38% μειώσεις μισθών στη Nestle

Σε μειώσεις μισθών, που ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και 38%, προχωρά η επιχείρηση «Nestle». Οι μειώσεις άρχισαν την περασμένη Δευτέρα από το εργοστάσιο παγωτού της επιχείρησης στον Ταύρο και συνεχίστηκαν στις αποθήκες της στον Ασπρόπυργο, όπου οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Η εργοδοσία έχει επιβάλει εκ περιτροπής 2ήμερη και 3ήμερη εργασία στους εργάτες παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην έχουν βιβλιάριο ασθενείας λόγω μειωμένων ενσήμων και να μη δικαιούνται επίδομα ανεργίας, απέλυσε καθαρίστριες και εργαζόμενους στη διανομή ψυγείων, και τους επαναπροσέλαβε μέσω εργολάβου με τα μισά λεφτά!

Επίσης, στα εργοστάσια του ομίλου είναι καθεστώς η δουλειά – λάστιχο και  γίνονται μπαλάκι οι εργαζόμενοι ανάμεσα στο εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο και στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα, προκειμένου να μη γίνονται νέες προσλήψεις προσωπικού. Σε ό,τι αφορά τους αντιπρόσωπους – διανομείς παγωτού, έχει διακόψει τις συμβάσεις με πολλούς και «ψαλίδισε» το ποσοστό κέρδους σε όσους παρέμειναν.

Σημειώνουμε ότι η «Nestle» είναι η πρώτη εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως με πωλήσεις το 2013 πάνω από 75,6 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα, η εταιρεία είχε καθαρά κέρδη 32,67 εκατ. ευρώ τη διετία 2011 – 2012. Οπως καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών της Αττικής, «για να πετύχει την κερδοφορία αυτή, προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργατικά ατυχήματα, δουλειά για λίγους μήνες το χρόνο και πολλές από αυτές σε θέσεις μαθητείας δηλαδή με μισθούς ψίχουλα».

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Τροφίμων και του κλαδικού Συνδικάτου έκανε τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο του Ταύρου, καλώντας τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να μην υπογράψουν τις μειώσεις. Επίσης, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15/2, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ανασύνταξη από το http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8313667

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: