμένη και τρομαγμένη και κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν στα νυχτερινά κέντρα και τα διαμερίσματα του κυκλώματος, δίνοντας το όνομα του μεγάλου αφεντικού.

Την ίδια ημέρα έφτασε στο Τμήμα Ηθών μια επιστολή ανώνυμη με σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος. Εχοντας αυτά τα δεδομένα στη διάθεσή της, η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στα δύο κέντρα, στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο» και σε τέσσερα διαμερίσματα, συλλαμβάνοντας 16 συνολικά άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα επτά. Ωστόσο για μία ακόμη φορά ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης κατάφερε να ξεφύγει…

Αξίζει να τονιστεί ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να ανακοινωθούν τα ονόματα τόσο των συλληφθέντων όσο και των κατηγορούμενων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε μια προσπάθεια προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα και ενώ έχουν περάσει πέντε χρόνια, οι παλιές ιστορίες παραμένουν ανοιχτές. Τίποτα δεν έχει τελεσιδικήσει, ωστόσο ο κ. Γιαννακόπουλος ασχολείται με τις επιχειρήσεις στον τομέα του άρτου έχοντας αφήσει πίσω του το κακό παρελθόν…

Κόντρα με την Αστυνομία για το σκόντο

Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον Σεπτέμβριο του 2009 κατηγόρησε διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του έκανε τη ζωή κόλαση από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις εκπτώσεις στους αστυνομικούς! Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στον αρμόδιο υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε στο εξώδικο πως όταν έκοψε την έκπτωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Πατησίων «ξεκίνησε διωγμός της επιχείρησής μας, υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τον διοικητή, με εμπάθεια και σκοπό την πρόκληση οικονομικής ζημιάς αφενός και αφετέρου πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες». Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο που έφτασε στον υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας, εξαιτίας της κόντρας έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει μέχρι και φρουρούς στην είσοδο του καταστήματος…

Οι περιγραφές και τα όσα αναφέρονταν στις δέκα σελίδες του εξώδικου που έφερε την υπογραφή του προέδρου της εταιρείας κ. Γιαννακόπουλου πραγματικά παραπέμπουν σε παλιές ελληνικές ταινίες. «Συμφωνήθηκε να πωλούμε στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Πατησίων από τα τοπικά μας καταστήματα προϊόντα όπως καφέ, τυρόπιτες, με έκπτωση που ανέρχεται σε 50%. Στον χώρο ευθύνης του συγκεκριμένου Τμήματος λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, επί της οδού Πατησίων 374, 272, 237 και επί της οδού Αγίας Λαύρας 22», αναφέρεται στο εξώδικο και λίγο πιο κάτω διευκρινίζεται: «Στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου προσήλθε στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας η κόρη του διοικητού του Α.Τ. Πατησίων για να προμηθευτεί προϊόντα, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι καταργήθηκε η έκπτωση, άφησε επιτόπου τα είδη που επιθυμούσε να αγοράσει και έφυγε αρνούμενη να αποδεχθεί τις νόμιμες τιμές που ισχύουν για όλους».

Όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας, η αντίδραση του πατέρα της κοπέλας και διοικητή στο συγκεκριμένο Τμήμα ήταν άμεση… «Από το πρωί της επόμενης ημέρας ξεκίνησε ο διωγμός της επιχείρησής μας… Δεν είναι μόνο η πρόκληση οικονομικής ζημιάς (διά της παρεμποδίσεως λειτουργίας των καταστημάτων μας, της πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες), αλλά ο εν λόγω διοικητής οχλεί, προτρέπει και παρακινεί όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους στα καταστήματά μας για την επιβολή κυρώσεων, με στόχο την εξόντωσή μας».

Η ιστορία είναι αρκετά παλιά και γι αυτο ύποπτη η συναλλαγή με μπάτσους και φασίστες.
Σήμερα 09/05(το 2011)  το μεσημέρι, συντρόφισσες και σύντροφοι έσπασαν εντός και εκτός το κατάστημα της αλυσίδας «το Χωριάτικο Ε.Π.Ε.», που βρίσκεται στην Πατησίων κοντά στην Αλεξάνδρας. Πετάχτηκαν στο εσωτερικό του καταστήματος μπογιές και στους γύρω δρόμους τρικάκια με το παρακάτω κείμενο:

Η αλυσίδα φούρνων «το Χωριάτικο Ε.Π.Ε.» με δεκάδες καταστήματα, είτε εταιρικά, είτε franchise (ολοένα αυξανόμενα) στις γειτονιές της Αθήνας, είναι η βιτρίνα για να «ξεπλένεται» μεγάλο μέρος του κέρδους του ιδιοκτήτη της, από τη συμμετοχή του σε δίκτυο οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης μεταναστριών/γυναικών.

Το 2008 το αφεντικό της επιχείρησης Άγγελος Γιαννακόπουλος (και από κοντά και ο αδερφός του) έγινε γνωστό ότι ήταν κεφάλι σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης και εξαναγκαστικής πορνείας μεταναστριών/γυναικών. Το Δεκέμβρη του 2010 (και αφού είχε αποφυλακιστεί λίγους μήνες μετά την πρώτη σύλληψή του) ξανακατηγορείται για παρόμοια υπόθεση…

Μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι εξουσιαστικές σχέσεις των φύλων, το εργασιακό κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, η υποτίμηση των μεταναστριών και των μεταναστών, η θωράκιση των συνόρων των κρατών και η παρανομοποίηση της μετανάστευσης, είναι κάποια από τα κομμάτια που συνθέτουν το πλέγμα των σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσης.

Ιστορίες σαν του «Χωριάτικου», όπου η ταξική καταπίεση συναντά τα ρατσιστικά ιδεολογήματα και τη βία της πατριαρχίας, δεν είναι οι εξαιρέσεις. Είναι ο κανόνας και τα θεμέλια αυτού του συστήματος.

ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΕΙ
ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Περίπου την ίδια ημερομηνία….

….Ξέπλενε μαύρο χρήμα που κέρδιζε από τα δύο στριπτιζάδικα, τα οποία διατηρεί στην Αθήνα, μέσω off shore κυπριακής εταιρείας, κι έτσι δικαιολογούσε τα τεράστια κέρδη που του απέφεραν, ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναζητείται και διαφεύγει της σύλληψης από τις αρχές.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος» διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, για τους αστυνομικούς του τμήματος TRAFFICKING του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας , σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και πολυμελείς ομάδες αστυνομικών.

Μεικτό κλιμάκιο με αστυνομικούς, επτά εισαγγελείς και δύο υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) πραγματοποίησαν έφοδο στα δύο στριπτιζάδικα, το “Αλκατράζ” που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού και το “Star” στη Μεταμόρφωση και συνέλαβαν συνολικά 31 άτομα. Ανάμεσά τους, ο αδερφός του επιχειρηματία και συνιδιοκτήτης στις επιχειρήσεις, υπάλληλοι και αλλοδαπές χορεύτριες και χορευτές.

Σε έφοδο που πραγματοποίησαν σε γραφείο στην οδό Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν τα διπλά βιβλία που διατηρούσε ο επιχειρηματίας, και εκεί καταγράφονται τα πραγματικά έσοδα.

Σε ταυτόχρονη έρευνα σε πολυκατοικία στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και απελευθέρωσαν κοπέλες, τις οποίες ο επιχειρηματίας κρατούσε παράνομα, και τις έβαζε να δουλεύουν στα στριπτιζάδικα, χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

…Συνολικά κατασχέθηκαν 50.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν έγγραφα και σημειώσεων, στα οποία αναφέρονται λεπτομέρειες της δράσης του κυκλώματος και ο τρόπος που γινόταν το «ξέπλυμα του μαύρου χρήματος». Τα ημερήσια κέρδη του επιχειρηματία από τα δύο στριπτιζάδικα, υπολογίζεται ότι ανέρχονταν στις 10.000 ευρώ!Η δράση του κυκλώματος 

»’Οι κοπέλες, απευθυνόντουσαν σε γραφείο ευρέσεως εργασίας που εδρεύει στη Ρωσία, με το οποίο συνεργαζόταν το κύκλωμα και είχαν καταχωρήσει αγγελία στην οποία αναζητούσαν χορεύτριες. Με πλαστά έγγραφα, τις έφερναν στην Ελλάδα και αφού τους χορηγούσαν πλαστά διαβατήρια ή ζητούσαν πολιτικό άσυλο, τις ανάγκαζαν με τη βία να κάνουν στριπτίζ και να πηγαίνουν σε ερωτικά ραντεβού.

Οι κατηγορίες

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων εναντίον 19 ατόμων. Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία και αρπαγή.

Κατηγορούμενοι με ονοματεπώνυμο

Με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ευάλωτων και ανίσχυρων κοινωνικών ομάδων, η εισαγγελέας  Ράικου έκρινε απαραίτητο και έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρείται ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης (τότε).

Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι ο πρώην αστυνομικός Κωνσταντίνος Κύρου που διαφεύγει της σύλληψης και ο οποίος είχε παλαιότερα αποταχθεί από το Σώμα λόγω μίας υπόθεσης κατάχρησης ύψους 70 εκ δρχ. από το ταμείο του Τμήματος Αλλοδαπών, χρήματα που είχαν καταθέσει μετανάστες για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας.

Από την αστυνομία έχουν συλληφθεί οι : Γιαννακόπουλος Αντώνιος του Χαραλάμπους- αδελφός του επιχειρηματία, Γαρίδας Χ. Νεκτάριος, Τριανταφύλλου Δ. Σπυρίδων, Κοσμίδης Γ. Δημήτριος, Τριαντάφυλλος Α. Κωνσταντίνος, Marta Zincuta από τη Ρουμανία, Esanu Tatiana από τη Μολδαβία, Pavel Alexandru από τη Ρουμανία, Fliostor Sergiu από τη Μολδαβία, Cretu Mihai από τη Ρουμανία.

Ενώ διαφεύγουν της σύλληψης και έχουν εκδοθεί εντάλματα σε βάρος των : Γιαννακόπουλο Χ. Άγγελο, Σπυρόπουλο Κ. Βασίλειο, Γραμματικόπουλο Π. Νικόλαο, Τσατσούλη Χ. Γεώργιο, Fliostor Igor από τη Μολδαβία, Taraseviciute Asta από τη Λιθουανία, και Ναγκμπίνα Μαρίνα από τη Ρωσία.

στο ίδιο λινκ με παραπάνω

 

 

Εξώδικο από φούρναρη κατά της ΕΛ.ΑΣ

6 Οκτωβρίου 2009, 15:02

Φούρναρης κατηγορεί διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του κάνει τη ζωή …κόλαση, από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις  εκπτώσεις στους αστυνομικούς!  Ένα εξώδικο που έφτασε τηn περασμένη Πέμπτη στα γραφεία του υπουργού Εσωτερικών και του αρχηγού της Αστυνομίας προκαλεί ερωτηματικά για τον τρόπο που κάποιοι αντιλαμβάνονται την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. Αν πραγματικά αληθεύουν  οι καταγγελίες τότε θα πρέπει η αντίδραση των στρατηγών να είναι άμεση, καθώς τίθεται ακόμη και θέμα ασφάλειας του πολίτη στην συγκεκριμένη περιοχή.

Καταγγέλοντες  είναι οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Το χωριάτικο», οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ λένε πως όταν έκοψαν την έκπτωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Πατησίων «ξεκίνησε διωγμός της επιχείρησης μας, υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τον διοικητή, με εμπάθεια και σκοπό την πρόκληση οικονομικής ζημιάς αφενός και αφετέρου πρόκλησης τρόμου και ταραχής και προσωπικό και του πελάτες». Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο που έφτασε στον υπουργό και τον αρχηγό η κόντρα έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει μέχρι φρουρούς στην είσοδο του καταστήματος…

Κόντρα για το σκόντο…

Οι περιγραφές και τα όσα αναφέρονται μέσα από τις δέκα σελίδες του εξώδικου που φέρει την υπογραφή του προέδρου της εταιρείας Άγγελου Γιαννακόπουλου, πραγματικά παραπέμπουν σε παλιές ελληνικές ταινίες…

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο. «Συμφωνήθηκε να πωλούμε στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του τμήματος Πατησίων από τα τοπικά μας καταστήματα προϊόντα όπως καφέ, τυρόπιτες με έκπτωση που ανέρχεται σε 50%. Στο χώρο ευθύνης του συγκεκριμένου τμήματος λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, επί της οδού Πατησίων 374,272,237 και επί της οδού Αγίας Λαύρας 22» αναφέρεται στο εξώδικο και λίγο πιο κάτω διευκρινίζει: «Στις δυο το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου προσήλθε στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας η κόρη του διοικητού του Α.Τ Πατησίων για να προμηθευτεί προϊόντα, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι καταργήθηκε η έκπτωση άφησε επί τόπου τα είδη που επιθυμούσε να αγοράσει και έφυγε αρνούμενη να αποδεχθεί τις νόμιμες τιμές που ισχύουν για όλους».

Όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας η αντίδραση του πατέρα της κοπέλας και διοικητή στο συγκεκριμένο τμήμα ήταν άμεση… «Από το πρωί της επόμενης ημέρας ξεκίνησε ο διωγμός της επιχείρησης μας…Δεν είναι μόνο η πρόκληση οικονομικής ζημίας ( δια της παρεμποδίσεως λειτουργίας των καταστημάτων μας, της πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες, αλλά ο εν λόγω διοικητής οχλεί, προτρέπει και παρακινεί όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους στα καταστήματα μας για την επιβολή κυρώσεων με στόχο την εξόντωση μας».

Τα περιστατικά

 

Οι συντάκτες του εξώδικου αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζουν «Ο διοικητής λόγω της αλλαγής της τιμολογιακής μας πολιτικής και κατά κατάχρηση της εξουσίας που διαχειρίζεται, διενεργούσε κατ΄ επανάληψη νόμιμους ή νομιμοφανείς αλλά και παράνομους ελέγχους στα καταστήματα μας». Έτσι, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα πάντα με το εξώδικο αστυνομικοί του τμήματος πήγαν στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας και πέρασαν χειροπέδες σε πέντε άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εργαζόμενοι και ο ένας πελάτης. Δύο ώρες αργότερα την ίδια ημέρα έγινε εκ νέου έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα με «λεία» έναν ακόμη υπάλληλο ο οποίος είχε πάει για να αντικαταστήσει τους συλληφθέντες συναδέλφους του. Όμως το μπαράζ συλλήψεων δεν σταμάτησε εκεί… Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο η …. αποψίλωση των υπαλλήλων συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες σε όλα τα καταστήματα. Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο, κλιμάκιο των υγειονομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Αθηνών μετά από προτροπή του διοικητή επισκέφθηκε τα καταστήματα χωρίς όμως να διαπιστώσει κάποια παράβαση. «Κατά το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα τα όργανα του Α.Τ Πατησίων, ασχολούνται αποκλειστικά με την επιχείρηση μας βεβαιώνοντας ανύπαρκτες παραβάσεις και δεν έχουν ασχοληθεί με κανένα άλλο αρτοποιείο στην περιοχή αρμοδιότητας τους».

Μάλίστα όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν προσφύγει δύο φορές στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να καταγγείλουν τα όσα υποστηρίζουν ότι πράττει σε βάρος τους ο διοικητής του συγκεκριμένου τμήματος.

Αυτό που απομένει είναι να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τελικά αν πρόκειται για αληθείς καταγγελίες ή ανυπόστατες κατηγορίες με φόντο τους ελέγχους που διενεργεί σε καταστήματα του κέντρου της Αθήνας η Αστυνομία.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1087871

 

Στο ίδιο…

Ο Διοικητής του ΑΤ Πατησίων είναι η γνωστή λέρα που είχε πετάξει πέτρες στους μαθητές έξω από το τμήμα το Δεκέμβρη και παλιότερα και μάλιστα μπροστά στις κάμερες (’95) είχε στείλει στο νοσοκομείο συλληφθέντα στα επεισόδια του Πολυτεχνείου. Επίσης είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του μουσικού μεζεδοπωλείου ακριβώς δίπλα στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων (Αγ. Λαύρας), κάτι που φυσικά απαγορεύεται και στα χαρτιά δεν φαίνεται βέβαια… Προφανώς,  αν η ιστορία έχει να κάνει με την υπόθεση σωματεμπορίας, είναι χωμένος κι εκεί…

Ο συγκεκριμένος σκατίμπατσος  πιάστηκε πρόσφατα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ακολούθησε η γνωστή ΕΔΕ καθώς απασχολούσε ανασφάλιστους εργαζόμενους, δεν είχε τιμολόγια αγορών υλικών, δεν εξέδιδε αποδείξεις και εξέδιδε κάποιες περσινές και προπέρσινες με διπλές ταμιακές μηχανές. Εχει ακόμη τα δύο μαγαζιά τους σε λειτουργία.

 

 

 

 

 

 

One Comment to “Επίθεση στο «Χωριάτικο» από αντιεξουσιαστές, ανάληψη ευθύνης”

  1. Αποβράσματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: