Εργοδοτικά σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση στήνονται στα Γιάννενα

Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχωρούν ο ιδιοκτήτης και μέτοχοι του ιδιωτικού σχολείου «Γένεσις» Ιωαννίνων. Ανερυθρίαστα και ενώπιον του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ δήλωσαν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου και στη Διευθύντρια ΔΕ Εκπαίδευσης ότι δεν πρέπει να δέχεται τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ (!), αλλά σωματείου «εργαζόμενων» που στήνουν οι ίδιοι στο σχολείο τους!

 

Χωρίς καν να ντρέπονται, δήλωσαν ότι για την ίδρυση του «εργατικού» σωματείου είναι ενήμερος και ο …Πρόεδρος του ΣΙΕΙΕ!

(Υπενθυμίζουμε ότι το εκπαιδευτήριο «Γένεσις» έχει χρησιμοποιήσει την κλασική, πια, κομπίνα της δήθεν νέας αδειοδότησης – που στην ουσία είναι μεταβίβαση άδειας – προκειμένου να   απολύσει μαζικά παλιούς εκπαιδευτικούς χωρίς καν αποζημίωση).
Η ίδρυση ενός σωματείου υπό τις εντολές, την επιρροή και τη συμμετοχή εργοδοτών (ιδιοκτητών ή μετόχων) απαγορεύεται από το νόμο (άρθρο 14, ν. 1264/82).

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο της πόλης έγγραφα με τα οποία γνωστοποιεί την ίδρυση του ψευδοσωματείου και ζητά να τηρηθεί η νομοθεσία που απαγορεύει τη συμμετοχή τέτοιων σωματείων σε οποιαδήποτε εργατική ένωση (Ομοσπονδία ή Εργατικό Κέντρο) και την αντιπροσώπευση εργαζόμενων ενώπιον των θεσμών.
Ωστόσο, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Όπως είναι γνωστό, εργοδότες στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών έφτιαξαν ένα δήθεν εργατικό σωματείο (με τη συμμετοχή συγγενών πρώτου βαθμού των εργοδοτών) που υπογράφει με τους φροντιστηριάρχες από το 2012 συλλογικές συμβάσεις μεσαιωνικού τύπου οι οποίες είναι προβλέπουν ωρομίσθιο κατά 90% μειωμένο από τις προηγούμενες!!! Γίνεται φανερό, με την ίδρυση του δήθεν εργατικού σωματείου που στήνουν σχολάρχες υπό την αιγίδα του ΣΙΕΙΕ στα Γιάννενα, ότι οι εργοδότες επιχειρούν να στήσουν σε όλη την Ελλάδα εργοδοτικά σωματεία.
Να ξέρουν πάντως οι σχολάρχες και ο ΣΙΕΙΕ πως έχουν γνώσιν οι φύλακες, Και καλό είναι, όταν επιδίδονται σε παράνομες ενέργειες, να γνωρίζουν ότι παίζουν με τη φωτιά…
Δείτε εδώ το έγγραφο της ΟΙΕΛΕ προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου
Δείτε εδώ το έγγραφο της Ομοσπονδίας για το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

http://www.oiele.gr/ergodotiko-dithen-ergatiko-somateio-stinoyn-idioktitis-kai-metohoi-idiotikoy-sholeioy-sta-giannena

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: