Φούρνος του «Λάμπρου», ενημέρωση από τη σημερινή πορεία

Δυό διμοιρίες μπατσοκοπρόσκυλα με δύο κλούβες και πολύ ασφαληταριό

απέναντι σε αλληλέγγυους που διαδήλωσαν στο κάτεργο «φούρνος του Λάμπρου» στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αλληλέγγυους, οι μπάτσοι έκλεισαν τον κόσμο στο πεζοδρόμιο ενώ φανάζονταν συνθήματα «Φέρτε πίσω τα δεδουλευμενα,τζάμπα δε δουλέψαμε ποτέ+για κανένα» και «Στο Φούρνο του Λάμπρου τα πάντα είναι φτηνά,ατέλειωτα ωραρια κι απλήρωτη δουλειά». Αυτή την ώρα ανοίγει η Αγίου Δημητρίου και ο κόσμος επιστρέφει στο εργατικό κέντρο.

 

 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκε στο φούρνο του Λάμπρου όπου οι διαδηλωτές συνάντησαν μία διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά στο φούρνο και μία στο μέσο της Αγ. Δημητρίου. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Υπενθυμίζεται πως η παράσταση διαμαρτυρίας στον «Φούρνο του Λάμπρου» διοργανώνεται από την Επιτροπή Αλληλεγγύης των απολυμένων -εργαζομένων του φούρνου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν εδώ και μήνες τα δεδουλευμένα τους, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα νυχτερινά μεροκάματα  καταγγέλοντας παράλληλα ανασφάλιστη εργασία και την μη καταβολή δώρων γιορτών και επιδομάτων αργίας. Όπως αναφέρουν ακόμη η εργοδοσία προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, παρουσιάζοντας τις συνθήκες εργασίας ως παραδεισένιες και την επιχείρηση ως μικρή και αθώα πράγμα που, όπως λένε,  είναι ψέμα.

 

http://alterthess.gr/content/se-exelixi-i-sygkentrosi-sto-foyrno-toy-lamproy-paroysia-dimoirion-ton-mat

 

 

Η υπόθεση με αυτο το φούρνο είναι μιά ακόμη  συνηθισμένη περίπτωση εκμετάλλευσης εργαζόμενων. Περισσότερα στο παρακάτω:
Δεκτή έγινε από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση επτά εργαζομένων στο «Φούρνο του Λάμπρου» για επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης επί κινητής και ακίνητης περιουσίας του  ιδιοκτήτη του φούρνου.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης των εργαζομένων-απολυμένων στο «φούρνο του λάμπρου» το Δικαστήριο, παρά τις αντίθετες αιτιάσεις του εργοδότη, αναγνώρισε ότι υπήρχε εργασιακή σχέση ανάμεσα τους εργαζομένους και τον εργοδότη. αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι παρείχαν ανασφάλιστη εργασία, και ότι ο εργοδότης τους οφείλει δεδουλευμένα, νυχτερινά, δώρα, αποδοχές αδείας και επιδόματα αδείας κλπ. Επίσης αναγνωρίζοντας το ύψος των απαιτήσεων τους  επέβαλε συντηρητική κατάσχεση επί κινητής και ακίνητης περιουσίας του εργοδότη για το ποσό των 80.000 (ογδόντα χιλιάδων) ευρώ, ώστε να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων.
Τους προηγούμενους μήνες η «επιτροπή αλληλεγγύης των εργαζομένων απολυμένων» στον «φούρνο του λάμπρου» αλλά και άλλες συλλογικότητες πραγματοποιούσε πλήθος διαμαρτυριών καταγγέλοντας συνθήκες γαλέρας χωρίς πλήρη ένσημα, με ελαστικά ωράρια χωρίς επιδόματα κ.λπ.

http://alterthess.gr/content/nea-dikastiki-niki-ton-ergazomenon-kata-toy-foyrnoy-toy-lamproy

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: