Νέα απεργία στα πανεπιστήμια

Η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια αποφάσισε τριήμερη απεργία μέχρι την Παρασκευή, ζητώντας να μην απολυθεί κανείς από όσους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε οκτώ ιδρύματα, ενόψει λήξης της στις 13 Ιουνίου

Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας μάλιστα, ο σύλλογος των διοικητικών επισημαίνει ότι εξαιτίας της διαθεσιμότητας 399 εξ αυτών, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα και τη φύλαξη των χώρων και της περιουσίας του Πανεπιστημίου, ενώ επαναφέρουν και το θέμα του εξαμήνου, που κινδύνευσε να χαθεί το περασμένο φθινόπωρο απο τις πολύμηνες κινητοποιήσεις: «Πρέπει να καταλάβουν τα αρμόδια υπουργεία το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο και τις ευθύνες που θα επωμιστούν οι ίδιοι οι υπουργοί από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας, με αποτέλεσμα την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές, τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας και τη διακοπή του κοινωνικού έργου που επιτελείται στο ίδρυμα», τονίζουν.
Για το θέμα φύλαξης και καθαριότητας του Πανεπιστημίου (σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες έκλεισε συμβολικά η Φιλοσοφική λόγω… αμάζευτων σκουπιδιών) εκδηλώθηκε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στο Συμβούλιο του ιδρύματος – με πρόεδρο τον καθηγητή του ΜΙΤ Δημήτρη Μπερτσιμά – και στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.
Σε επιστολή του προς τον Θ. Πελεγρίνη, ο Δημ. Μπερτσιμάς αναφέρει ότι το Συμβούλιο «ουδέποτε είχε επίσημη ενημέρωση από την Διοίκηση του Ιδρύματος σχετικά με την καθαριότητα και τα σοβαρότατα συνεπακόλουθα προβλήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, φοιτητών, μελών ΔΕΠ και υπαλλήλων του πανεπιστημίου μας, ώστε να συμβάλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στην επίλυσή τους» και ζητά απο τον πρύτανη να ενημερώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα, επισυνάπτοντας σχετικά έγγραφα, για το χρονικό των διοικητικών πράξεων στις οποίες προέβη από το τέλος του 2012 έως σήμερα τόσο ως προς την καθαριότητα όσο και ως προς την φύλαξη, για την επίλυση των προβλημάτων, για τα οποία έχει ενημερωθεί έως και η Βουλή.
Συγκεκριμένα ζητεί απο τον πρύτανη να ενημερώσει για το πότε υπογράφηκαν οι τελευταίες συμβάσεις του πανεπιστημίου βάσει διαγωνισμών με τις ανάδοχες εταιρείες που αναδείχθηκαν από αυτούς, ποιές συμβάσεις έγιναν με παρατάσεις, απευθείας διαπραγματεύσεις, αναθέσεις κ.ά., πόσες και ποιές προκηρύξεις ματαιώθηκαν και βάσει ποιάς νομικής κατοχύρωσης συνεχίστηκε η πληρωμή των παλαιών αναδόχων.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Το Κ. Σ. Της Ομοσπονδίας μας με κατά πλειοψηφία απόφαση του προκηρρύσει Τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και μέχρι την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της διαθεσιμότητας για τους συναδέλφους μας που προέρχονται από καταργημένους κλάδους. Λόγοι συγκεκριμένοι και κατ’ εξαίρεση επιβάλλουν τη λήψη της, δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρεις ημέρες μέχρι την εκπνοή του χρόνου της διαθεσιμότητας.
Είναι γεγονός ότι σε τηλεφωνικές επαφές που είχαμε την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο μας επιβεβαιώθηκε ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός όπως είχε δεσμευτεί. Με δεδομένη την ασφαλή πληροφόρηση που είχαμε για τις δια ζώσης επαφές των δυο συναρμόδιων Υπουργών επί δυο ημέρες και τη σχετική αλληλογραφία του Υπουργείου με τα οκτώ (8) ιδρύματα για αποστολή στοιχείων από το απόγευμα της Πέμπτης, βρισκόμασταν σε αναμονή.
Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης και παρά το γεγονός ότι στις αμέσως προηγούμενες κινητοποιήσεις μας η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν ικανοποιητική, τονίζουμε τη σημασία και το μήνυμα που μπορεί να δώσει μια τέτοια κινητοποίηση και να αναγάγει σε μείζον ζήτημα την ύστατη αυτή στιγμή το θέμα μας.
Μια 24ωρη απεργία θεωρούμε ότι θα την προσπερνούσαν όλοι με ευκολία και δεν θα προβάλλονταν επαρκώς. Αντίθετα με την τριήμερη απεργία δίνεται η δυνατότητα να πιέσουμε περισσότερο επιδιώκοντας την άμεση επαφή με τους κυβερνώντες.
Υποβάλλονται σχετικά έγγραφα αιτήματα προς τους δύο Υπουργούς για συνάντηση με την Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους των οκτώ (8) συλλόγων. Θυμίζουμε ότι με την τελευταία 48ωρη απεργία κατορθώσαμε να έχουμε τη συνάντηση με τον Υπουργό και να παραταθεί ουσιαστικά το οκτάμηνο για τους σε διαθεσιμότητα μοριοδοτηθέντες συναδέλφους.
Καλούμε τις διοικήσεις των οκτώ (8) ιδρυμάτων να αναστείλουν τη λειτουργία τους και να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου για την  επίλυση του θέματος.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση κινητικότητας και απειλούνται άμεσα με απόλυση οι συνάδελφοι μας:
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 13.ΟΟ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.
Καμία απόλυση Διοικητικού υπαλλήλου από τα οκτώ ιδρύματα.
Άμεση προκήρυξη της κινητικότητας ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής
Όχι στην προσχηματική και αντισυνταγματική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Ο  Πρόεδρος                        Ο Γενικός  Γραμματέας

Παπαδόπουλος Σάββας                              Βαλσάμης Βαλσαμάκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ       
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11, ΠΕΜΠΤΗ 12 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας στις 11, 12 και 13 Ιουνίου 2014.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με κάθε μέσο την απεργία μας προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης εις βάρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διοικητικού Προσωπικού.
Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο είναι εκρηκτική, ιδιαίτερα μετά:
α. Tην κατάργηση 399 οργανικών θέσεων, και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο,
β. Tην μείωση του διοικητικού προσωπικού, κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π.
γ. Tη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.
Πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη το τεράστιο πρόβλημα της καθαριότητας και της φύλαξης των χώρων και της περιουσίας του Πανεπιστημίου.
Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την τακτοποίηση αμέσως των 399 διοικητικών υπαλλήλων που εδώ και 8 μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και το Πανεπιστήμιο υπολειτουργεί, καθώς και των φυλάκων, δεδομένου ότι στις 15.06.2014 απολύονται.
Πρέπει να καταλάβουν τα αρμόδια υπουργεία το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο και τις ευθύνες που θα επωμιστούν οι ίδιοι οι Υπουργοί από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας, με αποτέλεσμα:
α. την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές,
β. τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και
γ. τη διακοπή του κοινωνικού έργου που επιτελείται από το Ίδρυμα.
Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Νάνσυ Μιχοπούλου                          Δημήτρης Σακκάτος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: