Το αστείο της αριστερής στροφής θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα;

Oι καθαρίστριες, οι καθηγητές και οι φύλακες εξέθεσαν την Αριστερά ανεπανόρθωτα 

 
Σαν να τους ακούω όλους τους κατά δήλωσή τους επαναστάτες και ταξικούς αγωνιστές. Σαν να τους βλέπω να παραθέτουν τα περισπούδαστα επιχειρήματά τους για τον αριστερισμό των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών που πήγαν και κατέλαβαν το δημαρχείο στην Αθήνα. Σα να τους βλέπω μπροστά μου, καθισμένους στη μπάρα κάποιου «επώνυμου» μαγαζιού με το ποτήρι ουίσκι στο χέρι να ασκούν κριτική για τους «καθυστερημένους» πολιτικά καταληψίες που πάνε και κάνουν του…κεφαλιού τους με κίνδυνο να συντηρητικοποιήσουν την κοινωνία και χάσει η Αριστερά την μεγάλη ευκαιρία να γίνει κυβέρνηση.
Οι καταληψίες όμως τους την έφεραν. Τους «άδειασαν» όλους κανονικά. Αυτοί έκαναν το χρέος τους. Έκαναν  την προσωπική υπέρβαση και έκαναν το αυτονόητο. Κατέλαβαν το δημαρχείο του Καμίνη προσκαλώντας και προκαλώντας τους κατά δήλωσή τους επαναστάτες να συμπαρασταθούν στην πράξη.
Όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη, είναι διαφορετική. Το κίνημα βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Βρίσκεται σε νάρκη οιονεί κυβερνησιμότητας. Τώρα, πως ένα κίνημα θα γίνει κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο και μάλιστα με εκλογές είναι ένα ιστορικό ζητούμενο αλλά οι ταχυδακτυλουργοί της Αριστεράς όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν. Θα το υποσχεθούν κι αυτό. Πιθανόν σε επόμενη φάση να υποσχεθούν και γεφύρια, και θάλασσες και ..παιδιά στις άτεκνες οικογένειες.

Οι καθαρίστριες, οι καθηγητές και οι φύλακες απέδειξαν στην πράξη ότι η συστημική αριστερά δεν έχει καμιά διάθεση να συγκρουστεί. Την εξέθεσε αυτή την αριστερά. Μας έδειξαν αυτό που όλοι βλέπουμε και βιώνουμε.

http://xronika05.blogspot.gr/2014/03/o.html

Πήραμε αφορμή από αυτό το σχόλιο της εφημερίδας «Χρονικά» της Βέροιας για να αναζητήσουμε πληροφορίες σχετικά με την κατάληψη του δημαρχείου Αθήνας την Τρίτη από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και τις γνωστές καθαρίστριες που απολύθηκαν από το υπουργείο οικονομικών, όλοι κι όλοι καμιά 200ριά άνθρωποι.

map

Την ώρα της κατάληψης, κάποιοι συνδικαλισταράδες εξέδωσαν αυτή την ανακοίνωση γλυψίματος.

 

BjFT3lNIgAAr9zg

Μια πορεία που κατέληξε σε κατάληψη του δημαρχείου Αθήνας για αρκετές ώρες.

BjBaWD5IUAAyisK

 

 

Κανά δυό ασθμαίνοντες βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στο δημαρχείο μπας και προλάβουν κάτι, μάλλον δεν είχαν ουσιαστική επαφή με κάνέναν και περιορίστηκαν στα χαριεντίσματα και τις δημόσιες σχέσεις.

Δεν είναι προς έκλπηξη, από τις τελευταίες εκλογές και μετά οι συριζαίοι κρατάνε εντελώς χαμηλό προφίλ προσέχοντας να μην κουνηθεί κανένας κινηματικά !! Την ίδια ώρα μπάζουν συνεχώς συνδικαλισταράδες που την κοπανάνε από το ΠΑΣΟΚ  μπας και βάλουν στο χέρι κανά σωματείο από μέσα. Δεν είναι ανικανότητα, είναι τακτική. Καλλιεργούν την εικόνα του χαμηλού προφίλ προκειμένου να κερδίσουν τις καλές εντυπώσεις των δυτικών ιμπεριαλιστών. Την ίδια ώρα, το εργατικό κίνημα και όλα τα άλλα δεν έχουν σχηματίσει ουσιαστικές διεκδικήσεις και παρακαταθήκες αγώνα, τα τελευταία 4 χρόνια ληστείας από την τρόικα.

Από κοντά και το κόμα του Περισσού που ασχολείται με τις απομονωμένες εκδηλώσεις του μέσω των σωματείων που ελέγχει, και μόνο, λες και δεν υπάρχουν άλλα κινήματα και προβλήματα. Το εντυπωσιακό είναι πως ο κόσμος που πηγαίνει σε αυτές τις μικρές εργατικές κυρίως) κινητοποιήσεις δεν έχει διάθεση κοματικού εγκλωβισμού, κάτι που πλήρωσε η παρέα του Περισσού στις τελευταίες εκλογές με μείωση εκλογικής δύναμης.

Αν πιάσουμε και τους υπόλοιπους αυτό το κείμενο δεν θα τελειώσει ποτέ. Τον Απρίλη ανήγγειλε η ΓΣΕΕ 24ωρη απεργία και συγκέντρωση που συνηθίζεται να συμμετέχει κόσμος μαζικώτερα. Αν και η ΑΔΕΔΥ είναι πλέον ανίκανη να συγκεντρώσει πάνω από 100 άτομα στις συγκεντρώσεις της, δεν βρέθηκε αγωνιστική συμπόρευση με τη ΓΣΕΕ. Το θέμα τελικά είναι οι εκδηλώσεις που καλούν κοματικοί μηχανισμοί και γραφειοκρατικές ημι-δημόσιες συνδικαλιστικές «επιχειρήσεις» ή η ουσιαστική εργατική διεκδίκηση που έχει παγώσει εξαιτίας του φόβου που όλο το σύστημα εξουσίας σκορπίζει?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: