Μετά τις εκλογές θα πάμε παραλία ή μήπως είναι νωρίς ακόμα?

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος, χωρίς να εισφερθεί τίποτα το καινούργιο. Γιατί, βέβαια, δεν είναι καινούργιο τα περί σεξ καλαμπούρια του Σαμαρά, που διέρρευσε στη μιντιακή πιάτσα η ΝΔ, ούτε οι παπαριές που λέει το ένα ή το άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το ακροατήριο και τα ερωτήματα που δέχεται.

Ετσι όπως εξελίχθηκε και αυτή η fast track προεκλογική περίοδος, χωρίς επί της ουσίας συζήτηση, με τα κόμματα του νέου δικομματισμού να ξεσκονίζουν σε καθημερινή βάση τις δηλώσεις κάθε στελέχους του αντίπαλου και να προσπαθούν να του αμαυρώσουν την εικόνα και με τα μικρότερα κόμματα να προσπαθούν απλώς να σώσουν την παρτίδα, διαφημίζοντας την ικανότητά τους ως κυβερνητικών μπαλαντέρ, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πως οι εκλογές είναι το πανηγύρι του ψεύδους….

Το ξέρουμε πολύ καλά ότι σύντομα θα γεμίσει και πάλι η χώρα με… κοψοχέρηδες. Μπορεί να έχουμε και πάλι απεργιακή έξαρση, διαδηλώσεις, συγκρούσεις. Παρά την ηττοπάθεια, η οργή βράζει και η διάψευση των ελπίδων μπορεί να τη φουντώσει και να τη μετατρέψει σε δύναμη αφύπνισης.

Αυτό το έργο, όμως, το έχουμε δει πολλές φορές. Σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά με τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά. Η εργατική τάξη αισθάνεται πως την κορόιδεψαν, αγανακτεί, εξεγείρεται, η κίνησή της στους δρόμους όμως γίνεται με καθορισμένες νόρμες που την καθιστούν προβλέψιμη και ελεγχόμενη.
Στο μεταξύ, το σύστημα ετοιμάζει τις πολιτικές του εφεδρείες, οι οποίες έρχονται να αγκαλιάσουν την οργή μέχρι να την πνίξουν.
Αυτός ο σισύφειος κύκλος επαναλαμβάνεται αδιάλειπτα, γιατί από τον κοινωνικό και τον πολιτικό στίβο δεν απουσιάζει η οργή, αλλά η ταξική της αποτύπωση. Δεν απουσιάζει η πολιτική, αλλά η επαναστατική πολιτική. Δεν απουσιάζει η κινητοποίηση, αλλά ο συνειδητός ταξικός αγώνας.

http://www.eksegersi.gr

 

…Ακόμα και κάποιοι συριζαίοι όπως ο Κατρούγκαλος που εκτιμώ πρέπει να πω για παράδειγμα λέγαν πολύ καιρό τώρα ότι χωρίς ενεργό μαζικό λαϊκό κίνημα μια κυβέρνηση συριζα θα αποτύχει. Κάποιοι άλλοι άρχισαν να το ψελλίζουν μόλις λίγους μήνες πριν της εκλογές, ενώ καλλιεργούσαν με κάθε τρόπο την ανάθεση. Προς την κατεύθυνση αυτή (όχι για να πετύχει ο συριζα) αλλά για να πάρουμε οι εξουσιαζόμενοι όσα μας ανήκουν, ελάχιστοι εργάζονται, αποκοιμισμένοι ήδη οι περισσότεροι/ες απ’ τη μέθη της νίκης (λαμβάνοντας υπόψη ότι δε βλέπω θυμό ότι θα συγκυβερνήσετε με φασίστες). Ελάχιστοι. Οι περισσότεροι/ ες αναρχικοί/ ες , αρκετοί/ ‘ες απ’ την ανταρσυα, εεκ και λοιπούς, ελάχιστοι/ ες απ’ το συριζα και ακόμα λιγότεροι απ’ τους πράσινους που μπορείς να τους πεις « κινηματικούς».   Έτσι όμως το δίχρονο το πολύ διάλειμμα συριζα θα γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία και θα πάμε 50 χρόνια πίσω με εθνοσωτήρια κεντροδεξιά που θα ανανήψει. Το καταλαβαίνετε;

https://athens.indymedia.org/post/1538956/

 

 

 

Σε κείμενο που «ανέβηκε» στις 7/1/2015, με τίτλο «προεκλογικές προβλέψεις», είχαμε καταθέσει τις προβλέψεις μας για τις εκλογές. Προβλέψεις που επαληθεύτηκαν σε τεράστιο ποσοστό (πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, συντριβή Σαμαρά, τρίτο κόμμα οι ναζί) αφού είχαν σαν προεκλογική βάση εκτίμησης τη λογική, το αστείο πνευματικό επίπεδο του έλληνα, την κατάντια του ανθρώπινου είδους, δηλαδή τα κομματόσκυλα και το ρεαλισμό. Λέγαμε για παράδειγμα ότι:

«Το ζητούμενο είναι η διαφορά που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απο τη ΝΔ. Εδώ τα πράγματα είναι απλά: Αν οι περήφανοι έλληνες δώσουν πάνω απο 5-6% στους ναζί, (κάτι πολύ πιθανό) τότε η ΝΔ θα γνωρίσει τη συντριβή. Ο Σαμαράς ξέρει ότι οι ναζί είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που μπορεί να του φέρει κάποιες ψήφους, αφού πέρα απο τα γεροσάψαλα και τους πνευματικά ανάπηρους κατοίκους που κατοικούν (κυρίως) στην ελληνική πλευρά της Μακεδονίας, δεν υπάρχουν εφεδρείες για τον ακροδεξιό συνομιλητή του Θεού. Για αυτό έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε σοβαρή Χρυσή Αυγή, για αυτό οι δηλώσεις για «λαθρομετανάστες», για αυτό και το γλύψιμο στους μπάτσους. «

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χαθεί μέσα σε ελάχιστο διάστημα, αφού οι περισσότεροι ψηφοφόροι του δεν έχουν καμία σχέση με αριστερή νοοτροπία και άλλα τέτοια ρομαντικά, απλά θέλανε να ξεφορτωθούνε τους καθυστέρακες ακροδεξιούς με τα αστεία ονόματα που είχε μαζέψει ο συνομιλητής του χριστιανικού θεού. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τον απίστευτο πανικό που θα προκύψει στην πρώτη υποψία «όχι» απο μεριάς δανειστών, αν και θεωρούμε ότι η οικονομική κατάσταση είναι δεδομένη για όλους.

Για την απάτη των δημοσκοπήσεων θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει σοβαρος άνθρωπος που να τις πιστεύει. Για παράδειγμα, πρέπει να είσαι απο άλλο πλανήτη για να πιστεύεις ότι η ΝΔ, που στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 πήρε 29% χωρίς να είναι κυβέρνηση, θα μπορούσε να πάρει πάνω απο 30% στις φετινές εκλογές σαν κυβέρνηση που διέλυσε τα πάντα. Επομένως, οι γελοίες δημοσκοπήσεις που δίνανε ΝΔ πάνω απο 30% και 32% είναι μόνο για τα πανηλίθια γεροσάψαλα και τους τσιμεντόλιθους που κατοικοεδρεύουν κυρίως στις περιοχές της ελληνικής πλευράς της Μακεδονίας και επιμένουν να νομίζουν ότι βρισκονται στο 1940.

Βέβαια, το αποτέλεσμα της ΝΔ 27,8% είναι τρομακτικό υψηλό ακόμα και για τη χώρα που η βλακεία κουμαντάρει τα πάντα, αλλά στο βασίλειο του Ελλαδιστάν όλα είναι πιθανά. Τα υπόλοιπα εκλογικά αποτελέσματα ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενα για τα ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τους ΑΝΕΛ και φυσικά οι ναζί κατέκτησαν την τρίτη θέση. Λέγαμε στο κείμενο με τις προβλέψεις μας:

«Απο εκεί και πέρα, οι ναζί είναι το φαβορί για την τρίτη θέση, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό. Το συγκριτικό πλεονέκτημα των ναζί σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της τρίτης θέσης, είναι πως έχουν μία σταθερή εκλογική βάση, δηλαδή μπάτσους, μπατσόφιλους, μπράβους, μαφιόζους και υποτακτικούς ελληνοσημαιάκηδες. Αυτοί θα ψηφίζουν τους ναζί ότι και να γίνει, ενώ ακόμα και αν πάνε σε άλλο κόμμα πάλι φασίστες θα είναι, οπότε καλύτερα να είναι όλα τα σκατά μαζεμένα σε ένα βόθρο και να βλέπουμε καθημερινά το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας χωρίς να έχουμε ψευδαισθήσεις»   

Κάποιοι αφελείς επιμένουν να συνεχίζουν την αδιέξοδη και ανούσια κουβέντα για το αν οι ψηφοφόροι των ναζί είναι ναζί. Δεν μας ενδιαφέρει τι είναι, αν και ξέρουμε ότι όλοι είναι χαζοί, μας ενδιαφέρει τι κάνουν και αυτό που κάνουν είναι να υποστηρίζουν τη ναζιστική δράση και να επιδιώκουν να ξεθάψουν το πτώμα του ναζισμού. Επομένως, τα ορφανά του χίτλερ και ΟΛΟΙ οι υποστηρικτές τους πρέπει να τσακιστούν απο την οργανωμένη δράση των απο κάτω και να γυρίσουν στον πάτο του πηγαδιού….
http://imf-fuck-off.blogspot.gr/2015/01/blog-post_26.html

 

Δεν έχουμε αυταπάτες για την πορεία των πραγμάτων.

Οι παραπάνω σκιαγραφούν την κατάσταση από διαφορετικές οπτικές αλλά συμφωνούν στα βασικά, έρχεται η εποχή της αριστερής ανάθεσης και πρέπει να εξοφληθούν γραμμάτια. H εξωκοινοβουλευτική αριστερά όμως έπαθε μεγάλη ήττα.  Ετσι, κόμματα σαν το ΕΕΚ έριξαν το φταίξιμο στην οικονομική κρίση, ενώ το μικρό super-market ιδεών της Ανταρσυα ακόμη ψάχνεται.

…Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν προειλημμένη απόφαση κι όχι αποτέλεσμα του ελλείμματος 2 εδρών για την επίτευξη αυτοδυναμίας. Εάν προχωρούσε, όπως είχε λαϊκή εντολή, σε συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση όλα τα άλλα, ιδιαίτερα τα μικρά – και πιεσμένα- κοινοβουλευτικά κόμματα που θα είχαν την ευθύνη μιας νέας προσφυγής τις κάλπες εάν δεν δίνανε έστω ψήφο ανοχής. Το ίδιο το ΚΚΕ θα βρισκότανε κάτω από την πίεση της ίδιας της βάσης του ενάντια στην πεισματική του άρνηση συνεργασίας για χάρη της γραφειοκρατικής του αυτοσυντήρησης. Αλλά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μπορούσε δεν ήθελε. Προτιμούσε έναν σάπιο συμβιβασμό με την ακροδεξιά “αντιμνημονιακή” ουρά της αστικής τάξης σαν πρώτο δείγμα γραφής για έναν ευρύτερο κι ακόμα πιο σάπιο συμβιβασμό που ελπίζει (ματαίως) να έχει με τα αφεντικά, ντόπια και ξένα, με τους “πιστωτές”, την ΕΕ, το ΔΝΤ….

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΕΕΚ

 

Για μας ήταν αναμενόμενη η σύμπραξη συριζαίων με τους ακροδεξιούς ψεκασμένους της ΑΝΕΛ. Ηδη, το άλλο μεγάλο super market πολιτικών ιδεών εκεί έδειξε τη γραφή του συνθέτοντας κυβέρνηση από πασόκους σαν τον Κουρουμπλή και το Σγουρίδη, πρώην κνίτες, πρώην ότι νάναι, μέχρι και συζυγικά ζεύγη σαν το Δρίτσα και τη συμβία του. Καμία έκπληξη για κανέναν μέχρι εδώ, αφού το Μπομπολοκόμα απλά έπρεπε να πεταχτεί στη γωνία προς αυτοδιάλυση, όπως και έγινε ήδη με τη ΔΗΜΑΡ.

Η έκπληξη προϋπάρχει ήδη, από την προεκλογική περίοδο, όταν αναρχικοί υποστήριζαν ανοιχτά το κυβερνών κόμμα, αλληθωρίζοντας σε ξαναζωντάνεμα καταλήψεων, βελτίωση νόμων του κράτους για τις φυλακές ή ελαχιστοποίηση της μπατσικής καταστολής, είναι αυτό που αλλού γράφεται σαν «το λιγότερο χειρότερο».

Οι ίδιοι οι συριζαίοι δεν έχουν κόσμο στα κινήματα, που φαίνεται πως τους βολεύει τελικά. Εκμεταλλευόμενοι τη λογική του ώριμου φρούτου που θα πέσει κάποτε, απλά περίμεναν τη φθορά των πασοκοδεξιών που επιταχύνθηκε από γελοίες αποφάσεις τους όπως με τον ΕΝΦΙΑ. Πλέον δεν έχουν και πολλά να επαναφέρουν, στα κινήματα αρκούν να ικανοποιηθούν  μερικοί εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθαρίστριες του υπ. οικονομικών, που είναι ελάχιστοι μπροστά στα 1,8 εκατ. ανέργων και πολλών ακόμα ελαστικά απασχολούμενων.

Η λογική τους θα είναι απλή, παζάρι και κωλοτούμπα μέχρι αηδίας, αρκεί να ικανοποιηθεί έστω ελάχιστα ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Περιμένουμε λοιπόν ένα καθεστώς όπως όλα τα άλλα, που θα λειτουργεί με μπάτσους, καταστολή και αποφάσεις τόσο μπερδεμένες που κανείς δεν θα βγάζει άκρη τι γίνεται. Η διγλωσσία τους έχει επισημανθεί άλλωστε εδώ και χρόνια, ενώ η οπτική που έχουν για τα πράγματα είναι τουλάχιστον 20ετίας.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: