Αναζητείται ο διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας μετά από μήνυση εργαζόμενου

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν το Σάββατο το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με προσαγωγές εργαζομένων, μηνύσεις και αναζήτηση του διευθυντή του σταθμού για σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όλα συνέβησαν  όταν εργαζόμενη στον σταθμό η οποία είχε απολυθεί αλλά δικαιώθηκε δικαστικά, με την 2811/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προσπάθησε να αναλάβει τα καθήκοντα της στον σταθμό με βάση την σχετική απόφαση.

Παρά το γεγονός πως ο σταθμός δέχθηκε την απόφαση και την αποζημίωσε οικονομικά -υπό τον φόβο της κατάσχεσης υποστηρίζει η πλευρά της- δεν δέχθηκε την επιστροφή της στην θέση που κατείχε, όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Όταν η δημοσιογράφος πήγε  για να εργασθεί, ενημερώθηκε πως υπήρχε άλλη βάρδια με εντολή να μην επιτρέψει αλλαγές στο πρόγραμμα.

Τότε η δημοσιογράφος δια του δικηγόρου της κατέθεσε μήνυση εναντίον του διευθυντή του Ρ/Σ για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Η μήνυση αφορούσε και όσους, δημοσιογράφους και ηχολήπτες , θα εμπόδιζαν την εργασία της.

Αποτέλεσμα αυτής της καταστάσεως ήταν να προσαχθούν στο Α.Τ. Ομόνοιας για περίπου μια ωρα, τα πρόσωπα που είχαν βάρδια στην θέση της δημοσιογράφου και να αναζητείται ο διευθυντής του σταθμού της Εκκλησίας.

Μάλιστα μέχρι τις πέντε το απόγευμα ο σταθμός αντί για δελτία ειδήσεων μετέδιδε μουσική.

Οπως δήλωσε  ο δικηγόρος της απολυμένης δημοσιογράφου  Γεωργακόπουλος

«Η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε ότι κατά την απόλυση της δημοσιογράφου, ο ραδιοφωνικός σταθμός άσκησε καταχρηστικά το δικαίωμα του για την απόλυση αφού δεν τήρησε τα επιβαλλόμενα κριτήρια, υπηρεσιακά και κοινωνικά. Κατόπιν τούτου και εφόσον απορρίφθηκε το αίτημα του σταθμού για προσωρινή εκτέλεση της απόφασης, ήταν μονόδρομος η διασφάλιση εκτέλεσης της απόφασης με την εφαρμογή των προβλεπόμενων ποινικών διατάξεων. Το μήνυμα από την ανωτέρω απόφαση είναι σαφές και επιτάσσει σε όποιους εργοδότες θέλουν να απολύσουν εργαζόμενους επειδή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να τηρούν κατά την επιλογή των απολυτέων τα προβλεπόμενα από την πάγια νομολογία των δικαστηρίων κριτήρια».

Η είδηση μεταδόθηκε μόνο από ένα μέσο το dogma.gr που ειδικεύεται σε ειδήσεις από παπάδες, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή ούτε και διαψεύστηκε. Το αναρτούμε με σχετική επιφύλαξη.

Οσο για το διεθυντή και τα αφεντικά με ράσα που κρύβονται πίσω του, απλά θα περιμένουμε την εμφάνισή τους μόλις περάσει ο χρόνος του αυτόφωρου αδικήματος.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: