24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου, ενώ ο Παναγόπουλος δεν έχει να υπογράψει άλλη μία σιχαμένη ΕΓΣΕ

Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 9 Απριλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας τη ΓΣΕΕ Νικ. Κιουτσούκης, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τη διαφωνία της ΠΑΣΚΕ.

«Για μια ακόμη φορά δεν κατέστη δυνατόν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις να βρούμε κοινό τόπο συνεννόησης για το πλαίσιο της κινητοποίησης, διότι αφ’ ενός το ΠΑΜΕ διατηρεί τις θέσεις του όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Αυτόνομη Παρέμβαση συμφωνεί εν μέρει και διαφωνεί στα ζητήματα της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και η ΠΑΣΚΕ ενώ συμφωνεί στην υπογραφή της σύμβασης διαφωνεί στην προκήρυξη της απεργίας και για τα ζητήματα που συνεχώς ανακύπτουν ως προαπαιτούμενα με ευθύνη της τρόικας και της κυβέρνησης και τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης καθ’ ότι εκτιμά ότι δεν αποτελούν απειλή για τους εργαζόμενους» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κιουτσούκη, «η στάση και η συμπεριφορά των παρατάξεων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κίνημα και αναδεικνύουν με τη εν γένει συμπεριφορά τους το πώς αντιμετωπίζουν τα σοβαρά και υπαρκτά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη για ένωση δυνάμεων, παραμερίζοντας τις ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες, και σημείωσε πως «ο αγώνας των συνδικάτων πρέπει να είναι αγώνας όλων μας και να είναι νικηφόρος».

http://left.gr

Για άλλη μιά φορά προκύπτει η προδοσία του εργατικού κινήματος από τους εγκάθετους χωρις ίχνος ντροπής.
Η απεργία προκυρήχθηκε γιατί ο Παναγόπουλος θέλει να δείξει πως αντιδρά, ενώ έχει ήδη υπογράψει την πλέον επαίσχυντη Εθνική Συλλογική Σϋμβαση Εργασίας το περασμένο Ιούνιο.
Η τρέχουσα σύμβαση έχει λήξει από το Φεβρουάριο και τρέχει ήδη η 3μηνη περίοδος μετενέργειας. Η χούντα του Σαμαρά έχει αφαιρέσει τη νομιμότητα καθορισμού της σύμβασης από τους «κοινωνικούς εταιρους» και πλέον καθορίζονται οι απολαβές εργαζομένων από το Βρούτση.
Οι συζητητές της ΓΣΕΕ έχουν κάθε συμφέρον να ακυρώσουν το συγκεκριμένο νόμο προκειμένου να δίνουν όλο και λιγώτερα. Ετσι, είπανε του Παναγόπουλου πως δεν συζητάνε καμία αύξηση, εκτός αν το συμβούλιο επικρταείας βγαλει παράνομο το νόμο.
Ο τρισμέγιστος και ξεπουλημένος Παναγόπουλος απλά δεν έχει ρόλο πλέον και ψάχνει να βρει υπόσταση και νόημα στη ζωή του. Η προκύρηξη της απεργίας με τη συνήθη πρακτική του ενός μήνα πριν, σκοπεύει απλά να θολώσει τα νερά μεταξύ των εργαζομένων που βλέπουν να έχεουν εξανεμισθεί οι περισσότερες από τις εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: