Σχετικά με την «επιστολή εργαζομένων του Ιανού για τα μηχανάκια»

Μέρες πριν είδαμε καταγγελία από το σύλλογο εργαζομένων βιβλίου χάρτου σχετικά με την επιβολή χρησιμοποίησης κάποιων φορητών συσκευών από εργαζόμενους στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» που σκανάρουν τους τίτλους βιβλίων που προωθούν στους πελάτες. Εφτασε μάλιστα να γίνει και κινητοποίηση έξω από το βιβλιοπωλείο στη Σταδίου. Κανείς όμως δεν περίμενε επιστολή εργαζομένων που υπερασπίζονται αφεντικά και μηχανάκια.

Η «επιστολή»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ

Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΙΑΝΟ παρακολουθούμε εδώ και καιρό την επίθεση εναντίον της επιχείρησης αλλά και εναντίον μας.

Θέλουμε να απαντήσουμε ότι για εμάς δεν είναι πρόβλημα η χρήση των σκάνερ, ούτε για τις πωλήσεις, ούτε και για τις απογραφές.

Θέλουμε επίσης να δηλώσουμε ότι δεν ανεχόμαστε να μας προσβάλουν με αναξιοπρεπείς αναφορές ότι επιδιώκουμε να πουλάμε ακριβά βιβλία, ότι είμαστε δούλοι των αφεντικών, ότι τρέχουμε απελπισμένοι πίσω από πελάτες κλπ.

Είμαστε βιβλιοπώλες που δουλεύουν σκληρά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είμαστε βιβλιοπώλες που διαβάζουν, για να κάνουν τις καλύτερες προτάσεις στους πελάτες (ανεξαρτήτως τιμής).

Είμαστε βιβλιοπώλες που πληρώνονται στην ώρα τους, παίρνουν τα επιδόματα τους, τις άδειές τους και ό,τι δικαιούμαστε.

Είμαστε βιβλιοπώλες που δουλεύουν τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος γιατί τις πληρωνόμαστε όπως ορίζει ο νόμος.

Είμαστε βιβλιοπώλες που κάποιοι από εμάς ξεκινήσαμε με «προγράμματα κατάρτισης ανέργων» και με την λήξη του προγράμματος προσληφθήκαμε και δουλεύουμε ακόμη.

Είμαστε περήφανοι που εργαζόμαστε σε μια επιχείρηση που αναπτύσσεται συνεχώς και μαζί της εξελισσόμαστε κι εμείς.

Είμαστε περήφανοι που εργαζόμαστε σε μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις στο χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, όπως είναι ο IANOS και θα υπερασπιστούμε την δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας από τις επιθέσεις, από όπου και αν προέρχονται.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τα «ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ» έχουμε όμως με την συκοφαντία, τη λασπολογία και κάθε είδους προσβολές που δεχόμαστε εδώ και μήνες.

Ζητάμε να σταματήσει αυτή η επίθεση από τους «αυτόκλητους υπερασπιστές μας» με τις ψεύτικες και κατασκευασμένες καταγγελίες.

Από το ηλεκτρονικο ταχυδρομείο, επίσης αναρτημένο στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

 

Μόνο που οι συντάκτες ξέχασαν να βάλουν κάτι, ονοματεπώνυμα ή έστω αρχικά ονομάτων !

Αν και αμφιβάλλουμε ανοιχτά πως εργαζόμενος έχει γράψει τέτοια επιστολή και εργαζόμενοι την υπέγραψαν, εχουμε να πούμε κάτι προς εκείνους και μόνο. Οι 6 απολύσεις τον τελευταίο 1,5 μήνα γιατί  έγιναν κι εσείς τι κάνατε ?

Οσον αφορά για τον πραγματικό συντάκτη, μόνο ένας εργοδότης ονομάζει με ειδικότητες τους υπαλλήλους του -βιβλιοπώλες και τους δείχνει ευχαριστημένους με τα ψίχουλα που δίνει για αμοιβή. Ο λόγος είναι για 425 € αφού επιλέγει νέους στην ηλικία, με 6μηνες συμβάσεις ιδιωτικών «stage» και επιδοτούμενη ασφαλιστική κάλυψη, εν ολίγοις σχεδόν δεν πληρώνει τίποτα. Ούτε λόγος πόσα βγαζουν αφού είναι γνωστά τα ενοίκια στη Σταδίου..

Η ουσία είναι πως οι εργοδότες που κάποτε το παιζανε και αριστεροί, συνεχίζουν το χυδαίο εργοδοτισμό και την αφαίμαξη των μισθών των εργαζομένων, κάθε επιδότηση γίνεται κέρδος και πάει στις τσέπες τους.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: