Easymail, ανακάλεσε απόλυση μετά από μαζική παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας

Στις 12 Ιουνίου η εταιρία παροχής υπηρεσιών EASYMAIL που έχει ως αντικείμενο την ταχυδρόμηση – ταχυμεταφορά , προχώρησε στην απόλυση του συνάδελφου και μέλους της ΑΠΕΤΤ Νίκο Σ. χωρίς να του εξηγήσουν τον λόγο.

Τα αφεντικά της EASY MAIL, διάλεξαν να διώξουν ένα συνάδελφο που ήταν από τους πρώτους στο ανθρώπινο δυναμικό της, που δεν είχε φέρει προβλήματα , που εργαζόταν με σύμβαση αορίστου χρόνου και απολύθηκε πριν να κλείσει χρόνο μέσα στην εταιρία αυτή και αποκτήσει το δικαίωμα της αποζημίωσης , χωρίς φυσικά αυτή ( η αποζημίωση) να είναι το μόνο ζητούμενο που θέλουμε να αναδείξουμε από αυτή την απόλυση.

Στην τριμερή που έγινε στην επιθεώρηση εργασίας στην Καλλιθέα στις 25/7 (μετά την αναβολή της λόγο απεργίας της ΑΔΕΔΥ 9/7), παρευρέθη η εργοδοσία, παρουσία και του δικηγόρο της, παρών στο πλευρό του συναδέλφου έδωσαν εργατικά σχήματα ,σωματεία και λαϊκές συνελεύσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκεί βρέθηκε και η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!

Συνομολογήθηκε από τα δυο μέρη ότι η απόλυση του δεν είχε να κάνει για τα εργασιακά του καθήκοντα ή για την συμπεριφορά του μέσα στην εργασία του αλλά και προς τους πελάτες της. Η εργοδοσία επικαλέστηκε οικονομοτεχνικούς λόγους γι αυτή την απόλυση, ανέφερε ότι η δουλειά έχει σκαμπανεβάσματα, κάτι που καταρρίφτηκε πολύ εύκολα από τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ που έχουν καταγραφεί νέες προσλήψεις εξωτερικών υπαλλήλων από την εταιρία μετά από αυτή.

Στην πρόταση της επιθεώρησης να βρεθεί λύση και να επιστρέψει ο συνάδελφος στην εργασία του γιατί είναι και ο μόνος που εργάζονταν στην πενταμελή οικογένεια αλλά και από το γεγονός ότι υπάρχει θέμα σαθρότητας με τον λόγο που επικαλέστηκε η εταιρία – λέμε εμείς – για την απόλυση, η εργοδοσία ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και να απαντήσει στην επόμενη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 31/7.

Στην νέα τριμερή που έγινε η εργοδοσία δεσμεύτηκε για την επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία με τους ίδιους όρους και τα ίδια δικαιώματα.

Παρά την θετική έκβαση της επιθεώρησης, εμείς σαν σχήμα δεν πειστήκαμε πως η απόλυση έγινε για οικονομοτεχνικούς λόγους όπως επικαλέστηκε η εταιρία μέχρι τέλους, μιας και αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο από την ίδια την τριμερή.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στο πλευρό του Νίκου ήταν εκπρόσωποι από την Β ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, την ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, την ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ , την ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, το ΣΕΦΚ, το σωματείο της WIND, τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ , την ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ,την ΣΒΕΟΔ και την ΑΠΕΤΤ, όπου όλοι δήλωσαν ότι θα σταθούν αλληλέγγυοι…

 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ , ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

 

Αθήνα 12 Αυγούστου 2014

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

 https://athens.indymedia.org/post/1529857/

Επισημαίνουμε πως για πολλοστή φορά έχουμε θετικό παράδειγμα από την παρέμβαση αλληλέγγυων υπέρ εργαζομένων που χάνουν δουλειές και αδικούνται από αφεντικά.

Η αλληλεγγύη είναι τό όπλο μας.

Εκεί που χάνεται μιά θέση εργασίας είναι απώλεια για όλη την εργατική τάξη.

Η αλληλεγγύη μας πρέπει να είναι δεδομένη και έμπρακτη σε κάθε εργατική διεκδίκηση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: