Για προσλήψεις παραμονή εκλογών κατηγορείται ο Σγουρός

Σοβαρό πολιτικό και νομικό ζήτημα γεννάται για τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό εφόσον ευσταθούν καταγγελίες αναγνώστριάς μας για μονιμοποίηση υπαλλήλων και κατάταξή τους σε υψηλά μισθολογικά κλιμάκια μία ώρα πριν την λήξη του ωραρίου της Παρασκευής και δύο ημέρες πριν τις εκλογές.

Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο οποίος υπάγεται απευθείας στην Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής, με άλλα λόγια στον κ. Σγουρό, ανάρτησε σειρά αποφάσεων στη «Διαύγεια» με τις οποίες επιχειρείται η δημιουργία δεδικασμένου για τη νομιμοποίηση 120 ατόμων που εργάζονται με σχέση ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια: «παιδιά του Σγουρού», όπως καταγγέλλεται, τα οποία έχουν προσληφθεί με αδιαφανείς διαδικασίες.

Το παράθυρο για να μπεις στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ είναι το εξής: Παίρνεις μια θέση ορισμένου χρόνου, σου ανανεώνουν την σύμβαση κατά παράβαση του Προεδρικού Διατάγματος 164 για περισσότερες από τρεις φορές σε σύντομα χρονικά διαστήματα (έτσι τεκμαίρεται ότι το προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες) και στη συνέχεια μέσω των δικαστηρίων επιτυγχάνεται η μονιμοποίηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε μόνο αυτό, αλλά επιχειρήθηκε επανειλημμένως να καταταγούν τα άτομα αυτά και σε υψηλά μισθολογικά κλιμάκια, το οποίο κόλλησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και φθάσαμε στο φαινόμενο μία ώρα πριν την λήξη του ωραρίου της Παρασκευής να ανεβαίνουν στην «Διαύγεια» οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις. Σημειώστε ότι υπάρχει απόφαση Δικαστηρίου η οποία διατάζει την μετατροπή των συμβάσεων 120 υπαλλήλων του ΕΔΣΝΑ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η απόφαση αυτή όμως δεν είναι ούτε τελεσίδικη ούτε αμετάκλητη και εις βάρος της έχει κατατεθεί έφεση.

 

 

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/20753-thaymaste-to-politiko-hthos-toy-k-sgoyroy-%E2%80%93-kai-sto-para-ena-kanei-proslhpseis

Στην  παραπάνω διεύθυνση δίδεται και η διεύθυνση της ανάρτησης στο «Διαύγεια», που τουλάχιστον για μισή ώρα δεν καταφέραμε να δούμε:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/esdkna/ada/%CE%92%CE%99%CE%A65%CE%9F%CE%A105

One Comment to “Για προσλήψεις παραμονή εκλογών κατηγορείται ο Σγουρός”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: