Δεύτερο δικαστήριο δικαιώνει σχολικούς φύλακες στην Πρέβεζα

Μετά τους δικαιωμένους φύλακες στο Αίγιο, άλλο δικαστήριο στην Πρέβεζα δικαιώνει   15 σχολικούς φύλακες.

Δικαιωμένοι για το σκληρό αγώνα τους αισθάνονται οι 15 σχολικοί φύλακες της Πρέβεζας, έπειτα από την απόφαση-σταθμό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας (η υπόθεση συζητήθηκε στις 4 Μαρτίου), να δεχθεί την αγωγή των σχολικών φυλάκων της πόλης μας, κατά του καθεστώτος διαθεσιμότητας, στο οποίο είχαν περιέλθει και έληγε στις 23 Μαρτίου και να υποχρεώσει το Δήμο Πρέβεζας να τους επαναπροσλάβει.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας, με την 117/2014 απόφασή του, δέχεται την αγωγή των σχολικών φυλάκων της Πρέβεζας και αναγνωρίζει ότι η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας των σχολικών φυλάκων που προχώρησαν στην αγωγή, με την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την περικοπή του μισθού τους, είναι παράνομη και καταχρηστική.

Υποχρεώνει δε το Δήμο Πρέβεζας να αποδέχεται τις υπηρεσίες των σχολικών φυλάκων, με τους ίδιους όρους και με την καταβολή των πλήρων αποδοχών τους, όπως ίσχυσαν πριν τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, δηλαδή στις 23-7-2013.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Δήμος Πρέβεζας δύναται να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, αλλά δεν υποχρεώνεται από το νόμο, όπως ενημέρωσε τους σχολικούς φύλακες, ο εργατολόγος τους κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εργατολόγος  Παπακωνσταντίνου σε ενημερωτική επιστολή στον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, αναφέρει: «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε. Σας ενημερώνω με χαρά ότι με οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πρέβεζας έγινε δεκτή η αγωγή μας κατά της διαθεσιμότητας και 15 συνολικά σχολικοί φύλακες επιστρέφουν οριστικά στην εργασία τους. Το Δικαστήριο, με αναλυτικό τρόπο, έκρινε ότι οι διατάξεις του ν. 4172/2013 που κατήργησαν τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και έθεσαν τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα είναι ευθέως αντισυνταγματικές. Έτσι, οι συγκεκριμένοι Σχολικοί Φύλακες δεν θα απολυθούν στις 23 Μαρτίου 2014, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά στον Δήμο τους. Πρόκειται, όπως καταλαβαίνετε, για ιδιαίτερα σημαντική δικαστική απόφαση που γεννά προσδοκίες για όλους τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους με τον ν. 4172/2013 (Δημοτικοί Αστυνομικοί, Σχολικοί Φύλακες, Εκπαιδευτικοί).»

http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/8753-apofasi-stathmos-apo-to-monomeles-prevezas-sxolikoi-filakes-epistrefoun.html

Το απλό σκεπτικό πίσω και από τις δύο αποφάσεις είναι πως δεν απολύθηκαν μετά από αξιολόγηση αλλά μετά από απόφαση, που βγαίνει αντισυνταγματική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: