24ωρη απεργία στις 14/5 στο δημόσιο και τα νοσοκομεία

Νοσοκομεία

Με γενικές συνελεύσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προς την πανελλαδική απεργία στις 14 Μάη και την πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» έκαναν χτες μαζική συνέλευση και αποφάσισαν να δώσουν μάχη, ώστε η αντιδραστική «αξιολόγηση» να μείνει στα χαρτιά.

Διεκδικούν να καταργηθεί ο νόμος 4250\14, προθάλαμος απολύσεων και παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Αποφάσισαν να συγκεντρωθούν υπογραφές ενάντια στο νόμο και για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Μάη, στις 8 π.μ., στα Επείγοντα και θα συμμετάσχουν στην απεργία και στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 14/5.

 

Στο μαιευτήριο «Ελενα» έγινε  μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων και παρόμοιες αποφάσεις.

Αμέσως μετά τη  συνέλευση, εργαζόμενοι,  εκπροσώποι της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και εκπρόσωπους του ΠΑΜΕ, έκαναν παρέμβαση στο διοικητή του νοσοκομείου που με προκλητικό ύφος αρνήθηκε να τους δει. Στη συνέχεια, δέχτηκε τη συνάντηση αλλά μόνο με το «σωματείο και τα θεσμικά όργανα», όμως μετά τις αντιδράσεις, οι εργαζόμενοι παρέμειναν στη συνάντηση. Στο αίτημα των εργαζομένων να μην προχωρήσει τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης, απάντησε πως θα μεταφέρει τη δυσαρέσκεια στους δυο αρμόδιους υπουργούς.

Ανασύνταξη από το http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7943262&publDate=9/5/2014

 

H ΑΔΕΔΥ διανέμει το παρακάτω κείμενο για συλλογή υπογραφών

Κείμενο συλλογής υπογραφών

ενάντια στην  «αξιολόγηση»

 ΥΠΗΡΕΣΙΑ…………………………………………

 

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσχηματική «αξιολόγηση».

Θεωρούμε ότι, έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον,  δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης» αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά  και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει  την επιτυχία του στόχου της.

 Η αυθαιρεσία, στον καθορισμό των ποσοστών και στον τρόπο που αυτά θα κατανεμηθούν σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων και Τμημάτων  αποκαλύπτει ότι βασικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά η κατάργηση Υπηρεσιών, η απόλυση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας και η μισθολογική καθήλωση ή/και υποβάθμιση των μη αρεστών. Επί της ουσίας, επιχειρείται η χειραγώγησή μας από την Κυβέρνηση και η αναπαραγωγή των υφιστάμενων σχέσεων εξουσίας εντός των Δημοσίων Υπηρεσιών. Εργαλείο για τους σκοπούς αυτούς συνιστά αφενός η επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) στις «αξιολογήσεις» μας και αφετέρου η χρησιμοποίηση των προϊσταμένων, για να «αξιολογήσουν» τους υφισταμένους τους.

Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να μας εξαναγκάσει μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, να υποταχθούμε πλήρως, στους σχεδιασμούς της ασκούμενης πολιτικής. Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας θα επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, διευκολύνοντας την παραπέρα συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών.

 

Διεκδικούμε την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».

 

Δηλώνουμε την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.    

 

Καλούμε τέλος, όλους, τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.             

 

                               Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν

 

Α/Α

Ονοματεπώνυμο

Υπογραφή

 

 

 

Άργισε αλλά ξύπνησε ο κρατικοδίαιτος κομματικός μηχανισμός της ΑΔΕΔΥ?  Μετά από χρόνια αδράνειας κάλεσε την Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014 στις 13.30, στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου (Πατησίων και Στουρνάρη), σύσκεψη με τα ΔΣ πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων για τον καλύτερο συντονισμό  ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 4250/2014 για την αξιολόγηση. Δείτε όμως τι έγινε:

 Τι ειπώθηκε στη Συνάντηση Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων από την ΑΔΕΔΥ

Την Πέμπτη 8.5.2014 πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο σύσκεψη Συντονισμού Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου για το θέμα της αξιολόγησης. Η πρωτοβουλία ανήκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
 
Κατ’αρχάς, η πρωτοβουλία κρίνεται ως θετική. Ο συντονισμός και η κοινή αντίδραση μας δεν σφυρηλατείται με απρόσωπες ανακοινώσεις αλλά «χτίζεται» με την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τη σύνθεση προτάσεων. 
Ωστόσο, η πρωτοβουλία μάλλον δεν στηρίχθηκε από τις παρατάξεις που ηγούντο του συνδικαλιστικού κινήματος τα προηγούμενα χρόνια. Από την Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ παρόντα ήταν μόνο μέλη των παρατάξεων ΜΕΤΑ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), Συσπειρώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ (ΚΚΕ). Επιπλέον, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συνδικαλιστών από Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια προέρχονται από αντίστοιχα σχήματα.* Τα κομμάτια των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, σε γενικές γραμμές, απείχαν από τη διαδικασία και τη συζήτηση. Φαίνεται ότι έχουν βρει τον τρόπο να γλιτώσουν την αξιολόγηση (ή έστω να την «απολαύσουν»!)
Η ενημέρωση που έγινε αφορούσε:
α) την διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ για την ακύρωση του Ν.4250/14. ¨χει δοθεί εντολή σε δικηγορικό γραφείο και αναμένεται εντός των ημερών η κατάθεση της. 
β) την κήρυξη απεργίας διαρκείας ως προς την διαδικασία της αξιολόγησης. Η ΑΔΕΔΥ καλύπτει συνδικαλιστικά-πολιτικά την αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Έχει σταλεί εξώδικό στα Υπουργεία και εντός των 4 ημερών θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο απεργιακό μέτρο (εκτός φυσικά αν ο ΥΔΜΗΔ Μητσοτάκης ικανοποιήσει τα αιτήματα!!!)
γ) τη διαδικασία συλλογής υπογραφών των Δ.Υ ενάντια στην αξιολόγηση.
 
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και συζήτηση όπου μεταφέρθηκαν και αποφάσεις Ομοσπονδιών και Συλλόγων ενάντια στην αξιολόγηση. Κοινός τόπος είναι ότι όπου έχουν ακολουθηθεί διαδικασίες απεύθυνσης στη βάση (Γενικές Συνελεύσεις) έχει διαπιστωθεί και ενισχυθεί η αποφασιστικότητα για ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης με μαζική  αποχή από τη διαδικασία. Δυστυχώς, ωστόσο σε πολλούς χώρους εξακολουθεί να υπάρχει περιχαράκωση, αποστασιοποίηση και ατομισμός με συνέπεια να δημιουργούνται συνθήκες που οδηγούν σε «κανιβαλισμό».
 

 Απόσπασμα από την ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Τελικά, μετά από τόσα χρόνια κρατικού δοσιλογισμού και σειρά προδοσιών του εργατικού κινήματος πολλοί ακόμη απορούν για τις πρακτικές των κοματόσκυλων. Δεν είναι ούτε γραφειοκράτες ούτε εργατοπατέρες, είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

 

Στην ίδια σύσκεψη κατέβηκαν κάποιοι οργανωμένα.

Η απόφαση των ΔΣ των Σωματείων των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης μετά από κοινή σύσκεψη τη Τρίτη 6 Μαΐου είναι η εξής:

 1. Παρέμβαση στη κοινή διοικήτρια των τριών νοσοκομείων μας για τη μη έκδοση ποσοστών επιμερισμού που ορίζει ο νόμος.
 2. Κανείς εργαζόμενος να μην συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων.
 3. Κανείς εργαζόμενος να μη συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης, κανείς προϊστάμενος,  τμηματάρχης κλπ να μη συντάξει τις εισηγήσεις για τους αξιολογούμενους και κανείς διευθυντής να μη βαθμολογήσει και να μη συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης
 4. Τα έντυπα των αξιολογήσεων αφού τα παραλάβουν οι εργαζόμενοι θα τα καταθέσουν στο σωματείο εργαζομένων χωρίς να τα συμπληρώσουν.
 5. Συμφωνούμε με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τη προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση.
 6. Συγκέντρωση 1500 υπογραφών (απ΄ όλους τους εργαζόμενους των τριών νοσοκομείων) στο κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση».
 7. Κανείς συνάδελφος να μη βάλει την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του.
 8. Πραγματοποίηση ΓΣ των εργαζομένων και στα τρία νοσοκομεία με τη παρουσία των ΔΣ των τριών σωματείων τις αμέσως επόμενες ημέρες
 9. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 14 Μαΐου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
 10. Διεκδικούμε τηνκατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014που αφορούν στην «αξιολόγηση».  
 11. Δηλώνουμε την απόφασή μαςνα μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.  
 12. Κανείς εργαζόμενος να μη λάβει μέρος σε διαδικασίες κανιβαλισμού που η κυβέρνηση καλλιεργεί εντός των υπηρεσιών μας.
 13. Καλούμε τέλος, όλους, τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.             

 
                            ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ     ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ – ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

http://sismanoglio.blogspot.gr/

 

Εγινε ένα πρώτο βήμα (και όλοι παριστάνουμε τους τυφλούς και χαζούς, δεν έχουμε εκλογές σε 15 μέρες).

Απλά ρωτάμε, με τέτοιες αγωνιστικές περγαμηνές της πλάκας και της τελευταίας στιγμής όχι μόνο δεν ανατρέπονται νόμοι, αλλά αυτοξεφτιλίζονται όλοι αυτοί που προσυπογράφουν τέτοια κείμενα. Εχει περάσει η εποχή του «κανείς να μην πάει» και «να γίνει απεργία», σαν αναθετική λογική κάποιων που παριστάνουν τους αριστερούς. Μέσα από τέτοια κείμενα δεν βλέπουμε αγώνα….

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: