Ενημέρωση από την πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην ΑΘήνα

__________4

Θαυμάστε !

Στην Ομόνοια εξέδρα είχε στήσει η ΑΔΕΔΥ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν ομιλίες συνδικαλιστών εκπροσώπων. Πριν ξεκινήσει η διαδήλωση, η ΑΔΕΔΥ μπήκε μπροστά από τη συγκέντρωση των σωματείων στα Χαυτεία και ξεκίνησε μόνη της με 2 μπλοκ (ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ) με τη συμμετοχή 200 περίπου ατόμων, ενώ αναζητείται το πανό ή κάποιος εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ που καλούσε στην Ομόνοια…

1Θεωρητικά τη σημερινή συγκέντρωση διοργάνωναν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αλλά ως συνήθως οι αποφάσεις των εν λόγω οργάνων παίρνονται ίσα για να βγει η υποχρέωση και ως συνήθως στη καλύτερη περίπτωση να παρευρίσκονται μερικοί που κρατούν το αντίστοιχο πανό.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και η ΕΣΗΕΑ.

Η καθαρά κομματικής συμμετοχής συγκέντρωση-πορεία  είχε πολλές απουσίες. Το ΠΑΜΕ δεν συμμετείχε, οι Syriza_xeftiles δεν τόλμησαν να φανούν, ο αντιεξουσιαστικός χώρος με εξαίρεση τη Ροσινάντε, κυρίως έλειπε ο κόσμος…Κουβεντούλα, βολτίτσα, ψόφια συνθήματα, μικρός παλμός, μιά από τα ίδια…

2

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό, με κάλεσμά της πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Χαυτεία, κάτω ακριβώς από το κεντρικό κτίριο του ΟΑΕΔ Αθήνας, το οποίο είχαν καταλάβει οι εργαζόμενοι στα 5-μηνα προγράμματα από την Παρασκευή το πρωί. Με συνθήματα από τα μπλοκ των σωματείων από το δρόμο και των καταληψιών μέσα από το κτίριο ξεκίνησε η συγκέντρωση. Λίγο μετά τις 12.00  οι εργαζόμενοι στα 5-μηνα και το συντονιστικό τους, με πανό και μπλοκ βγήκαν από το κτίριο και μπήκαν επικεφαλής της πορείας, η οποία ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα.

Στην κεφαλή τα πανό των αγωνιζόμενων και απολυμένων στα 5-μηνα και το πανό της «Attack ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια» αμέσως μετά το πανό και μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό». Ακολουθούσαν τα μαζικά μπλοκ σωματείων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Σωματείων, όπως του Συλλόγου Δασκάλων «Αριστοτέλης» και Α΄Αθήνας, κ.α. Πιο πίσω το μαζικό μπλοκ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και άλλα σωματεία όπως εργαζόμενοι στο Υπ. Πολιτισμού, η ΠΕΝΕΝ, Ιντρακόμ, σωματεία νοσοκομείων, κ.α.

 

Πηγές:

http://antigeitonies.blogspot.gr

http://narnet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: