Κυριακή 5 Απρίλη, είναι αργία και απεργία μαζί

12Eίναι μία από τις επτά Κυριακές για τις οποίες έχει νομοθετηθεί (ν. 4177/2013) η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.  Απόφαση για απεργία στις 5 Απρίλη πήρε σε χτεσινή συνεδρίαση το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

 

Ηδη μια σειρά σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων σε όλη τη χώρα έχουν πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία στις 5 Απρίλη ενάντια στη μεθοδευμένη από την προηγούμενη ξεπουλημένη κυβέρνηση απόφαση με νόμο, που η τωρινη διατηρεί.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, Ρόδου, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Χανίων, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας, και τα επιχειρησιακά σωματεία «LIDL» Ν. Αττικής, «Πράκτικερ Ελλάς» και «Αρβανιτίδη».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Αριστοτέλους, ενώ οργανώνει γενική συνέλευση την Κυριακή 29 Μάρτη στις 6 μ.μ. Η γενική συνέλευση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα σε δύο σημεία της πόλης, δυτικά και ανατολικά.

Πολλά ακόμη σωματεία οργανώνουν συγκεντρωσεις και συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.

One Comment to “Κυριακή 5 Απρίλη, είναι αργία και απεργία μαζί”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: