Μείωση του βασικού μισθού από την πίσω πόρτα έχει αποφασίσει η χούντα Σαμαρά

Μισθούς χαμηλότερους από το προβλεπόμενο, για περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους για 12 μήνες και πάνω,συμφώνησε η χούντα  με την Τρόικα αφαιρώντας τις τριετίες .  Για τους ήδη εργαζόμενους, οι τριετίες έχουν «παγώσει» με το προηγούμενο μνημόνιο μέχρι η ανεργία να  πέσει σε μονοψήφιο νούμερο (!!!).

 
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ   το τελευταίο τρίμηνο του 2013, η επίσημη ανεργία ήταν 27,5%, κι εδω αρχίζει ο ίλιγγος της εξαθλίωσης:

-Tο ποσοστό των «νέων ανέργων»  που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 23,3% του συνόλου των ανέργων .

-Oι μακροχρόνια άνεργοι  πάνω από 12 μήνες   αποτελούν αντίστοιχα το 72,0%.

Τις επόμενες μέρες θα κατεβάσουν  νομοσχέδιο – σκούπα  με  πρόβλεψη για την καθιέρωση ειδικού μισθού, γυμνού από τριετίες για τους μακροχρόνια άνεργους, κάτι που ήθελε η τρόικα εξαρχής. Πλέον, 7 στους 10 άνεργους, όταν προσλαμβάνεται και ανεξάρτητα από την εμπειρία του θα αμείβεται με μισθό   αντίστοιχο του ανειδίκευτου εργάτη.

 
Το κατασκεύασμα  θα εμφανιστεί ως «ειδική δράση» και «κίνητρο» για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων που έχουν απαξιωθεί από την πολύμηνη αποχή από την εργασία τους!

Αρα, κάποιος που έχει βάσει της προϋπηρεσίας του θα έπαιρνε 644,69 ευρώ, χάνοντας την πρώτη τριετία, ήτοι 29,3 ευρώ, θα λάβει  615,3 ευρώ. Κάποιος με 6 έως 9 χρόνια προϋπηρεσία,  θα χάσει 58,65 ευρώ τον μήνα και από τα 703,3 ευρώ τον μήνα, θα πέσει στα 644,65 ευρώ.  

Όποιος έχει συμπληρώσει περισσότερα από εννέα χρόνια στον ίδιο εργοδότη θα χάσει 87,95 ευρώ τον μήνα και από τα 761,9 ευρώ τον μήνα θα πέσει στα 673,95 ευρώ. Τυπικά, και για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν αμείβονται με τα κατώτατα όρια ή με υψηλότερους μισθούς και ημερομίσθια, οι τριετίες λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό της αμοιβής κατά την πρόσληψη. Ωστόσο, έως ότου πέσει η ανεργία κάτω από το 10%, παραμένουν «παγωμένες» με βάση την προϋπηρεσία που είχαν συμπληρώσει οι απασχολούμενοι έως τις 14/2/2012.
 

Στην πραγματικότητα, οι εργοδότες πληρώνουν ότι θέλουν, όταν και όποτε θέλουν χωρίς καμία επίπτωση, ενω τα 510 € μικτά είναι κανόνας σε όσους έχουν την τύχη να δουλεύουν.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: