Εταιρεία καθαρισμού με πρωτότυπο καθεστώς απέλυσε συνδικαλίστρια

Αν και η υπόθεση αφορά συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ που έφερε στη βουλή το ΚΚΕ με ερώτηση και έτσι δείχνει κομματική διεκπεραίωση, έχει και την ανθρώπινη και κοινωνική της πλευρά, αυτή που ενώνει όλους τους εργαζόμενους σε καπιταλιστικό καθεστώς.

Η εταιρεία «ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ και ΣΙΑ ΟΕ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΤΗΡΙΩΝ», που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δημόσιου πανεπιστημίου, απέλυσε για συνδικαλιστικούς λόγους… …την εργαζόμενη Κακαράντζα Βασιλική, που πρωτοστατούσε στον εργασιακό της χώρο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ίδιας και των συναδέλφων της απέναντι στον αυταρχισμό και την αυθαίρετη πρακτική της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία καταβάλλει μικρότερα ποσά στις εργαζόμενες από τις συμφωνημένες, νόμιμες αποδοχές. Υποχρεώνει τις εργαζόμενες να παίρνουν την ετήσια άδεια τις ημέρες των εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και το καλοκαίρι τους επιβάλλει να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών. Επιπλέον, η εταιρεία καθυστερεί να καταβάλει από το Μάρτιο τα δεδουλευμένα στις εργαζόμενες. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενες έχουν δικαιωθεί τόσο από σχετική ΕΔΕ που διέταξε το Πανεπιστήμιο όσο και από το αρμόδιο ΣΕΠΕ.

(Σημείωση: πρωτότυπη κίνηση, ενώ οι σχολές είναι κλειστές οι εργαζόμενοι/ες βγαίνουν σε άδεια, άνευ ή μετά αποδοχών. Αποτελεί παρανομία καθεστώς η άδεια μετ’ αποδοχών δίνεται με κοινή συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου και ποτέ μονομερώς και άνευ αποδοχών)

Είναι προφανές, ότι η απόλυση της εργαζόμενης είναι απαράδεκτη, εκδικητική και τρομοκρατική. Η εργοδοσία μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχτεί, ότι η απόλυση γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους κι επειδή η καθαρίστρια, που είναι μέλος της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Καθαριστών και Καθαριστριών Νομού Αττικής και Περιχώρων για το χώρο του Πανεπιστημίου….

http://902.gr/eidisi/voyli/44151/kke-erotisi-gia-tin-tromokratiki-apolysi-ergazomenis-sto-panepistimio-athinon

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: