Καταλήψεις υπηρεσιών του ΟΓΑ από αγρότες

κατάληψη ογα   Σε συμβολική κατάληψη του περιφερειακού καταστήματος του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, προχώρησαν οι αγρότες, ενώ ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται και στην υπόλοιπη χώρα και παρέμειναν έως το τέλος του ωραρίου.

 Σε ανακοίνωσή τους καλούν σε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη

 

 

 

Συμβολική κατάληψη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ στην Αθήνα

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις του ΛΑΕ Σε συμβολική, προειδοποιητική κατάληψη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ στην Αθήνα (Πατησίων) προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Συμβολικές καταλήψεις πραγματοποιούνται και σε περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη, Ηράκλειο κ.α. από αγρότες.

«Οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ δεν μπορούμε να ανεχτούμε την πλήρη εξαφάνιση του αγροτικού κόσμου και της ελληνικής υπαίθρου, που θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του σχεδίου που προωθείται, μέρος του οποίου είναι και η κατάργηση του ΟΓΑ», αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους:

♦ Η οργανωτική Βαβέλ της ψευδεπίγραφης «ενοποίησης», που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κακοφτιαγμένο κολλάζ πάνω στον καμβά του ΙΚΑ, με κατάληξη την αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των ασφαλιζόμενων στο νέο φορέα, αλλά και την επαγγελματική και φυσική εξόντωση των εργαζομένων του,

♦ Ο περιορισμός της ευθύνης του Κράτους στην καταβολή της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης», με πλήρη απεμπλοκή του από την τριμερή χρηματοδότηση (Κράτος – εργοδότης – εργαζόμενος),

♦ Η γενική αύξηση των εισφορών για σύνταξη και περίθαλψη, που μειώνει ακόμη περισσότερο τις ήδη εξαϋλωμένες αμοιβές, αποδοχές και εισοδήματα,

♦ Η υποκριτική επίκληση της «αλληλεγγύης των γενεών», για την απόθεση του βάρους της πληρωμής των ήδη συνταξιούχων στις εισφορές που καταβάλλονται από όλο και λιγότερους ασφαλιζόμενους εργαζόμενους, που επιπλέον οι ίδιοι δεν μπορούν παρά να προσβλέπουν σε όλο και χαμηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.

Όσον αφορά τους αγρότες, ειδικότερα, και τους εν γένει ασφαλιζόμενους στον ΟΓΑ, σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους του ΟΓΑ, οι επιπτώσεις από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, είναι δραματικές:

  • Οι εισφορές για σύνταξη εξακοντίζονται σε επίπεδο τουλάχιστον διπλάσιο του παρόντος, ενώ αυξάνονται και οι εισφορές περίθαλψης
  • Αντίστοιχα αυξάνονται και οι εισφορές των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα εργατών
  • Οι εισφορές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας καταβάλλονται αποκλειστικά από τους ασφαλιζόμενους, με ταυτόχρονη «απαλλοτρίωση» των αποθεματικών του, που όμως πλέον αποτελούνται αποκλειστικά από καταβληθείσες εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ.

https://www.efsyn.gr/arthro/symvoliki-katalipsi-tis-kentrikis-ypiresias-toy-oga

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΓΑ Ιωαννίνων πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Πρωτοβουλία Αγροτών για το Ασφαλιστικό. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί νέοι αγρότες και από τους τέσσερις νομούς.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι τόνισαν πως ο ΟΓΑ δεν είναι απλά το ταμείο κύριας ασφάλισής τους, αλλά η ταυτότητά τους, γι” αυτό αντιδρούν στην ενδεχόμενη ένταξή του στο κοινό ταμείο.

«Το ασφαλιστικό, το οποίο θα προστεθεί στο φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής, θα τελειώσει τον πρωτογενή τομέα» επισήμανε ο γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Μιχάλης Τζίμας και εξέφρασε με βεβαιότητα την πεποίθηση πως «με αγ

Ιωάννινα: Κατάληψη του ΟΓΑ από αγρότες και κτηνοτρόφους

 

ώνα δεν θα περάσει». Ο κ. Τζίμας σημείωσε ότι υπάρχει συντονισμός αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο και πως αύριο, στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, θα καθοριστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

 

 

Συμβολική κατάληψη μισής ώρας, από τις 11 το πρωί, πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι στην είσοδο του περιφερειακού υποκαταστήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), έχοντας επιδώσει προηγουμένως το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους στον αρμόδιο διευθυντή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών τόνισε: «Είναι αδύνατον να πληρωθούν όλα αυτά τα λεφτά που μας ζητούν. Ας μας αφήσουν επιτέλους να δουλέψουμε στα χωράφια μας και να κρατήσουμε δυνατό τον πρωτογενή τομέα, που όπως υποστηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αποτελεί έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, μαζί με τον τουρισμό, της ελληνικής οικονομίας».

Επιπλέον σημείωσε ότι εάν τελικά ψηφιστούν τα μέτρα που προωθούνται για το ασφαλιστικό και φορολογικό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, τότε «θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι οδηγούνται σε έξοδο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον κλάδο, γεγονός που θα σημάνει και την ερήμωση της υπαίθρου».

Μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Αντί να αυξάνουν τις ασφαλιστικές μας εισφορές στον ΟΓΑ, ας φροντίσουν καλύτερα να προχωρήσουν σε εκκαθάριση του μητρώου του, αφού από τους 1.250.000 ασφαλιζόμενους, μόνο οι 250.000 είναι αγρότες».

Επιπλέον αύριο έχει προγραμματιστεί ανοιχτή συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μορφή κινητοποιήσεών τους. Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Επιτροπής, έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους σε κεντρικές πλατείες χωριών και περιμένουν να δοθεί το σήμα για να κατευθυνθούν στον Προμαχώνα.

Στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων εντάσσονται οι: Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Πανελλήνια Ένωση Παράκτιων Αλιευτικών Σκαφών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, Σύλλογοι Νέων Αγροτών, Επιτροπές Αγώνα (συνεταιριστές), η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και ανεξάρτητοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

 

 

Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό και για τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα.


Ειδικότερα, οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας συγκεντρώθηκαν το πρωί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας και γύρω στις 12:00 το μεσημέρι κατευθύνθηκαν με αγροτικά αυτοκίνητα στα γραφεία του ΟΓΑ στην Πάτρα όπου και ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας.

http://www.diplamas.eu/2016/01/ksekinisan-kinitopoiiseis-oi-agrotes-tis-axaias.html

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: