24ωρη απεργία σήμερα σε φαρμακαποθήκες

Αιτία, η αναγκαστική δουλειά και το Σάββατο, θέμα που θέλουν διακαώς τα αφεντικά μετά την ελεύθερη λειτουργία των φαρμακείων την ίδια μέρα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού Αττικής κήρυξε  24ωρη απεργία στις φαρμακαποθήκες «LIONPHARMA» και «ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ» για σήμερα, Σάββατο 31/5. Η απεργία αποφασίστηκε μετά από συζήτηση του Συνδικάτου με τους εργαζόμενους στις δύο φαρμακαποθήκες, ως απάντηση στην αυθαίρετη λειτουργία τους, εκτός των εγκεκριμένων ετήσιων διημερεύσεων κατά τη μέρα του Σαββάτου, των συγκεκριμένων φαρμακαποθηκών.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι περιπτώσεις καταστρατήγησης της πενθήμερης εργασίας, την οποία κατοχυρώνει η Συλλογική Σύμβαση του κλάδου, σε αποθήκες και βιομηχανίες φαρμάκου. Οπως έχει καταγγείλει το Συνδικάτο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φαρμακαποθηκάριων έχει κάνει αίτηση στους δήμους για να επιτραπεί η λειτουργία των φαρμακαποθηκών και τα Σάββατα, όπως συμβαίνει και για τα φαρμακεία, ενώ οι εργοδότες χαρακτηρίζουν «αγκάθι» το πενθήμερο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) για την υπογραφή Σύμβασης.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7972312&publDate=31/5/2014

Ομως, κανένας δημος δεν εχει εκδόσει σχετική άδεια λειτουργίας, γεγονός που δεν πτοεί τα αφεντικά. Αλλωστε οι πρακτικές είναι γνωστές και οι μπάτσοι πρόθυμοι σε κάθε δυσκολία εργοδότη να συνδράμουν, όπως σε φούρνο στη Θεσσαλονίκη-δείτε άλλη σημερινή ανάρτηση εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: