Εργασιακή γαλέρα για τις καθαρίστριες του νοσοκομείου Βόλου

Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλουν οι καθαρίστριες στο ιδιωτικό συνεργείο που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλουν, για ακόμη μια φορά τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών. Δεν γνωρίζουν τι χρήματα «έχουν να λαμβάνουν», αφού κάθε φορά οι αποδοχές τους είναι περισσότερο ψαλιδισμένες, μάλιστα ότι για άλλα ωράρια έχουν υπογράψει συμβάσεις, άλλα ωράρια εργάζονται πραγματικά και για πολύ λιγότερες ώρες τελικά αμείβονται.

Έχουν υπογράψει συμβάσεις για 4ωρη απασχόληση ενώ δουλεύουν 5 ώρες και πλέον, μερικές φορές γίνονται και διπλοβάρδιες. Ενώ τους έγινε μείωση 20% για δεύτερη φορά φέτος σε ώρες απο την μεριά του εργοδότη χωρίς καμία συμβάση, τυπικά τα «χαρτιά μιλάνε» για άλλο ημερομίσθιο. Όσες δεν απασχολούνται Σάββατο λογίζεται σαν άδεια ενώ για την ασφάλισή τους δηλώνουν πλήρη άγνοια. 

Στο τομέα της καθαριότητας δημόσιων κτιρίων στην Μαγνησία το αναλαμβάνουν το πλήθος εργολάβων και εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί. Οι συνθήκες εργασίας θυμίζουν κάτεργο αφού η οποιαδήποτε διαφωνία ή αντίρρηση απο την μεριά των εργαζομένων σημαίνει και την απόλυση τους. Η διοίκηση του νοσοκομείου λειτουργεί κατευναστικά, αφού «διαβεβαιώνει οτι θα αναζητηθούν ευθύνες εάν υπάρχουν, στην νέα σύμβαση που θα υπογράψει ο ανάδοχος του έργου της καθαριότητας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός. Επίσης ότι θα υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».

Ωστόσο όμως απο τον φεβρουάριο που έγινε ο διαγωνισμός μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανάδοχος, παρά δίνονται διαρκείς παρατάσεις στην παρούσα εργολαβία και όπως καταγγέλουν οι καθαρίστριες δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ίδιες.

Η Συσπείρωση Αναρχικών Βόλου στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό του αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου, όπως και σε κάθε αγώνα ανθρώπων που διεκδικούν το δίκαιο αντίτιμο της εργασίας τους, απέναντι στην εργασιακή δουλεία των εργοδοτών-καπιταλιστών που καταπατούν κάθε έννοια και μορφή εργασιακών δικαιωμάτων. Τα σύγχρονα κάτεργα που επιβάλουν θα ανατραπούν απο τους ίδιους τους εργαζομένους/ες.

Συσπείρωση Αναρχικών Βόλου

https://syspeirosianarchikonbolou.espivblogs.net/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: