Αλλη μια απεργειακή συγκέντρωση που κάλεσε η ΓΣΕΕ εξελίχθηκε σε ένα γρήγορο μνημόσυνο

Με μετριοπαθείς υπολογισμούς 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην ΑΘήνα μετά από κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μια συγκέντρωση-εργολαβία του ΠΑΜΕ που κατέβασε όσο κόσμο μπορούσε περισσότερο.

BkxJ3gpCEAAE4pk

Η φωτογραφια τα λέει όλα, πολύ στυλιάρι, αλυσίδες και στρατιωτικό θέαμα σε μια πορεία που κράτησε το πολύ 2 ώρες.

Οι διαδηλωτές ανέβηκαν από Σταδίου και Πανεπιστημίου, δεν στάθηκαν καθόλου στο Σύνταγμα και διαλύθηκαν στα γρήγορα.

Εκτός από τον κόσμο του ΠΑΜΕ που μαζεύτηκε στην Ομόνοια, στα Χαυτεία είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από σωματεία και συνδικάτα μέχρι και το αρχαιολογικό μουσείο όπου βρίσκονταν άνθρωποι από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αναρχικοί.

Στην Κλαυθμώνος το πανηγυράκι της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, βγάζανε λόγους σε περιορισμένο κοινό, αλλά εκεί πήγαν όλοι οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν ….

ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι ο θεσμός των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει «υπονομευτεί πάρα πολύ και νομοθετικά από την κυβέρνηση κατ’ επιταγήν της τρόικας…τώρα μπορούν τα συνδικάτα και πετυχαίνουν νίκες μικρής κλίμακας και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που πρέπει να περάσουμε. Μετά την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βλέπουμε ότι παίρνουν σειρά ομοσπονδίες που μέχρι πρότινος δεν είχαν τη δυνατότητα να υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις και σιγά-σιγά βλέπουμε ότι ξεκινάει ξανά, κόντρα στις επιταγές των μνημονίων που έχουν νομοθετηθεί, να υπογράφονται κλαδικές συμβάσεις, σε διάφορους τομείς. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα και ελπίζουμε ότι τα συνδικάτα θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν τον υπό κατάργηση θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Σε ποιό κόσμο ζούνε? Δεν έχουν καταλάβει πως οι εργοδότες πληρώνουν ότι θέλουν???

Η προσπάθεια της ΓΣΕΕ είναι να αποδείξει στο κράτος ότι μπορεί να συμφωνεί με τους εργοδότες συλλογικές συμβάσεις και γι αυτό πρέπει έτσι να καθορίζεται ο βασικός μισθός κι όχι από το κράτος, όπως γίνεται τώρα. Δεν δίστασε λοιπόν ο αλήτης αυτός (Καραγεωργόπουλος λέγεται) να πει για τη μηδενική αύξηση που υπέγραψε η ΠΝΟ, μόνο που δεν τους συνεχάρη δημόσια !!!

Κατά τα άλλα, οι μπάτσοι φύλαξαν πολύ καλά τα σκαλοπάτια από τα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα, κλειδαμπάρωσαν γερά το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και χασμουρήθηκαν με την ησυχία τους.

 

Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνανε και σε άλλες πόλεις με αρκετό κόσμο να απεργεί αλλά λιγώτερους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις.

Αξιοσημείωτο το γεγονός που έγινε κατά την εξέλιξη της πορείας στο Ηράκλειο.

Το συμβούλιο εφετών ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση της εισσαγελέως, να μην εκδοθεί  η Τουρκάλα αγωνίστρια, στις Τουρκικές Αρχές καθώς το κατηγορητήριο κρίθηκε ανυπόστατο σε δίκη που εξελισσόταν παράλληλα με την πορεία.

Η δικαστική αίθουσα ήταν γεμάτη μέχρι κ το τέλος της διαδικασίας

Νωρίτερα το Α/Α μπλόκ όταν περνούσε από τα δικαστήρια αποκόπηκε απο την πορεία   κ παρέμεινε εκεί  αλλήλεγγυο στη Κοζάν  Νιχαγιέτ ..Μαζί παρέμειναν το μπλόκ της ΑΝΑΡΣΥΑ και το μπλοκ των εκτάκτων αρχαιολόγων.

Η Τουρκάλα αγωνίστρια αφέθηκε ελεύθερη.

 

 

Φωτογραφία0291

Περίπου 2,5 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία στην Πάτρα. Προσυγκέντρωση από φοιτητικούς συλλόγους και οργανώσεις υπήρχε στο Παράρτημα, ενώ στο πάνω μέρος της πλατείας Όλγας βρισκόταν η Κίνηση Ανέργων Ανασφάλιστων κι Επισφαλώς εργαζομένων Ν. Αχαΐας, η οποία σχημάτισε δικό της μπλοκ. Η πορεία ακολούθησε το κεντρικό δρομολόγιο από Μαιζώνος, Γούναρη και Κορίνθου και διαλύθηκε στο εργατικό κέντρο. Στην πορεία συμμετείχε με ξεχωριστό μπλοκ και η Α.Π. Ροσιναντε. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αναρχικοί κρέμασαν πανό στο εργατικό κέντρο ενάντια στο νέο σωφρονιστικό νομοσχέδιο.

 

Στη Θεσσαλονίκη περίπου 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν

Πριν την έναρξη της πορείας σύντροφοι και συντρόφισσες κρέμασαν πανώ στο εργατικό κέντρο.

 

Πηγές, https://athens.indymedia.org/ , left.gr  , 902.gr  , Social-Revolution.Gr ,

Σχολιάστε