Για τις φυλακές-τάφους που ετοιμάζουν

Media previewΗ συλλογικότητα του «εργασιακού δελτίου» συμμετέχει στην καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στο νομοσχέδιο για μετατροπή φυλακών σε τύπου Γ, υψηλής φύλαξης. Σαν συλλογικότητα τασσόμαστε ενάντια στη φυσική δέσμευση οπουδήποτε ανθρώπου από άνθρωπο και ενάντια σε κάθε κοινωνική απομόνωση που επιβάλλει το κράτος και οι μηχανισμοί του. Εδώ παραθέτουμε ενημέρωση από τις κινήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας κρατούμενους που αντιδρούν και σε πολλές ομάδες που προσπαθούν να ενημερώσουν την κοινωνία.

Από επικοινωνία που έχουμε με τις φυλακές Κορυδαλλού, οι κρατούμενοι αρνούνται να μπούνε στα κελιά τους μέχρι και τις 10:00 (για μία ώρα δηλαδή) σε όλες τις πτέρυγες ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο γεγονός ότι ενώ τις τελευταίες μέρες μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς στο ιατρείο και στο νοσοκομείο των φυλακών δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό για να ασχοληθεί μαζί τους. Επιπλέον η κίνηση αυτή γίνεται και ως απάντηση στο γεγονός ότι ενώ οι φυλακισμένοι βρίσκονται σε απεργία πείνας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κήρυξαν στάση εργασίας μπλοκάροντας τα επισκεπτήρια και την επίσκεψη των δικηγόρων τους.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

http://www.eksegersi.gr

Embedded image permalink

 

Στις 23 Ιουνίου κρατούμενοι από τις φυλακές όλης της χώρας ξεκινούν μαζική απεργία πείνας απαιτώντας την απόσυρση του φασιστικού νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ’, φυλακές που σύμφωνα με τους ίδιους ισοδυναμούν με θανατική ποινή. Σύμφωνα με το οποίο καταργείτε το δικαίωμα των κρατουμένων στην υφ’ όρον απόλυση, την άδεια, τον ευεργετικό υπολογισμό της έκτισης ποινής (μεροκάματα, εκπαιδευτικά προγράμματα), ενώ θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην επικοινωνία (επισκεπτήρια, τηλεφωνική επικοινωνία, αλληλογραφία).

Το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας, δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα Μαρτίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αθανασίου. Οι φυλακές αυτές θα ονομάζονται φυλακές τύπου Γ’ και στόχο έχουν μια εκδικητικού τύπου ομηρία απέναντι σε καταδικασμένους ή υπόδικους με τους νόμους 187 και 187Α –δηλαδή όσους διώκονται για εγκληματική οργάνωση και όσους διώκονται με τον τρομονόμο-, ολοκληρώνοντας έτσι το κατασταλτικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο οργανώνει το κράτος απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

https://athens.indymedia.org/feature/10093/

 

Embedded image permalink

Πανό στη Νομική σχολή της Αθήνας

 

 

 

…Με προκλητικό τρόπο, μετά τον ανασχηματισμό και το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής, το νομοσχέδιο αυτό κατατέθηκε πρώτο στη σειρά στο θερινό τμήμα στις 6 Ιούνη, για ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι, αποδεικνύοντας ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η εξόντωση του «εσωτερικού εχθρού» και η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου της καταστολής σε επίπεδο αστυνομικό, δικαστικό και σωφρονιστικό.

Στο αστυνομικό επίπεδο με την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και μια σειρά προνομιακές ρυθμίσεις υπέρ τους, σε αντίθεση με το ό,τι γίνεται στην υπόλοιπη κοινωνία, στο νομικό-δικαστικό επίπεδο με τον τρομονόμο, τον κουκουλονόμο και την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης, εγκαθιδρύοντας το «κράτος έκτακτης ανάγκης» και στο σωφρονιστικό επίπεδο με το νόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου καθιερώνεται ένα καθεστώς εξαίρεσης και εκδικητικής μεταχείρισης εις βάρος συγκεκριμένων κρατούμενων.

Εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, οι κρατούμενοι απαιτούν:

• την εφαρμογή του ευεργετήματος της άδειας και της υφ’ όρον απόλυσης με αντικειμενικά κριτήρια για όλους (στο 1/5 της ποινής για την άδεια και στα 3/5 της ποινής για την αναστολή), και την κατάργηση του επαίσχυντου κριτηρίου της «μαντεψιάς» του Συμβουλίου της Φυλακής, για το αν ο κρατούμενος θα κάνει «καλή χρήση της αδείας».
• Την επανεκδίκαση των υποθέσεων για ναρκωτικά, σύμφωνα με το νόμο του 2013, ο οποίος έχει ήδη μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τους περισσότερους ισοβίτες, αφού σύμφωνα με το νόμο του 2006, ακόμα και οι χρήστες ουσιών καταδικάζονται για μικροποσότητα σε ισόβια.
• Την εφαρμογή των συζυγικών επισκέψεων
• Την κατάργηση της κατηγορίας των «φιλοξενούμενων κρατούμενων», που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο. Οι μετανάστες κρατούμενοι, αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, δεν αφήνονται ελεύθεροι καθώς εκκρεμεί η απέλασή τους, κι έτσι κρατούνται ως «φιλοξενούμενοι», με αποτέλεσμα να στερούνται όλα τα δικαιώματα των κρατουμένων (άδειες, αναστολή κ.λπ.).

 

Κεντρικό θέμα του athens. indymedia

https://athens.indymedia.org/feature/10093/

 

 

 

 

 

 

  • Το διαχωρισμό των κρατουμένων ανάλογα με τη φύση του αδικήματος και το βάρος της ποινής, εκεί που οι κρατούμενοι με τους αγώνες τους έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ξεπερνούν τους πλαστούς διαχωρισμούς (χώρα προέλευσης, πολιτικοί/ποινικοί).
  • Φυλακές τύπου Α για υπόδικους/κατάδικους για χρέη. Μια δαμόκλειος σπάθη απειλεί συνεχώς όσους αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και χαράτσια ή επιλέγουν συνειδητά τη στάση πληρωμών. Η φτώχεια αντιμετωπίζεται ως έγκλημα, θυμίζοντας ότι σε μια κοινωνία διαχωρισμένη σε τάξεις κουμάντο κάνουν οι οικονομικά ισχυροί.
  • Φυλακές/κελιά ύψιστης ασφαλείας τύπου Γ με ειδικές και ιδιαιτέρως σκληρές συνθήκες κράτησης (χωρίς άδειες ή δικαίωμα μείωσης της ποινής, σε συνεχή απομόνωση). Αυτή η εξορία μέσα στη φυλακή προορίζεται για υπόδικους/κατάδικους μεγάλης «επικινδυνότητας» (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, «τρομοκρατία», συμμετοχή σε αγώνες στη φυλακή). Προφανώς κύριος στόχος είναι ο εσωτερικός εχθρός του κράτους, όσων δηλαδή οι ιδέες και οι πρακτικές τους δεν πρέπει να διαχυθούν κοινωνικά εντός ή εκτός των φυλακών γιατί απειλούν την εξουσία. Η πρώτη τέτοια φυλακή θα λειτουργήσει στο Δομοκό.
  • Ελαφρύνσεις, έως και αποφυλάκιση, σε περιπτώσεις χαφιεδισμού εναντίον διωκόμενων για «τρομοκρατία».
  • Ειδικό σώμα της αστυνομίας για τη φρούρηση των φυλακών και την καταστολή στάσεων, με απόρρητο και αδιαφανή τρόπο λειτουργίας και οπλισμό. Δεν θα ανακοινωθεί ούτε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
  • Τήρηση ειδικού αρχείου γενετικού υλικού.

Φυλακές δεν υπήρχαν πάντα. Αποτελούν θεσμό του αστικού κράτους που θεμελιώθηκε, όπως και τα ψυχιατρεία, για να στέκει ως φάντασμα πάνω από κάθε ελεύθερο άνθρωπο. Υπάρχουν για να εμπεδώνεται η εξουσία μέσα από το φόβο και την τιμωρία. Ο νόμος ενάντια στο έγκλημα ήρθε για να νομιμοποιήσει τη φυλακή, και όχι το αντίθετο.

Όσο υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, όσο υπάρχει εξουσία, θα υπάρχει έγκλημα, γιατί είναι αυτή η ίδια που το γεννά. Η ίδια η κοινωνική σύσταση της φυλακής καταδεικνύει το είδος του «εγκλήματος» που θέλει να καταστείλει η εξουσία. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων είναι μετανάστες χωρίς χαρτιά, μικροκλέφτες, φτωχοδιάβολοι, τοξικοεξαρτημένοι, φοροοφειλέτες, πολιτικοί κρατούμενοι. Άνθρωποι που το «έγκλημά» τους συνδέεται με την ταξική τους θέση.

Το δε επιχείρημα ύπαρξης των φυλακών για λόγους «σωφρονισμού» είναι τουλάχιστον φαιδρό. Σε συνθήκες απομόνωσης από φίλους και οικείους, στέρησης της ελευθερίας, σεξουαλικής καταπίεσης, αυστηρού καθορισμού της ζωής, ρυθμισμένης κοινωνικοποίησης, κανένας άνθρωπος δεν γίνεται καλύτερος.

Σε μια εποχή εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, προλεταριοποίησης των μεσαίων στρωμάτων, συλλήψεων και βασανισμών αγωνιστών και απεργών, πανοπτικού ελέγχου και καταστολής δομών και χώρων αντίστασης, η εξουσία εντείνει την κατασταλτική της πολιτική σε βάρος της κοινωνίας. Ο αριθμός των κρατουμένων (σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης) από 12 χιλιάδες το 2008 έφτασε τους 20 χιλιάδες σήμερα.

Η αναμόρφωση των φυλακών πηγαίνει μαζί με τη μετατροπή της κοινωνίας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο εργασιακού εκβιασμού και εξαθλίωσης. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την λεγόμενη «ανάπτυξη». Την νέα αναπαραγωγή δηλαδή του κεφαλαίου πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας και στα τείχη των φυλακών.

Από τη Δευτέρα 23 Ιούνη χιλιάδες κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργίας πείνας αντιδρώντας στον νομοσχέδιο για τις ειδικές συνθήκες κράτησης.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23 ΙΟΥΝΗ

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης και το θεσμό του εγκλεισμού

[dinamitera, alma anarquista, δυσήνιος ίππος, no man’s land, αναρχικοί -ες]

https://athens.indymedia.org/feature/10093/

 

Untitled

https://interarma.info/el/2014/06/28/afisa-gia-tin-apergia-peinas/

 

Embedded image permalink

 

Τα ξημερωματα πηγαν στο νοσοκομειο των φυλακων κορυδαλλου οι συντροφοι Μιχαλης Νικολοπουλος και Παναγιωτης Αργυρου.Ειναι εκει ακομα ο συντροφος Νικος Ρωμανος και μολις μαθαμε οτι επειτα απο εντονη αδιαθεσια πηγενουν και οι συντροφοι Γιαννης Μιχαηλιδης και Αργυρης Νταλιος. Ακομα τουλαχιστον 30 αλλοι κρατουμενοι πηγαν εκει λογω της απεργειας πεινας. Με ωμη παρεμβαση στο εργο των γιατρων η διευθυντρια του νοσοκομειου κορυδαλλου Μαρια Στεφη προσπαθει να εμποδισει τη νοσηλεια τους και να βαλει σε κινδυνο τη ζωη τους. Θα υπαρξει νεωτερη ενημερωση συντομα.

https://athens.indymedia.org/post/1527337/

 

Παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι κρατούμενων που συμμετέχουν στην απεργία πείνας ενάντια στο φασιστονομοσχέδιο που δημιουργεί τις φυλακές τύπου Γ. Πενταμελής αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο Αννυ Παπαρρούσου, έγινε δεκτή από τον υπουργό Χ. Αθανασίου.

Στη συζήτηση που έγινε ο υπουργός μίλησε μόνο για επουσιώδεις αλλαγές στο νομοσχέδιο (π.χ. τα δέκα χρόνια υποχρεωτικού εγκλεισμού στις φυλακές τύπου Γ να γίνουν οχτώ), έδειξε όμως ανένδοτος στη φιλοσοφία και τις βασικές ρυθμίσεις του φασιστονομοσχεδίου του. Η αντιπροσωπεία του υπέβαλε υπόμνημα, το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί η σύλληψη τριών αγωνιστών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, που συμμετείχαν στην παρέμβαση. Ο κούρδος πολιτικός πρόσφυγας Τσακίρ Χουσεΐν, μέλος της αντιπροσωπείας που έγινε δεκτή από τον υπουργό, συνελήφθη γιατί αρνήθηκε να υποστεί εξευτελιστικό έλεγχο στην είσοδο. Του πέρασαν χειροπέδες και τον έστειλαν κατευθείαν σε Τμήμα, διαδίδοντας προβοκατόρικα ότι τον συνέλαβαν επειδή εκκρεμεί καταδίκη σε βάρος του. Καμιά καταδίκη δεν εκκρεμούσε και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η Φαντίκ Αντιγιαμάν και ο Χασάν Καγιά, πολιτικοί πρόσφυγες και οι δύο, συνελήφθησαν στο δρόμο έξω από το υπουργείο, παρά τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων συγγενών, που έλεγαν «γιατί αυτούς και όχι εμάς;». Ο δεύτερος έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος, ενώ η γνωστή αγωνίστρια Φαντίκ Αντιγιαμάν κρατείται ακόμη (δικηγόρος μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ).

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αθήνα 27/6/2014

Κε Υπουργέ,

Δεν ζητήσαμε ακρόαση για να διαμαρτυρηθούμε, εκπροσωπώντας  κάποιο πολιτικό ή συνδικαλιστικό φορέα ούτε καν μια συντεχνία ή ομάδα συμφερόντων. Απλούστατα  είμαστε εμείς οι ίδιοι οι γονείς, συγγενείς και φίλοι αλλά και κομμάτι του ευαισθητοποιημένου  νομικού κόσμου της χώρας, που διαμαρτυρόμαστε και αγωνιζόμαστε για να μην περάσει  το  νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές ύψιστης ασφαλείας που φέρατε στη Βουλή, που θα οδηγήσει τα παιδιά μας αν εφαρμοστεί, σε  φυσική και ψυχική εξόντωση.

Σαν νομικός γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή ενός τέτοιου θεσμού. Θα δημιουργήσει φυλακισμένους χωρίς ελπίδα, προσδοκία, χωρίς απασχόληση,  να καλούνται να εκπληρώσουν εξ ολοκλήρου και χωρίς καμία ευεργετική μείωση  την ποινή τους, με ακρωτηριασμένη την επικοινωνία με τους συγγενείς τους. Ανθρώπους  απελπισμένους, με διαταραγμένο ψυχισμό, που τα έχουν χάσει όλα και αντιλαμβάνεστε  πολύ καλά, πόσο εκρηκτικό είναι αυτό το μείγμα ψυχολογίας που δημιουργείται και πόσο τυφλά μπορεί να στραφεί σε κάθε κατεύθυνση και με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες κρατούμενοι, τα παιδιά μας, πραγματοποιούν απεργία πείνας. Ασφαλώς δεν γνωρίζετε ότι αρκετά από αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως και ότι ορισμένα έχουν καταπονήσει τον οργανισμό τους με προηγούμενες πολυήμερες απεργίες πείνας που τους είχαν οδηγήσει στο παρελθόν σε νοσηλείες σε Νοσοκομεία.

Μέρα με τη μέρα πληροφορούμαστε ότι η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται, χωρίς μάλιστα να υφίσταται ούτε καν η στοιχειώδης υποδομή αντιμετώπισης, από το υπάρχον υγειονομικό προσωπικό της φυλακής.
Σας ζητάμε να αποσύρετε το νομοσχέδιο αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι ούτε νεκρούς από απεργία πείνας επιθυμείτε να έχετε, ούτε φυλακές σε μόνιμη ένταση και αναταραχή. Για όλα τα παραπάνω σας θέτουμε προ των ευθυνών σας.

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

http://www.eksegersi.gr

 

To έντυπο-αφίσα μοιραζόταν σήμερα στην πορεία αλληλεγγύης αναρχικών που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και τερμάτισε στα Προπύλαια με 3-4000 ανθρώπους να διαδηλώνουν. Η πορεία έγινε ομαλά. Ακολουθούν φωτογραφίες.

 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

 

 

 

Την Παρασκευή το βράδυ έγινε πορεία αλληλεγγύης στην Κέρκυρα, όπου 120 κρατούμενοι είναι σε απεργία πείνας.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΤΑΣΗ (27/6/2014)

Παρασκευή 27/06/2014

Έκπληκτοι μάθαμε πως το συνδικαλιστικό όργανο των δεσμοφυλάκων κήρυξε στάση εργασίας για τις 26, 27, 30/06 και 1/07, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και διεκδικώντας την πρόσληψη περισσότερων φυλάκων.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι φύλακες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση παράλληλα με τη μεγάλη απεργία πείνας 4.500 χιλιάδων κρατουμένων που έχει ως βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου ΄Γ.

Πατώντας πάνω στον αγώνα των κρατουμένων εκβιάζουν έμμεσα το υπουργείο προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, εκμεταλλευόμενοι το φόβο του υπουργείου και τον  αναβρασμό που επικρατεί στις φυλακές για να πιέσουν για νέες προσλήψεις ώστε να ελεγχθούν καλύτερα οι φυλακές.

Η κίνηση αυτή γίνεται ακόμα πιο προκλητική αν σκεφτεί κανείς πως σε πολλές φυλακές οι απεργοί πείνας δεν ελέγχονται ιατρικά λόγω έλλειψης γιατρού/νοσηλευτή. Στις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχει ένας γιατρός για 1.500 περίπου απεργούς και οι μετρήσεις ζωτικών σημείων γίνονται από τους κρατούμενους με δικά τους μέσα.

Επίσης καθόλου τυχαίο δεν είναι το ότι η στάση εργασίας γίνεται ακριβώς τις ώρες των πρωινών και απογευματινών επισκεπτηρίων στερώντας με αυτό τον τρόπο την επαφή των κρατουμένων με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κάτι που αυτές τις μέρες έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κρατούμενους.

Γνωρίζουμε καλά πως οι φυλακές δεν πάσχουν από έλλειψη δεσμοφυλάκων αφού μάλιστα το τελευταίο δίμηνο έγιναν πολλές μεταθέσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών. Πάσχουν από έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής πρόνοιας για τους απόρους, στοίβαγμα κρατουμένων, εξευτελιστική ποιότητα και ποσότητα φαγητού για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρηθούν αλλιώς.

Ως αντίδραση σε αυτή την πρόκληση οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού αποφασίσαμε από το βραδινό κλείσιμο στις 9 να κρατήσουμε ανοιχτές τις πτέρυγες κατά μια ώρα.

 

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

http://fylakes2014.wordpress.com/

 

 

Καμπάνια ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών υπερ-υψίστης ασφαλείας από 13.6 ως 22.6.14

Μετά από επικοινωνία που είχαν κρατούμενοι εδώ με τη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια στην Ελβετία, η τελευταία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κι έτσι  διοργανώθηκε μία πολυήμερη καμπάνια αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης ενάντια στο νομοσχέδιο για τις φυλακές υπερ-υψίστης ασφαλείας. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια πολλοί χώροι σε διάφορες πόλεις ανέλαβαν τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με αυτή τη θεματική.

Ιταλία

13.6.14 Η εκδήλωση έγινε στο Ροβερέτο, είχε αρκετή συμμετοχή, μάλιστα μαγνητοφωνήθηκε με σκοπό να μεταδοθεί σε τρεις ελεύθερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ιταλία. Δόθηκε επίσης μια ακόμη συνέντευξη για τον ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό του Μιλάνου.

 

Ελβετία

15.6.14 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη και μαγνητοφωνήθηκε επίσης με σκοπό να μεταδοθεί από τον επίσης ελεύθερο ραδιοσταθμό της πόλης (Radio Lora). Επίσης μαζεύτηκε υλικό ώστε να γίνει μια ακόμη εκδήλωση-προβολή του ντοκιμαντέρ Cries in Beton από την AKAKRAK BERLIN (αναφορά στις εξεγέρσεις στις ελληνικές φυλακές, 2007), η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 19.6.14.

Γερμανία
17.6.14 Στουτγάρδη, 19.6.14 Δρέσδη, 20.6.14  Μαγδεμβούργο, 21.6.14  Βερολίνο, 22.6.14  Αμβούργο-  εκδήλωση και  μαγνητοφώνησή της με σκοπό να παιχτεί στους εκάστοτε ραδιοφωνικούς σταθμούς.  Επίσης δόθηκαν δύο περαιτέρω συνεντεύξεις για τον ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό του Αμβούργου και ακολουθεί ακόμη μία την 1.7.14 . Σε όλες τις πόλεις έγιναν εκδηλώσεις ή δράσεις σε αλληλεγγύη με τους κρατούμενους στις 19.6 που ήταν και το διεθνές κάλεσμα σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των κρατουμένων εδώ στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια όλης αυτής της διαδρομής μοιράζονταν στα γερμανικά, αγγλικά και ιταλικά ή και τουρκικά το κείμενο-κάλεσμα του ταμείου για ημέρα διεθνούς δράσης (19.6) ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία των νέων φυλακών  αλλά  και των αντίστοιχων συνελεύσεων, μεταφράζονταν και μοιράζονταν κείμενα και ανακοινώσεις όλων των κρατουμένων και γίνονταν διαρκής ενημέρωση για τα τρέχοντα νέα από τις φυλακές. Επίσης, μέσω των δικτύων της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας (RHI), της Kόκκινης Bοήθειας στη Γερμανία (Rote Hilfe), των ατόμων που κινούν την καμπάνια ενάντια στο νόμο 129 (Α και Β -αντίστοιχος του 189α εδώ) και των στεκιών που συμμετείχαν οι ενημερώσεις αυτές έφταναν και στους κρατούμενους στη Γερμανία. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήδη έχουν στείλει την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους ενώ πιο συγκεκριμένα οι φυλακισμένοι αγωνιστές Marco Camenisch (κρατούμενος στην Ελβετία), Oliver Rast και Andreas Krebs (έγκλειστοι στη Γερμανία) έχουν στείλει συντροφικούς χαιρετισμούς στις εκδηλώσεις για τους αγωνιζόμενους κρατούμενους στην Ελλάδα και μιλούν για προσπάθεια οργάνωσης μια απεργίας πείνας στις φυλακές όπου κρατούνται σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους απεργούς πείνας εδώ.

Από όλες τις πόλεις και από όλον τον κόσμο που στήριξε τις εκδηλώσεις εκφράζεται με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη. Το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο κι εδώ. Εδώ, που υπάρχουν ακόμη οξυμένες αντιστάσεις, που ακόμη υπάρχει κόσμος να αγωνίζεται ενάντια στο υπάρχον.

Ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε μέσο…

 

http://fylakes2014.wordpress.com

 

 

Εικόνα

Φλώρινα

 

 

Εικόνα

Σέρρες

 

Ελευσίνα

 

 

Κατάληψη στον ραδιοσταθμό sport fm

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε κατάληψη στον sport fm, στο πλαίσιο δράσεων αλληλεγγύης στην απεργία πείνας χιλιάδων κρατούμενων ενάντια στις φυλακές τύπου Γ’ από 25 συντρόφους.

Συνολικά η κατάληψη διήρκησε περίπου μισή ώρα και κατά την διάρκεια της έπαιξε cd με μηνύματα φυλακισμένων αγωνιστών, ανακοινώσεις της επιτροπής κρατουμένων, ανακοινώσεις της ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης, προπαγανδίστηκε η πορεία του Σαββάτου 28-6 από το Μοναστηράκι  στις 12 και μοιράστηκαν κείμενα στους εργαζόμενους του σταθμού.

Στον παρακάτω σύνδεσμο το ηχητικό που έπαιξε στον αέρα:

http://vocaroo.com/i/s1qYX7yIpuSF

http://fylakes2014.wordpress.com

 

Δείτε ακόμη:

http://fylakes2014.wordpress.com/ τρέχουσα ενημέρωση 

https://athens.indymedia.org/ τρέχουσα ενημέρωση 

http://www.eksegersi.gr/  τρέχουσα ενημέρωση μεταξύ άλλων θεμάτων, στη δεξιά στήλη

https://interarma.info/  τρέχουσα ενημέρωση

https://twitter.com/ τρέχουσα ενημέρωση με τις λέξεις-κλειδιά #PrisonGr14 #antireport #prisonsgr14, κυριώτερο το πρώτο

http://contrainfo.espiv.net/ ενημέρωση σε άλλες γλώσσες

 

Ακούστε ακόμη:

Τραγούδια για τις φυλακές

παραλλαγή του «αντιλαλούν οι φυλακές» από τον «κακούργο» που έβαζε δικούς του στίχουςEmbedded image permalink

ΣΟΚΟΡΕΛΗΣ-ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, 1956, ηθικοπλαστικό άσμα της εποχής 

Embedded image permalink

ΑΧΑΪΡΕΥΤΟΙ – Αντιλαλούν οι φυλακές, το τραγούδι του Βαμβακάρη σε άλλη εκτέλεση 

Embedded image permalink

Στέλιος Καζαντζίδης, απέξω απ’ τις φυλακές, 1957 

Embedded image permalink

χούντα, εγκαίνια φυλακών Κορυδαλλού. «νοσοκομείο και εκκλησία» πρώτα απ όλα 

Embedded image permalink

Οι φυλακές στα Βούρλα, Σωτηρία Μπέλλου

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Αναφλεξη – spaceprison 1000 κ μία φυλακες  

Embedded image permalink

Πάνος Μιχαλόπουλος, στις γυναικείες φυλακές

Embedded image permalink

18/6 Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου για τις φυλακές τύπου Γ και την πρωτοβουλία συναυλίας  Embedded image permalink

 
 

Μια φωνή από την Απομόνωση (Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Πέλικαν Μπέι, Καλιφόρνια)  

Embedded image permalink

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: