Ενημέρωση από την πρώτη μέρα κινητοποιήσεων των αγροτών στην Αθήνα

Στο άρθρο που ακολουθεί κάνετε υπομονή. Ca_83ejXIAAQMGAΑκολουθεί μιά «βαριά σελίδα» με πολύ οπτικό υλικό, αλλά και σειρά εικόνων με πολλές ελληνικές σημαίες ! Το γεγονός είναι πως έγινε η μεγαλύτερη αγροτική κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών από μία τάξη που κατάφερε να συνεννοηθεί και να έχει μιά σχεδόν κοινή γραμμή αγώνα ενάντια σε μεθοδεύσεις της εξουσίας.

Και μόνη αυτή η φωτογραφία των Κρητών αγροτών που πορεύτηκαν το πρωί προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης είναι γεμάτη αντιφάσεις, περιφρούρηση με τις κανούτες αλά αριστερού μπλοκ και μιά ελληνική σημαία εκεί δεξιά.

Η ξεφτίλα των μπάτσων άρχισε από νωρίς. Κάποιο ξουράφι της Κατεχάκη σκέφτηκε να μπλοκάρει η τροχαία τυχόν αγροτικά μηχανήματα που θα έρχονταν προς την ΑΘήνα. Ηδη ο Μπούτας είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση να αφήσουν να μπουν 30 τρακτέρ συμβολικά και να φύγουν γρήγορα, αλλά οι μπάτσοι φοβόντουσαν τους Πελοποννήσιους και τους Μεσογείτες.

Οι Κρητικοί έφτασαν με πλοία το πρωί στον Πειραιά και ανέβηκαν με τον ηλεκτρικό.

Στην πλατεία Καραϊσκάκη άρχισαν οι πρώτες βλακείες των μπάτσων, προσπάθησαν να εμποδίσουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο με πορτοκάλια, ντομάτες και 5-6 αγρότες στην καρότσα. Το φορτίο πετάχτηκε και μιά διμοιρία μπάτσων κυνηγήθηκε άγρια.

Κάποιοι έτρεξαν να επωφεληθούν από τα πεταμένα….ναι είναι από πείνα….

Ca_7G8zXEAAW90t

Και μετά ανηφόρισαν προς το υπουργείο στην αρχή της Λιοσίων. 2-3 διμοιρίες μπάτσων είχαν πιάσει τα σκαλιά και δεν άφηναν να μπει κανείς. Οι αγρότες φώναζαν πως θέλουν να καταλάβουν συμβολικά το υπουργείο και να μιλήσουν με τον υπουργό. Ενας γνώριμός μας αρχιμπάτσος (ναι εκείνος από το επεισόδιο με τη Ζωίτσα) είπε πως ο υπερ-υπουργάρας είναι στη βουλή γιατί έχει να απαντήσει σε μιά ερώτηση και δεν μπορούσε, και τότε άρχισε το γλέντι.

Κάπου εδώ έληξε το θέμα στην Αθήνα, αλλά ξεκινούσε κάπου αλλού.

Στα Μεσόγεια, στον κόμβο της Αττικής οδού με τη λεωφόρο Μαρκοπούλου, αγρότες μπήκαν ανάποδα στο ρεύμα και προσπάθησαν να φτάσουν στα διόδια. Αρκετά νωρίτερα, δύο περιπολικά τους έκλεισαν το δρόμο και εγκλωβίστηκαν αρκετά ΙΧ. Ενα περιπολικό σηκώθηκε στα χέρια και ένα τρακτέρ ξήλωσε τις μπάρες του Μπομπολόδρομου.

Κάποιος αρχιμπατσάρας (ίσως και ο ίδιος πονηρός όπως παραπάνω) σκέφτηκε να μπλοκάρει τους Πελοπονήσιους αγρότες στην ανηφόρα του Χαϊδαρίου, στο Παλατάκι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής. Το σχέδιο ήταν να τους αναγκάσουν να πάνε με τα πόδια έως το μετρό, πράγμα που τελικά δεν πέτυχε γιατί δεν υπήρχαν τρακτέρ. Εκεί σπάστηκε ένα περιπολικό, πέσανε αρκετά χημικά, και οι μπάτσοι κατάφεραν να κλείσουν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Τελικά, με άνωθεν εντολές ψυχραιμότερου αρχιμπάτσου άφησαν να περάσουν όλοι, ενώ ο υπουργός μπάτσων κατηγόρησε τους αγρότες ότι είναι φασίστες.

 

 

Το απόγευμα έφτασαν τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας.

Προφανώς και θα διανυκτερεύσουν στην πλατεία Συντάγματος αρκετοί, σε σκηνές

 

 

Και τώρα, μερικά για φασίστες.

Πολλοί σύντροφοι από το πρωί δείχνουν δυσφορία λέγοντας ότι  οι αγρότες είναι ιδιοκτήτες και πλούσιοι, έχουν Μανωλάδες και βασανίζουν μετανάστες, διεκδικούν απλά περισσότερα χρήματα και δεν νοιάζονται για την κοινωνία και παρόμοια. Για να υποστηρίξουν την άποψη αυτή παραθέτουν εικόνες με ελληνικές σημαίες και φωτογραφίες με φασίστες.

Φασίστες είδαμε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά με ένα συγκεκριμένο τρόπο: Πάνε σε δύο συγκεκριμένα μπλόκα συνήθως, στο 90 κοντά στη Θήβα και στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας, μπαστακώνονται καμιά ώρα σε μιά μεριά, βγάζουν φωτογραφίες και φεύγουν. Τουλάχιστον στα μεγάλα μπλόκα, στη Θεσσαλία και στις Σέρρες δεν πάτησε φασίστας.

Τώρα, τι παίζει με τις σημαίες… Απλά πρόκειται για τη γνωστή λαϊκή αφέλεια που οδηγεί στην υιοθέτηση κάποιου συμβόλου, και αφού οι αγρότες δεν δημιούργησαν κανένα ακόμη, βρήκαν το πιό εύκολο, την ελληνική σημαία.

Και μερικές φωτογραφίες:

 

ελιέςΚλαδιά ελιάς σύρθηκαν και κάηκαν συμβολικά στο Σύνταγμα, θεωρώντας πως τελείωσε η ειρήνη με την εξουσία. Στο βάθος, το καρότσι με τις σημαίες ανήκει σε κάποιο μετανάστη που προσπαθεί να τις πουλήσει

 

 

 

Áãñüôåò áðü ôçí ÊñÞôç Ý÷ïõí öèÜóåé áðü ôï ëéìÜíé ôïõ ÐåéñáéÜ óôï õðïõñãåßï ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò êáé óõãêñïýïíôáé ìå ôïõò áóôõíïìéêïýò Ýîù áðü ôï õðïõñãåßï ÐáñáóêåõÞ 12 Öåâñïõáñßïõ 2016. Áãñüôåò áðü ìðëüêá áðü üëç ôçí ÅëëÜäá Ý÷ïõí ðñïãñáììáôßóåé äéÞìåñç äéáìáñôõñßá óôï Óýíôáãìá æçôþíôáò ôçí áðüóõñóç ôïõ ó÷åäßïõ ãéá ôï áóöáëéóôéêü, ôçí êáôÜñãçóç ôçò öïñïëüãçóçò áðü ôï ðñþôï åõñþ, ôçí êáôÜñãçóç ôïõ åéäéêïý öüñïõ êáôáíÜëùóçò óôï êñáóß êáèþò êáé ôçí êáèéÝñùóç áöïñïëüãçôïõ ðåôñåëáßïõ. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐáíôåëÞò Óáßôáò

Από το υπουργείο το πρωί, πρόκειται για κτηνοτρόφους που κοπανάνε τους μπάτσους

hiropedesΑπό την πλατεία Καραισκάκη, δύο ντομάτες και μισή χειροπέδη που κάποιος βρήκε στο δρόμο και σκέφτηκε να στείλει στους μπάτσους

Αγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκρούονται με τους αστυνομικούς έξω από το υπουργείο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οχι δεν είναι μπάχαλος -αν και θα μπορούσε-και δεν παραδόθηκε στους μπάτσους από αγρότες, όπως έγραψαν κάτι site μπούρδας και κιτρινισμού με φασίστες συντάκτες.

 

 

 

 

 

sunt

 

Κάποιες συντρόφισσες παρατήρησαν ότι οι αγρότες πετάνε τα προϊόντα τους σε διαμαρτυρίες και δεν τα μοιράζουν σε όσους πεινάνε. Εδώ, Κρητικά πορτοκάλια μοιράζονται στο Σύνταγμα, κοντά σε μια οργανωμένη διανομή φαγητού που έκανε η ομοσπονδία εργαζομένων στον επισιτισμό.

 

2466125Και τέλος αυτή η νταλίκα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν και άλλες παρόμοιες φωτογραφίες φορτηγών που φορτώθηκαν με τρακτέρ, για να μπουν κρυφά στην ΑΘήνα.

 

Εως εδώ δεν είδαμε κανένα φασίστα. Θα δούμε μερικούς στο επόμενο video

 

https://t.co/O5RD24wCQm

 

Ομάδα ασπόνδυλων φώναξε «δεν είμαστε αγρότες, είμαστε Ελληνες» και εκδιώχτηκε από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.

Συνοψίζοντας, σύντροφοι και αλληλέγγυοι, πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που έχει συντριβεί από άκυρες πολιτικές και τώρα η εξουσία προσπαθεί να ισοπεδώσει εντελώς. Αγρότες σημαίνει μέσος κλήρος 35 στρέμματα και μέσο εισόδημα κάτω από 6.000 €. Κτηνοτρόφοι σημαίνει μέσος όρος κοπαδιών αιγοπροβάτων κάτω από120 ζώα με μέσο εισόδημα κάτω από 8.000€ το χρόνο. Μεταξύ τους είναι 40-50 μεγαλοϊδιοκτήτες με πάνω από 10.000 στρέμματα καλλιεργήσιμα, αλλά ψάχνοντας θα δείτε πως ιδιοκτήτες είναι κάποια μοναστήρια, δήμοι, οργανισμοί και φυσικά μερικοί απατεώνες-μεγαλοστελέχη συνεταιρισμών και ενώσεων. Αυτοί οι τελευταίοι δεν ήρθαν στις κινητοποιήσεις ούτε καν πέρασαν από τα μπλόκα, αλλά έχουν πάντα μιά σημαία να κουνήσουν σε κάθε ενδεχόμενο.

Και κάτι τελευταίο, ο Βουκελάτος, εκείνο το κάθαρμα που βασάνιζε μετανάστες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας δεν ήταν ποτέ αγρότης, έμπορος ήταν και είχε αναθέσει τη δουλειά σε συμμορίες.

agrotes-suntagma

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: