Πορεία (για να μη συνηθίσουμε τον θάνατο)

Δευτέρα 28/07/2014 στις 7:00:00 ΜΜ, Χαϊδάρι / Σταθμός Μετρό Αγ. Μαρίνα

https://athens.indymedia.org/media/upload/2014/07/26/deh_Layout-1.jpgTην Τετάρτη 23 Ιούλη στα Χανιά, η ΔΕΗ κόβει απροειδοποίητα το ρεύμα στην παραπληγική 56χρονη Ευτυχία Ποποδάκη καταδικάζοντάς την σε έναν μαρτυρικό θάνατο για μια οφειλή 800 ευρώ. Οι δικαιολογίες θα περισσέψουν για μια ακόμη φορά προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινωνική δυσφορία. Υπάρχει, ωστόσο, μια προφανής δολοφονία της Ευτυχίας από έναν «οργανισμό κοινής ωφελείας» για ένα ευτελές χρέος, τη στιγμή που οι οφειλές μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλοεργολάβων -αλλά και άλλων κρατικών οργανισμών- προς την ίδια τη ΔΕΗ αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να «ανοίγει ρουθούνι».

Κι έτσι, είτε με ωμές και παραδειγματικές δολοφονίες όπως αυτή της Ευτυχίας, είτε με καταναγκαστικές αυτοκτονίες για να αποφευχθεί η ανέχεια, είτε με καταδίκες άρρωστων ανθρώπων σε θάνατο χωρίς φάρμακα και περίθαλψη, ο κατάλογος των «θυμάτων της κρίσης» όλο και μεγαλώνει με το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων να αγκαλιάζει τα φτωχά προάστια, τις ρημαγμένες από την ανέχεια γειτονιές, τους φτωχοδιάβολους της επικράτειας. Η ιστορία, ωστόσο, έχει καταδείξει ότι ανεξάρτητα από το εκάστοτε πρόσχημα η προοπτική της εξουσίας είναι ο θάνατος.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυρίαρχη δημαγωγία να πείσει τις υποτελείς τάξεις ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος, η πραγματικότητα την αμφισβητεί πεισματικά. Από τη μία οι «ευαίσθητοι» φορείς υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καθεστωτική αριστερά προσπαθούν να εγκλωβίσουν την κοινωνική δυσφορία σε διορθωτικούς θεσμούς, ισχυριζόμενοι ότι δεν φταίει η αστική δημοκρατία αλλά η κακή της εφαρμογή. Από την άλλη το κράτος δολοφονεί υπηκόους του στο όνομα του «ξεπεράσματος της κρίσης», εξοντώνει μετανάστες στα θαλάσσια σύνορα και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για την υπεράσπιση του «εθνικού κορμού», θάβει ζωντανούς σε φυλακές υψίστης ασφαλείας όσες και όσους αντιστέκονται, σπέρνει τον εφιάλτη του φασισμού ανάμεσα στους φτωχούς.

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να γίνει απλώς καλύτερος. Πρέπει να ανατραπεί από τα θεμέλιά του. Στην εξατομίκευση απαντάμε με αλληλεγγύη. Στις ιεραρχίες απαντάμε με αυτοοργάνωση. Στην απάθεια και τη μοιρολατρία απαντάμε με αντίσταση και αγώνα.

Θέλουνε να συνηθίσουμε το θάνατο

Θέλουμε η ζωή μας να περάσει από πάνω τους

Κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι)
Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός (πάρκο Τρίτση)
Κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω)
Θερσίτης (Ίλιον)

 

Την ώρα που μάθαμε για την κοινή ανακοίνωση των 4 συλλογικοτήτων, πέσαμε εμβρόντητοι πάνω στο παρακάτω δημοσίευμα:

Κρατικές επιδοτήσεις συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ θα απολαύσουν μέχρι το 2020 οι ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας, με την εφαρμογή του περιβόητου μηχανισμού της «αντιστάθμισης» του κόστους αγοράς δικαιωμάτων ρύπων που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

 

Η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας έτσι ένα επίμονο αίτημα των εγχώριων βιομηχάνων, οι οποίοι επαναφέρουν διαρκώς τις απειλές για λουκέτα ενεργοβόρων εργοστασίων και απολύσεις εφόσον δεν υλοποιηθούν μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους.

 

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά την ενίσχυση με περίπου 20 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για την περίοδο 2013-2020 των ενεργοβόρων επιχειρήσεων (χαρτοβιομηχανία, κλωστοϋφαντουργία, μεταλλουργία, τσιμεντοβιομηχανία κ.ά.), προκειμένου να «αντισταθμίσουν» το αυξημένο κόστος ενέργειας που πληρώνουν λόγω της υποχρεωτικής αγοράς δικαιωμάτων ρύπων. Τα κονδύλια θα προέλθουν από τα έσοδα που έχει το Δημόσιο από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία μέχρι σήμερα χρηματοδοτούν το Πράσινο Ταμείο και τον ειδικό λογαριασμό που διαχειρίζεται ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ). Για τη χορήγηση των ενισχύσεων δεν υπάρχει κανένας όρος όπως λ.χ. η δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν θέσεις εργασίας κ.ά. Το μέτρο αποτελούσε αίτημα της βιομηχανίας εδώ και πολλούς μήνες, καθώς, παρ’ ότι αποτελεί έμμεση μορφή κρατικής ενίσχυσης, αξιοποιείται ευρέως στην υπόλοιπη Ευρώπη και καλύπτεται από ευρωπαϊκή Οδηγία.

 

Το αίτημα που είχε υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση είχε σκοντάψει δύο φορές στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε τελικά τον φάκελο στα μέσα Ιουλίου. Αγνωστο παραμένει πότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην πράξη, καθώς απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τη μεθοδολογία και τις λεπτομέρειες του μέτρου.

http://www.efsyn.gr/?p=220534

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: