Μετά από πολύ ψάξιμο, η κυβέρνηση βρήκε συνομιλητές αγρότες

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αυτούς εδώ. Μόνο για αγρότες δεν μοιάζουν…

Και πήγαν στο Μαξίμου και δώσανε το παρακάτω:

agrotes-psifisma-1

agrotes-psifisma-2

 

agrotes-psifisma-3

agrotes-psifisma-4

agrotes-psifisma-5_copy_copyagrotes-psifisma-6

Τελικά τα 68 μπλόκα δεν είναι ούτε τα 28 που φαίνονται, αλλά και από αυτά κάποιοι ήδη διέψευσαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την κίνηση.

Φαίνεται πως ο»αγρότης» Δημογιάννης με τα φωτοβολταϊκά στη Φθιώτιδα έκανε την πλέον απλή κομπίνα, να γράψει από ένα όνομα σε κάθε μπλόκο κι έτσι να φαίνεται ότι συμφωνεί όλο το μπλόκο.

Μετά από διάφορα «γαλικά» του Μπούτα σε κάποιο κανάλι, που αποκάλυψε ότι ένας ακόμη από την παρέα είναι στο ΔΣ της βιομηχανίας ζάχαρης, η κυβέρνηση προσπάθησε να αναβάλει τη συνάντηση, καθώς πάει να συναντηθεί με κάποιους που το παίζουν αγρότες, πράγμα που θα εξεγείρει μάλλον παρά θα εκτονώσει την κατάσταση.

ˁ̉mCяԅӠŊ˅ɓM ԏ ʏ̂Ϡԏՠ̐сˏծ(EUROKINISSI)

Η εικόνα είναι από το Μπράλο, όπου έγινε αποκλεισμός για ώρες.

Ανάλογη επιμήκυνση των αποκλεισμών έγινε σε όλα τα μπλόκα, με εξαίρεση κάποια γύρω από τη Θεσσαλονίκη που διαλύθηκαν.

Και το πράμα χοντραίνει

Οι ξεφτιλισμένοι της εξουσίας διαδίδουν πως θα θέσουν το ασφαλιστικό και το αγροτικό γενικότερα στους θεσμούς-κοράκια με κόκκινες γραμμές και τα τοιαύτα, ουσιαστικά ζητώντας τη συνέναιση των κεφαλαιοκρατών στις όποιες αποφάσεις, αν όχι εντολές τους.

Ανάλογη επιμήκυνση των αποκλεισμών έγινε σε όλα τα μπλόκα, με εξαίρεση κάποια γύρω από τη Θεσσαλονίκη που διαλύθηκαν.

‘Αξια αναφοράς είναι η παρακάτω ανακοίνωση από το αγροτικό μπλόκο Πραιτωρίων στην Κρήτη

Έχοντας πάρει δύναμη από το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που οργάνωσαν τα 68 μπλόκα που συμμετείχαν στη σύσκεψη στην Νίκαια στις 7 Φλεβάρη, μαζί και το δικό μας, συνεχίζουμε με τα αιτήματα που αποφάσισε ομόφωνα η σύσκεψη:
1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγησή από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από κόκκινα δάνεια, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
5. Κατάργηση φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα φορολογίας στο τσίπουρο.

Στο μπλόκο μας, το μοναδικό που έχει απομείνει στο νομό, καταφτάνουν όλο και περισσότεροι αγρότες. Συνεχίζουμε με καλύτερη οργάνωση και αποφασιστικότητα, με τα αιτήματά μας, ακολουθώντας το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων. Συντονιζόμαστε με το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, είμαστε σε επικοινωνία με αγρότες άλλων περιοχών.

Τώρα που αναθαρρεύει η μικρομεσαία αγροτιά και σμίγει με την εργατιά είναι ώρα για κλιμάκωση του αγώνα. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους. Η κυβέρνηση μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο, μα εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δε πάμε σε διάλογο για «το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι κυβέρνησης-ΕΕ στο λαιμό μας». Βέβαια, υπάρχουν πρόθυμοι για τέτοιο διάλογο, που τη μια μέρα βγαίνουν «μπροστάρηδες» λάβροι κατά της κυβέρνησης και την άλλη μέρα ξεπουλάνε τον αγώνα.

Όχι απογοήτευση και αναμονή! Να στείλουμε μήνυμα στη κυβέρνηση και όσους τη σιγοντάρουν: ο αγώνας για επιβίωση είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά!».

One Comment to “Μετά από πολύ ψάξιμο, η κυβέρνηση βρήκε συνομιλητές αγρότες”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: