Παρατημένοι στην Ισπανία απλήρωτοι ναυτεργάτες της ΝΕΛ

Απλήρωτοι και εγκαταλειμμένοι σε λιμάνι της Ισπανίας βρίσκονται εδώ και μήνες οι ναυτεργάτες του ταχύπλοου «Παναγιά Πάρος» της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, χωρίς καμία μέριμνα από την εταιρεία αλλά και από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Αυτό υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία έχει επανειλημμένα καταγγείλει το πρόβλημα χωρίς έως τώρα να υπάρξει η παραμικρή ανταπόκριση. Κάνει γνωστό επίσης ότι ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο πλήρωμα του «Παναγιά Θαλασσινή», της ίδιας εταιρείας, που βρίσκεται στο Μαρόκο.

Να σημειωθεί ότι οι ναυτικοί του «Παναγιά Πάρος» βρίσκονται στο λιμάνι Algeciras της Ισπανίας αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς κάποιοι από αυτούς έχουν να πληρωθούν έως και 12 μήνες και προειδοποιούν ότι εάν το πρόβλημα δεν λυθεί και η εταιρεία δεν τους εξοφλήσει, θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες μέσω των ισπανικών τοπικών αρχών για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων και τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα.

Τα δύο πλοία είχε ναυλώσει η ΝΕΛ στη θυγατρική της εταιρεία Inter Lines για να συνδέσουν ακτοπλοϊκά το Μαρόκο με την Ισπανία, αλλά λόγω των οφειλών στους ναυτικούς τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι Algeciras….

http://www.efsyn.gr/?p=208114

 

H συνηθισμένη τακτική των εφοπλιστών, να παρατάνε πλοίο και πλήρωμα σε κάποιο λιμάνι δεν είναι πρωτότυπη. Επί μήνες πλοία του Αγούδημου ήταν παρατημένα στη Ραφήνα και στον Πειραιά, επίσης επί μήνες πλοία του Βεντούρη που εξαφανίστηκε από τις αρχές και όλοι «τον ψάχνουν».

 

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: