Απολύσεις στα καταστήματα Carrefour – Μαρινόπουλος

Τρία καταστήματα του Αρβανιτίδη που εντάχθηκαν ως franchising στο Carrefour-Μαρινόπουλος έκλεισαν λίγες μέρες πριν με αποτέλεσμα να απολυθούν 30 εργαζόμενοι. Τα καταστήματα που έκλεισαν βρίσκονται στην Βέροια, την Πέλλα και την Αλεξανδρούπολη.

Όπως ανέφερε  η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων  η εταιρεία Καρυπίδης Bros που είχε αναλάβει το franchising των καταστημάτων του Αρβανιτίδη κατά την ενταξή τους στο Carrefοur -Μαρινόπουλος είχε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και ότι και ακόμη αν κλείσουν κάποια καταστήματα οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στα υπόλοιπα. Οι δεσμεύσεις αυτές δεν ίσχυσαν ενώ παράλληλα μεγάλος είναι ο φόβος για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων.

Το σωματείο των εμποροϋπαλλήλων ζητά την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Επιπλέον απαίτηση των εργαζομένων που απολύθηκαν άλλα και γενικότερα όσων προέρχονται από τα καταστήματα του Αρβανιτίδη είναι να δοθούν τα  δεδουλευμένα 4 μηνών που ακόμη τους χρωστάει ο Αρβανιτίδης και που στην συμφωνία για μεταβίβαση των καταστημάτων υπήρξε συμφωνία για χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, το οποίο  επίσης δεν έχει τηρηθεί.

Το σωματείο των εμποροϋπαλλήλων τις επόμενες μέρες θα έχει διμερείς συναντήσεις τόσο με τους δύο εργοδότες (Καρυπίδη-Μαρινόπουλο) ενώ παράλληλα προχωρά στην ενημέρωση και τον συντονισμό όλων των εργαζομένων απέναντι στις εργασιακές επιθέσεις που δέχονται και σε αυτές που φοβούνται ότι θα δεχτούν στο μέλλον.

http://www.alterthess.gr/content/apolyseis-sta-katastimata-carrefour-marinopoylos#.U44QzTU-nHc.twitter

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: