Η Coca Cola ζητάει ένα εκατομμύριο από τους απεργούς

Με νέα αγωγή εναντίον 28 συνολικά ατόμων και την προκλητική απαίτηση να καταβάλλουν  οι απεργοί-εργαζόμενοι  ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης», επέστρεψε στο προσκήνιο η  πολυεθνική Coca Cola μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κρίνει ως νόμιμο το μποϊκοτάζ της Αμίτα, Φάντα, Κόκα Κόλα, νερό ΑΥΡΑ κλπ. με το σκεπτικό ότι «αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού» και θεωρείται «νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης», όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 14 του Συντάγματος.

Η νέα προκλητική αγωγή της πολυεθνικής  αποσκοπεί αφενός στην τρομοκράτηση των εργαζομένων για να εγκαταλείψουν το δίκαιο αγώνα τους, από την άλλη αμφισβητεί  την  απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που απορρίπτει την προσπάθεια επιβολής  ασφαλιστικών μέτρων με βασικό  αίτημα την απαγόρευση του μποϊκοτάζ.
Σύμφωνα με την εκδοχή της Coca Cola «δε θα μπορούσε να είναι ανεκτή μια άποψη ότι το «μποϊκοτάζ» των προϊόντων μας αποτελεί πρόσφορο μέσο πίεσης για την ευδοκίμηση των αιτημάτων των πρώην υπαλλήλων μας, δηλαδή για να «ξαναλειτουργήσει» το εργοστάσιο παραγωγής μας στη Θεσσαλονίκη, και τούτο διότι είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση της εταιρείας μας ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει…».
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά: Τα golden boys της Coca Cola αντί να ονειρεύονται υψηλά bonus απολύοντας εργαζόμενους και κλείνοντας εργοστάσια, να αναλογιστούν ότι από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας που  εξυπηρετούσε  το  εργοστάσιο  της  Θεσσαλονίκης,  η πολυεθνική   εταιρεία αποκόμισε τεράστια κέρδη.
Το εργοστάσιο αυτό μπορεί και πρέπει να επαναλειτουργήσει. Μέχρι να  συμβεί αυτό  θα  συνεχίσουμε τον δίκαιο  αγώνα  μας  και  καλούμε όλους του καταναλωτές να συμμετέχουν  στο  ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ  των  προϊόντων:  coca cola, Fanta, Amita, Sprite.
H «εταιρεία» που ζητάει αυτά τα παράλογα χρήματα από απολυμένους και άνεργους πρώην εργαζόμενους, σίγουρα δεν σκέφτεται να τα επενδύσει σε κανένα σχολείο, όπως συνηθίζει να διαφημίζει κάθε τόσο, αλλά να συντρίψει τον αγώνα τους. Αν και σαν συλλογικότητα αδιαφορούμε αν θα λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο, δεν παύουμε να υποστηρίζουμε το μποϋκοτάζ ενάντίον των προϊόντων τους, που παράγονται και φορολογούνται αλλού αλλά πωλούνται εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: