6 μήνες απλήρωτες οι καθαρίστριες σε εργολάβο του ΟΤΕ

….Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή. Εδώ και 6 μήνες – από τα Χριστούγεννα του 2013- οι Καθαρίστριες που εργάζονται με σύμβαση ανάθεσης έργου, σε εργολάβο του ΟΤΕ, παραμένουν απλήρωτες!!! Την περιβόητη «σταθερότητα» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε, την ένιωσαν και την πλήρωσαν ακριβά οι εργαζόμενες στον εργολάβο που εργάζονται για 250-300 ευρώ, για 3,5 ευρώ την ώρα.

Έχοντας αυτά τα χρήματα ως μοναδικό και πολλές φορές αποκλειστικό εισόδημα.  Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθούν οι σοβαρές ευθύνες που έχει η Διοίκηση ΟΤΕ- και κύρια όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού και παράτασης αυτής. Αφού αναθέτουν το έργο σε εργολάβο(γνωστό για την ασυνέπειά του σε σχέση με τις πληρωμές-υποχρεώσεις του) και δεν φαίνεται να εκδηλώνουν τη δέουσα «ευαισθησία» απέναντι στη συνεχόμενη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Καταστρατηγώντας βασικά και κύρια δικαιώματα εργαζομένων – μέσα στον Όμιλο ΟΤΕ.

 

Που ανέχονται και δέχονται παραβιάσεις απέναντι στην καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων γυναικών , στα ωράρια εργασίας, στην κοινωνική ασφάλιση – παρά τις καταγγελίες που είχε κάνει η ΕΣΚ-ΟΤΕ- και μέσα στα Δ.Σ των σωματείων ΠΑΣΕ-ΟΜΕ-ΟΤΕ, που έθετε πολλές φορές το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας καθώς και θέματα υγιεινής και ασφάλειας που προκύπτουν για το σύνολο των εργαζομένων ΟΤΕ , σε σχέση με τα «αμφισβητούμενα» υλικά που χρησιμοποιούνται από τον εργολάβο. Εδώ να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά από την παρέμβαση του Σωματείου Καθαριστριών Ν.Α, του ΣΕΤΗΠ, του ΕΚΑ και της ΕΣΚ ΟΤΕ, στα γραφεία του εργολάβου και στο Δ.Μ ΟΤΕ φαίνεται ότι «κάποιοι ενοχλήθηκαν» και υπήρξαν πολλές και έντονες πιέσεις, τρομοκρατικών εκβιασμών και απειλών προκειμένου να μείνουν τα στόματα «κλειστά»… Ακολουθώντας την πρακτική της «πολυδιάσπασης» των εργαζομένων καθαριστριών, πληρώνοντας επιλεκτικά εργαζόμενες σε κεντρικά κτίρια όπως το Δ.Μ ΟΤΕ- , παρακάμπτοντας τις υποχρεώσεις του για καταβολή δεδουλευμένων στα υπόλοιπα περιφερειακά κτίρια του Ν.Αττικής.

Το ΣΕΤΗΠ με το Σωματείο Καθαριστριών καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική της Διοίκησης, που ενώ γνωρίζει συμβιβάζεται με αυτή την κατάσταση και δεν ασκεί έστω τυπικά τα νόμιμα μέσα που απορρέουν από τη σύμβαση _ποινικές ρήτρες.

-Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλων των μορφών δανεικής εργασίας

-Παλεύουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά του υπάρχοντος προσωπικού, εργαζόμενες στην καθαριότητα και προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας απευθείας από τον ΟΤΕ, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

-Μακριά από τη συστηματική προσπάθεια των εργοδοτών για συνεχόμενη συμπίεση του άμεσου και έμμεσου εργασιακού κόστους. Ακόμα και όταν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, υπάρχει τεράστια κερδοφορία. Οδηγώντας το μέλλον όλων μας σε «εργασιακό μεσαίωνα».

Καλούμε τις εργαζόμενες και στον ΟΤΕ να βγάλουν συμπεράσματα και να ξεμπερδεύουν με όσες συνδικαλιστικές ηγεσίες τους έταζαν εδώ και χρόνια μετατροπή των συμβάσεων τους ,από μειωμένη σε πλήρους. Είχαμε προειδοποιήσει: «Σας κοροϊδεύουν». Καλούμε τις εργαζόμενες του Κλάδου Καθαρισμού(σε εργολάβο και ΟΤΕ) μαζί με τους εργαζόμενους στον Κλάδο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ –COSMOTE- ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ (oteplus, e-value, κ.λ.π.) σε συσπείρωση συμπόρευση μέσα στο σωματείο ώστε όλοι μαζί συντονισμένα να ορθώσουμε μέτωπο αντίστασης στην εργοδοτική τρομοκρατία. Να δυναμώσει η δράση μας και να δοθεί ταξική περήφανη απάντηση σε εργοδότες – συγκυβέρνηση- Ε.Ε.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

28/05/2014

http://syndicalaizer.wordpress.com/2014/05/31/28052014-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1/

http://www.setip.gr/announcements/gia-tis-aplirotes-ergazomenes-tou-ergolavou-katharismou-tou-ote/

 

Είναι κανόνας και κοινή πρακτική να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι σε εργολάβους καθαρισμού, όσο κοινή είναι και η πρακτική καθαρισμού μόνο με νερό !!

Τα κοράκια αυτής της νέας μπίζνας έχουν στόχο μόνο το κέρδος. Οι εργαζόμενοι απλά κερδίζουν εξαντλητική δουλειά, όπως καθάρισμα 4 ορόφων σε 2 ώρες από ένα άτομο, και μια υπόσχεση πως θα πληρωθούν.

Στο ΣΕΠΕ γνωριζουν καλά πως οι περισσότερες εργολαβικές εταιρείες δεν πληρώνουν, δεν καταβάλουν εισφορές και όλες τις νόμιμες αποδοχές, αλλά περιέργως σιωπούν και αδρανούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: