Απεργούν στις 15 Μαίου οι εργαζόμενοι στα Καρφούρ, συνελεύσεις την Κυριακή

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Σουπερ Μάρκετ Μαρινόπουλου.

Η απαράδεκτη, προκλητική, αυταρχική, αντεργατική, αλλά και παράνομη συμπεριφορά της μεγαλοεργοδοσίας Μαρινόπουλου, συνεχίζεται με ολοένα και πιο επιθετικό τρόπο.

Την ώρα που η εταιρεία εμφανίζει υψηλούς τζίρους, επεκτείνεται στην χονδρική, στην Κύπρο στα Βαλκάνια, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, προβαίνει σε εξαγορές, αναδεικνύοντας την ως πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου και τα μεγαλοστελέχη της διαλαλούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν την τεράστια ανάπτυξη που έχει η εταιρεία Μαρινόπουλος, έρχεται να επιβάλλει μονομερώς και παράνομα, την εκ περιτροπής εργασία, πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς.

Επικαλείται περιορισμό των δραστηριοτήτων της και πτωτική πορεία των πωλήσεων!!!

Οι εργαζόμενοι στη Μαρινόπουλος (CARREFOUR) έχουν πείρα του τι εστί ανάπτυξη στην εταιρεία. Στην πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ.

Τους έχει περικοπεί το επίδομα γάμου, ταμείου, οδηγών, η μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί τους μέχρι στιγμής είναι πάνω από 20% και με την εκ περιτροπής εργασία θα ξεπεράσει το 30%,

ενώ  εκατοντάδες είναι οι απλήρωτες ώρες εργασίας, εκατοντάδες είναι οι απολυμένοι συνάδελφοι.

Ανάπτυξη και τεράστια κέρδη για την μεγαλοεργοδοσία, εξαθλίωση και φτώχεια για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, στην τακτική συνεδρίασή του την Κυριακή 04/05/2014 αποφάσισε ομόφωνα σε περίπτωση που η εργοδοσία προχωρήσει στην υλοποίηση των απειλών της, να προχωρήσει άμεσα σε  αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αιτήματα:

1.      Άμεση ανάκληση των όποιων σχεδίων της για εκ περιτροπής εργασία.

2.    Επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί.           

3.     Ακύρωση της επαίσχυντης  συμφωνίας της Ο.Ι.Υ.Ε και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και με την οποία ναρκοθετήθηκαν και τα επιδόματα, αλλά και  επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως στις 31/12/2009.

4.      Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες.

Στα πλαίσια αυτά δίνουμε την πρώτη αγωνιστική απάντηση με :

1.    Προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 15/05/2014 σε όλες τις εγκαταστάσεις και υποκαταστήματα των Σουπερ Μάρκετ Μαρινόπουλου και απεργιακές συγκεντρώσεις σε επιλεγμένους μεγάλους χώρους.

2.     Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων την Κυριακή 11/05/2014 σε όλα τα παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, για καλύτερη προετοιμασία της απεργίας.

3.   Κάλεσμα των συνδικάτων όλης της χώρας και ιδιαίτερα του κλάδου, αλλά και όλων των εργαζομένων, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Ας δείξουμε τη δύναμή μας, ας εμπιστευθούμε τη δύναμη της ενότητας μέσα από το Σωματείο μας και ας συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία στις 15/05/2014.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/05/2014 –  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

http://www.sesem.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: