Κάτω τα ξερά σας από τον κινηματικό server espiv.net, τομάρια !

https://espiv.net/sites/espiv.net/files/simply_modern_logo.png

ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας του espiv.net:

Σήμερα, Δευτέρα 7/7/2014, ο πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου έδωσε εντολή να τεθεί εκτός λειτουργίας ο κινηματικός server espiv. Αφορμή ήταν εξώδικο που στάλθηκε προς το πανεπιστήμιο από τον ιδιοκτήτη της OnlineSales, στο οποίο ζητά να διαγραφεί ανάρτηση που τάχα τον δυσφημεί και να κατονομαστούν οι συντάκτες της.

Ενα παλιοτόμαρο-εργοδότης στήθηκε απέναντι από ένα κινηματικό server που εξυπηρετεί πλήθος συλλογικοτήτων, μεταξύ αυτών εργατικών αλλά και πολιτικών, όπως και ελεύθερων ανθρώπων που τον χρησιμοποιούν. Η εδ’ω συλλογικότητα χρησιμοποιεί το e-mail server του espiv, και η φίμωση αυτή μας επιρεάζει άμεσα.

 

Η εν λόγω ανάρτηση:

—————————————————-

OnLine Sales: Συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες, συγκεντρωνόμαστε στην Επιθεώρηση Εργασίας

Στις  06/06/14 το αφεντικό απέλυσε και τη συνάδελφο Ε.Τ. επειδή αρνήθηκε να συνεχίσει να δουλεύει απλήρωτη και πέραν του ωραρίου της, μέχρι να πιάσει το “στόχο πώλησης” της εταιρείας. Η απαίτηση αυτή, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν, είναι καθημερινότητα στο εν λόγω τηλεφωνικό κέντρο. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ε.T. το αφεντικό ξεπέρασε κάθε όριο,καθώς επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά στη συνάδελφο, όταν της ζητήθηκε να υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα δήλωνε ότι δεν έχει οικονομικές ή άλλες απαιτήσεις από την εταιρεία και εκείνη διατύπωσε της νόμιμες επιφυλάξεις της.

*/Να υπενθυμίσουμε ότι τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, στις 10:00, στην Επιθεώρηση Εργασίας (Αγησιλάου 10, κοντά στην Ομόνοια) θα εξεταστούν οι καταγγελίες των συναδέλφων Η.Κ., Ε.Δ. και Ε.Τ. και καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα, κάθε συνέλευση γειτονιάς και κάθε μεμονωμένο συνάδελφο να έρθει και να στηρίξει με την παρουσία του τις συναδέλφισσες Η.Κ. και Ε.Δ. στον αγώνα τους για επαναπρόσληψη και τη συνάδελφο Ε.Τ. που βίωσε την κατάφωρη εργοδοτική αυθαιρεσία./*

—————————————————-

 

Το επίμαχο κείμενο είναι από το https://proledialers.espivblogs.net

To συγκεκριμένο παλιοτόμαρο εργοδότης ξέρει πολύ καλά ποιούς προσπαθεί να χτυπήσει, το λένε άλλωστε και οι ίδιοι:

Είμαστε μία συνέλευση εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητ(ρι)ών. Η συνέλευσή μας λειτουργεί οριζόντια, αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά. Συζητάμε και αποφασίζουμε το λόγο και τις δράσεις μας συνθέτοντας τις απόψεις μας, μακριά από κομματικές γραμμές και λογικές ανάθεσης. Η συνέλευσή μας διέπεται από τις διαδικασίες βάσης στοχεύοντας στην οργάνωση των αντιστάσεών μας στα τηλεφωνικά (και όχι μόνο) κάτεργα.

Βρισκόμαστε κάθε 1η και 3η Τετάρτη του μήνα στο Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου  Αττικής (Εξάρχεια, Λόντου 6 και Μεσολογγίου, β’ όροφος, δείτε εδώ) στις 20:00.

 

Αρα ξέρει που να τους βρει αφού έχουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες που βρίσκονται ! Γιατί λοιπόν τα έβαλε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τον καταχεσμένο πρύτανή του απειλώντας με εξώδικα? Απλά, πρόκειται για άλλο ένα μαγκάκι της κλανιάς που βρήκε θέμα να ασχοληθεί ο δικηγόρος του, αλλά ξεχνάει συχνά να πληρώνει τους υπαλήλους  !!!

Η συλλογικότητα του espiv εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά από 6 χρόνια ύπαρξης της Cybrigade, διαχειριστικής ομάδας του κινηματικού server espiv, ο οποίος λειτουργεί ισάριθμα χρόνια, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

Το espiv είναι διαδικτυακή υποδομή αφιερωμένη στο ανταγωνιστικό, προς τον καπιταλισμό και την ιεραρχία κίνημα.

Στo espiv δε δίνουμε απλώς ψηφιακό χώρο για την έκφραση και την οργάνωση ατόμων και συλλογικοτήτων. Επιπλέον, θεωρούμε τους εαυτούς μας μέρος της παγκόσμιας κοινότητας που μάχεται για τα ψηφιακά δικαιώματα, το αναφαίρετο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, την ελεύθερη από παρακολούθηση επικοινωνία, την ελεύθερη έκφραση. Στο espiv είμαστε θέσει αντίθετες και αντίθετοι στην κράτηση / καταγραφή δεδομένων που ταυτοποιούν τους εμπλεκόμενους σε οποιαδήποτε επικοινωνία εξυπηρετούν οι server μας. Η Cybrigade έχει δηλώσει ρητά στο espivblogs.net και στοespiv.net το παρακάτω.

 

“Το περιεχόμενο όλων των σελίδων στο domain αυτο (espiv.net), βρίσκεται υπό την Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Greece License. Η συλλογικότητα διαχείρισης υπερασπιζόμενη την ελευθερία λόγου και έκφρασης, σε καμία περίπτωση δεν προβαίνει σε λογοκρισία των απόψεων ή των κειμένων που ανεβαίνουν, τα οποία αποτελούν αποκλειστικά και μόνο απόψεις των γραφόντων. Άλλα δικαιώματα στο έργο αυτό πέρα από τη συγκεκριμένη άδεια χρήσης, μπορεί να αναγράφονται στο espiv.net.

O espiv δεν αποθηκεύει σε καμία υπηρεσία στοιχεία για την αναγνώριση της ταυτότητας των χρηστών του. Στοχεία επισκεπτών και χρηστών, όπως IPs, δεν καταχωρούνται στον server.”

Συμπερασματικά, η Cybrigade επιλέγει να μην διατηρεί και κατά προέκταση να μην παραδίδει οποιουδήποτε είδους πληροφορία ταυτοποίησης (ρουφιανιά) σε οποιαδήποτε οντότητα, άρα και σε εργοδότες ή άλλου είδους καταπιεστές.

Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για τις επόμενες κινήσεις / δράσεις μας.

 

Ακολούθησε νεώτερη ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της χθεσινής παύσης λειτουργίας

Η παρουσία μελών από τη διαχειριστική ομάδα Cybrigade και εκπροσώπων από τους proledialers στο ίδρυμα ήταν αρκετή, ώστε ο server να τεθεί ξανά σε λειτουργία. Αυτή η προσπάθεια φίμωσης των εκατοντάδων συλλογικοτήτων που χρησιμοποιούν τις υποδομές του espiv απετράπη. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν μελλοντικές ανάλογες απόπειρες είτε από τις Αρχές ή και από ιδιώτες. Επειδή το espiv δεν είναι ιδιοκτησία μιας διαχειριστικής ομάδας, αλλά μια υποδομή που ήδη ένα μεγάλο μέρος του κινήματος χρησιμοποιεί, ο αγώνας υπεράσπισής του μας αφορά όλες και όλους. Απέναντι στις προσπάθειες επίθεσης στους αγώνες του εργατικού κινήματος, στις υποδομές του ανταγωνιστικού κινήματος και στις νησίδες ελεύθερης έκφρασης και λόγου, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα των proledialers για τη Δευτέρα 14/7 στις 9:00 στην Επιθεώρηση Εργασίας, Αγησιλάου 10.

 

Αρκετά ! Δικηγορίσκοι, αφεντικά και εκπαιδευτικοί με κάμποσα νοσήματα γήρατος βάλθηκαν να τελειώσουν την ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο, τέτοιες κινήσεις δεν είναι ούτε πρωτόγνωρες, ούτε πρωτότυπες. Μερικοί νομίζουν πως με ένα εξώδικο κωλόχαρτο διακινδυνεύουν τη λειτουργία της σχολής, φανταστείτε τι ποιότητα σπουδών παρέχουν όταν φοβούνται ίσκιους και θροΐσματα φύλλων κάποιων εργοδοτών που θάπρεπε να είναι στα πίσω από τα σίδερα, με βάση τους νόμους τους!

Ας τελειώνουμε  με δαύτους, μεροκάματο και ΟΛΕΣ οι αποδοχές στους εργαζόμενους, κάτω τα χέρια από το ESPIV.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: