Σε επίσχεση επαιδευτικοί στην Εληνοελβετική σχολή, που απειλείται με κλείσιμο από το υπ. παιδείας

Σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί της Ελληνοελβετικής Σχολής που τους οφείλονται αποδοχές 7-12 μηνών, ενώ το σχολείο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας (το νηπιαγωγείο από το 2009, το δημοτικό από το 2013) προέβησαν σε επίσχεση εργασίας. Η ιδιοκτησία του σχολείου  αντικατέστησε παρανόμως τους εκπαιδευτικούς με αδήλωτο προσωπικό χωρίς νόμιμα διοριστήρια με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα με την ασφάλεια των μαθητών και με την εγκυρότητα των προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων τους..
Στο χώρο του σχολείου βρέθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν παρανόμως αντικατασταθεί. Συναντήθηκε με την ιδιοκτήτρια του σχολείου, στην οποία επισήμανε ότι η αντικατάσταση των εν επισχέσει ευρισκόμενων εκπαιδευτικών με ανθρώπους που δεν έχουν νόμιμα διοριστήρια είναι παράνομη και ότι οι συνέπειες των παραβάσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Τόνισε, επίσης, ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας των τίτλων των μαθητών. Έξω από το σχολείο βρέθηκαν και αρκετοί γονείς που δήλωσαν τη στήριξή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στη Δ/νση ΠΕ Β’ Αθήνας, όπου κατέθεσαν κείμενα καταγγελίας. Σε συνομιλία του Γ. Χριστόπουλου με το Διευθυντή Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας υπήρξε δέσμευση για άμεση παρέμβαση στην παράνομη λειτουργία του σχολείου. Μάλιστα ο Δ/ντης Εκπαίδευσης τόνισε ότι το σχολείο θα σφραγιστεί το αργότερο μέχρι αύριο.
Το παράδειγμα της Ελληνοελβετικής Σχολής αποδεικνύει πόσο η αυθαιρεσία και η ανομία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας έχουν προκαλέσει οδυνηρά φαινόμενα με σχολεία που λειτουργούν χωρίς άδεια, απλήρωτους εκπαιδευτικούς, αδήλωτο προσωπικό, μαϊμού τίτλους σπουδών και κίνδυνο ακύρωσης ακόμη και των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η Ομοσπονδία θα πράξει ό, τι είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο πολιτικό και νομικό μέσο, για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του εκπαιδευτικού αγαθού που, σύμφωνα με το Σύνταγμα, παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία. Το σχέδιο κάποιων να μετατρέψουν την ιδιωτική εκπαίδευση σε ξέφραγο αμπέλι με σκοπό την άμετρη κερδοσκοπία εις βάρος χιλιάδων μαθητών, γονέων και εργαζόμενων θα μείνει στα χαρτιά.

http://www.oiele.gr/se-epishesi-ergasias-proevisan-ekpaideytikoi-tis-ellinoelvetikis-sholis-amesa-paremvainei-o-dntis-pe

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: