Για φουντάρισμα πάει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ετοιμάζονται για απεργίες οι εργαζόμενοι

Μετά τις εξελίξεις στον «Ελεύθερο Τύπο», όπου ο εκδότης δηλώνει πως αναζητά χρήματα για να μπορέσει να συνεχίσει την έκδοση του, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τη Δευτέρα σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλλει στο σύνολό του το μισθό του Μαρτίου μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία 100 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της απεργίας και 36 κατά. Ο  Σκαναβής, παρά τις –σύμφωνα με τον ίδιο- προσπάθειες που κατέβαλλε, δεν μπόρεσε να καταβάλλει, όπως είχε υποσχεθεί, το μισό μισθό του Μαρτίου μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Έτσι, οφείλει στους εργαζομένους περίπου τρία μηνιάτικα με αποτέλεσμα ο κόσμος να μη μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τις βασικές του ανάγκες, όπως τα έξοδα μετακίνησης για να μεταβεί στην εφημερίδα.

Ισως η κατάσταση να ήταν διαφορετική εάν ο μέχρι πρότινος έτερος εκδότης του Ελεύθερου Τύπου, Δημήτρης Μπενέκος, δεν είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης αδιαφορώντας παντελώς για το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο  Μπενέκος αθέτησε την υπόσχεσή του ότι θα αναλάβει εκείνος την εφημερίδα «Επενδυτής»  την οποία αγόρασε μαζί με τον κ. Σκαναβή. Έτσι, ο κ. Σκαναβής έχει επωμιστεί και δεύτερο βάρος, προσπαθώντας μόνο με τα έσοδα του Ελεύθερου Τύπου να καλύψει τα χρέη και του Επενδυτή.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η στάση του Μαξίμου, καθώς άλλες εφημερίδες καταφέρνουν να δανειοδοτούνται ενώ ο Ελεύθερος Τύπος όχι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του  Σκαναβή, η εφημερίδα αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να εξασφαλίσει ρευστότητα με 2.000.000 ευρώ. Και, όμως, μέχρι στιγμής η εργοδοσία δεν μπορεί από πουθενά να βρει το χρηματικό ποσό. Έτσι, μία ιστορική εφημερίδα απειλείται για δεύτερη φορά στην ιστορία της με αφανισμό.
Το εάν θα αφήσουν τη «ναυαρχίδα» της δεξιάς να βουλιάξει θα το δούμε σύντομα.
Η φιλική προτίμηση του συγκεκριμένου αρθρογράφου προς τον Σκαναβή δεν κρύβεται, κοινώς λέγεται «γλύψιμο».
Η ουσία είναι πως ακόμη μιά φορά ζητούνται 2.000.000 € (!!) για να αποκατασταθεί η ρευστότητα….
Η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλες οι φυλλάδες είναι επιχειρηματικά ζόμπι που επιβιώνουν χάρη σε κρατική διαφήμιση, επιλεκτικά δάνεια-θαλασσοδάνεια και   θα έπρεπε να είχαν κλείσει εδώ και χρόνια. ΔΟΛ, Μπομπολας και 2-3 ακόμα πέτυχαν να πάρουν θαλασσοδάνεια που κάποτε θα φορτωθούν στους φορολογούμενους αφού οι εφημερίδες δεν πουλάνε πιά.
Φυσικά, όλοι αυτοί θα συνεχίζουν να βάζουν χέρι και στις πληρωμές προσωπικού.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: