Τεχνοεκδοτική, επίσχεση τριών εργαζομένων αποκαλύπτει κάτεργο εργασίας

Συνάδελφοι

Συνεργάτες

Πρόεδροι και μέλη δ. σ. δημοσιογραφικών ενώσεων

Με την παρούσα επιστολή, εμείς οι υπογράφοντες, επαγγελματίες δημοσιογράφοι και μέλη δημοσιογραφικών ενώσεων, εργαζόμενοι και αρχισυντάκτες σε τρία εκ των μηνιαίων περιοδικών της εταιρείας  Τεχνοεκδοτική, ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή απλήρωτων αλλά  δεδουλευμένων αποδοχών. Όπως είναι φυσικό, δεν προσερχόμαστε στο γραφείο.

Η εργοδοσία της εταιρείας Τεχνοεκδοτική, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, παρά τις επιστολές που της έχουμε κοινοποιήσει και παρά τη δέσμευσή της απέναντι σε πρόεδρο δημοσιογραφικής ένωσης (Θ. Μπερεδήμας, ΕΣΠΗΤ) ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τα γραφεία της εταιρείας, ύστερα από παράκλησή μας, αρνείται να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της. Με την πολιτική των πενιχρών ποσών που καταβάλει έναντι μισθών, διαφορετικά ανά εργαζόμενο, χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς παραστατικά και με αγοραίο τρόπο, η εν λόγω εταιρεία έφτασε να μας χρωστάει σήμερα από 3 μέχρι και 4 μισθούς-πολύ περισσότερα σε άλλους εργαζόμενους άλλων τμημάτων της.

Όπως καταλαβαίνετε, υπό τις παρούσες συνθήκες κι έχοντας οικογένειες οι οποίες περιμένουν από εμάς να ζήσουν, είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να παριστάνουμε τους «εργαζόμενους» και να προσφέρουμε «εθελοντική» εργασία, προκειμένου να κυκλοφορούν οι τίτλοι της εταιρείας και να παριστάνουν οι ιδιοκτήτες της,  τους «επιχειρηματίες» και τους «εκδότες».

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων, οι «έναντι μισθού» άτακτες προκαταβολές και η παρατεταμένη «ομηρεία» μας, η οποία για τους υπογράφοντες την παρούσα επιστολή ξεκίνησε ήδη από τα τέλη του 2012, είναι ένα, το σημαντικότερο ίσως, αλλά όχι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην άσκηση των δημοσιογραφικών καθηκόντων μας.

Η εταιρεία πάσχει από έλλειψη σημαντικών υποδομών (απουσία γραμματείας, τηλεφωνικού κέντρου και τηλεφωνικών γραμμών, απουσία λογιστηρίου, απουσία οργανωμένου ατελιέ και φωτογράφου κ.ά.), οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ κάτω του μέσου όρου (έλλειψη κλιματισμού και θέρμανσης),  ενώ εμφανίζει αδυναμία στο να ανταποκριθεί ακόμα και στις πλέον βασικές υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες της (έγκαιρη έκδοση και αποστολή τευχών σε διαφημιζόμενους και συνδρομητές, αποστολή τευχών σε ad hoc συνεργάτες, κάλυψη χορηγικών υποχρεώσεων κ. ά.). Η εταιρεία δεν  καταβάλει τα χρωστούμενα ούτε καν σε αυτούς που «οικειοθελώς» έχουν αποχωρήσει ή έχουν απολυθεί τα τελευταία χρόνια αποδεκατίζοντας το δυναμικό της.

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας και σας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, την αξιοπρεπή άσκηση των καθηκόντων μας και την υπεράσπιση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων που παραβιάζονται βάναυσα από την εργοδοσία της Τεχνοεκδοτικής.

Οι αρχισυντάκτες

Θανάσης Αντωνίου [Logistics & Management]

Νίκος Μήττας [Car & Truck]

Μιχάλης Σταθακόπουλος [Ecotec]

  http://left.gr

 

Εχει συμφωνηθεί τριμερής συνάντηση εργαζομένων και εργοδοσίας, στην Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι κι έχουν κληθεί εκτός από το δικηγόρο των εργαζομένων και ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: